Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Οι ληστές με το καλάσνικοφ: Στη “φάκα” των Αρχών οι δράστες με τις περούκες, που άρπαζαν χρηματαποστολές
ΕΛΛΑΔΑ

Οι ληστές με το καλάσνικοφ: Στη “φάκα” των Αρχών οι δράστες με τις περούκες, που άρπαζαν χρηματαποστολές

Οι ληστές με το καλάσνικοφ: Χειροπέδες στους ληστές με το καλάσνικοφ, που λήστευαν υπαλλήλους καταστημάτων και σεκιούριτι, την ώρα που γινόταν η παράδοση - παραλαβή των χρηματαποστολών.

Οι ληστές με το καλάσνικοφ: Παρακολουθούσαν θωρακισμένα οχήματα χρηματαποστολών σε δρομολόγιά τους σε όλη την Αττική. Ακολουθούσαν τους υπαλλήλους των χρηματαποστολών κατά την είσοδό τους στα καταστήματα από τα οποία επρόκειτο να παραλάβουν μετρητά για να κατατεθούν σε τράπεζες.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Εκεί ακριβώς παρενέβαιναν οι ένοπλοι ληστές. Κρατώντας καλάσνικοφ και πιστόλια, φορώντας μάσκες, σκούφους, γυαλιά και περούκες, ακινητοποιούσαν σεκιούριτι και υπαλλήλους των καταστημάτων, άρπαζαν αυτοί τα χρήματα που προορίζονταν για τη χρηματαποστολή και εξαφανίζονταν με κλεμμένες μοτοσυκλέτες. Όταν ξεκινούσε η Αστυνομία τις έρευνες μετά από κάθε παρόμοια ληστεία, οι  Αλβανοί κακοποιοί, δύο από τους οποίους είχαν συλληφθεί ξανά στο παρελθόν, για ληστείες, επίσης, είχαν αναχωρήσει για την πατρίδα τους!

Παρέμεναν στην Αλβανία ένα διάστημα μέχρι να καταλαγιάσουν οι έρευνες για τους “ληστές με τα καλάσνικοφ” και στη συνέχεια έπαιρναν το δρόμο της επιστροφής στην Ελλάδα για να συνεχίζουν τις ληστείες των χρηματαποστολών. Ήδη όμως είχαν καταφέρει οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, να μπουν στα ίχνη τους και τους… περίμεναν μετά από ένα ακόμη… ταξίδι που είχαν πραγματοποιήσει στην Αλβανία.

Συνελήφθησαν στα Πατήσια οι τρεις κακοποιοί

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στα Πατήσια, συνελήφθησαν αρχικά οι τρεις Αλβανοί κακοποιοί, ηλικίας 36, 44 και 44 ετών, μέλη της οργάνωσης. Το τέταρτο μέλος της οργάνωσης, 33χρονος ημεδαπός, εντοπίσθηκε στη Λεπτοκαρυά Πιερίας και συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Κατερίνης. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες, κλοπές κατά συρροή και κατά συναυτουργία, πλαστογραφία, αντίσταση και παράβαση της Νομοθεσίας περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Από τον Φεβρουάριο η δράση τους

Όπως προέκυψε από την έρευνα, αναφέρει η Αστυνομία, οι συλληφθέντες, τουλάχιστον από το Φεβρουάριο του 2019, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση, με σκοπό την κατ’ επάγγελμα διάπραξη ληστειών σε καταστήματα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης, συνεχίζει η Αστυνομία,  τα μέλη της σπείρας για τη μετάβαση και τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν κυρίως κλεμμένες μοτοσυκλέτες, τις οποίες και αφαιρούσαν από διάφορες περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής.

Κουκούλες, περούκα, σκάφος και γυαλιά

Κατά τη διάπραξη των ληστειών, οι δράστες, που εισέρχονταν στο κατάστημα- όπου επρόκειτο να παραδοθούν χρήματα στους υπαλλήλους των χρηματαποστολών- κάλυπταν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, φορώντας κουκούλες, περούκες, σκούφους και γυαλιά, ενώ έφεραν βαρύ οπλισμό πολεμικό τυφέκιο, τύπου KALASNIKOV AK -47) καθώς και πιστόλια.

Με πιστόλια σε υπαλλήλους και πελάτες

Με την απειλή των όπλων, εξηγεί ακόμη η Αστυνομία,  ακινητοποιούσαν τους υπαλλήλους και τους πελάτες των καταστημάτων και της χρηματαποστολής, οδηγώντας τους στον ειδικό χώρο, όπου υπήρχε το χρηματοκιβώτιο του καταστήματος. Αναγκάζοντάς τους με την απειλή καλάσνικοφ και πιστολιών να το ανοίξουν άρπαζαν τα χρήματα που προορίζονταν για παράδοση στον υπάλληλο της χρηματαποστολής. Σε κάποιες περιπτώσεις άρπαζαν χρήματα και από τα ταμεία των καταστημάτων.

Μιλούσαν με κινητά, στο όνομα ανύπαρκτων αλλοδαπών

Για να συντονίζουν καλύτερα τη δράση τους και να διασφαλίζουν την άμεση διαφυγή τους, σε περίπτωση που Αστυνομικές δυνάμεις προσέγγιζαν στο σημείο, καθ΄ όλη τη διάρκεια της ληστείας είχαν τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ τους. Χρησιμοποιώντας, όμως, τηλεφωνικές συνδέσεις, που  καταχωρημένες με στοιχεία ανύπαρκτων αλλοδαπών.

Καλάσνικοφ, περίστροφο, περούκα, κάνναβη

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov, περίστροφο, φυσίγγια, κινητά τηλέφωνα, μικροποσότητα κάνναβης, είδη ρουχισμού και περούκα.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί έξι ληστείες και δύο κλοπές αυτοκινήτων, με το παράνομο οικονομικό όφελος που αποκόμισε η οργάνωση από την παράνομη δράση της υπερβαίνει τις 110.000 ευρώ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις