Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Βικτόρια Πλζεν – Ολυμπιακός 0-0: Μέτρια εμφάνιση, ύπουλο αποτέλεσμα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βικτόρια Πλζεν – Ολυμπιακός 0-0: Μέτρια εμφάνιση, ύπουλο αποτέλεσμα

Βικτόρια Πλζεν - Ολυμπιακός 0-0: Παθητικός για αρκετή ώρα ήταν ο Ολυμπιακός στο πρώτο ματς με τη Βικτόρια Πλζεν, με την οποία έμεινε στο 0-0 - Την προσεχή Τρίτη η ρεβάνς στο «Καραϊσκάκης»

Βικτόρια Πλζεν – Ολυμπιακός 0-0: Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός το έκανε. Το 0-0 στην Τσεχία με τη Βικτόρια Πλζεν είναι καλό αποτέλεσμα, ασχέτως αν μπορεί να αποδειχτεί ύπουλο. Χωρίς να παρουσιάσουν καλή εικόνα αλλά κρατώντας το μηδέν στην άμυνα, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν αυτό που ήθελαν. Και έχουν το δεύτερο ματς στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Αυτό σημαίνει ότι με νίκη προκρίνονται και αντιμετωπίζουν μετά την τουρκική Μπασακσεχίρ. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θέλουν ισοπαλία με γκολ διότι θα αποκλειστούν.

Μέχρι το 60′ η Πλζεν κυριάρχησε και υπήρχαν στιγμές που θα μπορούσε να σκοράρει. Ο Αβραάμ αποχώρησε στο 22΄με σύσπαση στον οπίσθιο μηριαίο και η συμμετοχή του στο δεύτερο 90λεπτο είναι αμφίβολη. Ο Μπα που τον αντικατέστησε δεν τα πήγε άσχημα αλλά υπήρχαν στιγμές που δεν μπορούσε να συνεννοηθεί με τον Σεμέδο. Ο Βαλμπουενά έκανε τη μοναδική καλή τελική για τον Ολυμπιακό στο 17′, όμως από εκεί και πέρα οι Πειραιώτες τη γλίτωσαν σε δύο περιπτώσεις. Πρώτα στο 38′ όταν ο Σα απέκρουσε σουτ του Τσέρμακ σε τετ α τετ. Και μετά στο 44′ όταν από… στραβοκλωτσιά του Γκιλιέρμε η μπάλα χτύπησε στον Πέρνιτσα και στη συνέχεια στο δοκάρι, καταλήγοντας στην αγκαλιά του Πορτογάλου γκολκίπερ.

 

Αλλαγή τακτικής και Βαλμπουενά

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν παρόμοια τα προβλήματα, έχοντας παθητικό ρόλο στο παιχνίδι. Από το 57′ πέρασε στο γήπεδο ο Καμαρά αντί του Βαλμπουενά και το 4-2-3-1 μετατράπηκε σε 4-3-3. Η κατάσταση ισορρόπησε στο κέντρο, ο Ολυμπιακός κέρδισε έδαφος και βγήκε από το… καβούκι του. Ανέβηκε η απόδοση του Μπουχαλάκη και αυτό είχε σαν συνέπεια οι «ερυθρόλευκοι» να πατήσουν αρκετές φορές την αντίπαλη περιοχή. Έχασαν μια καλή ευκαιρία με τον Γκερέρο στο 84′ και έδειξαν ότι μπορούν να είναι εκείνοι οι ρυθμιστές της πρόκρισης στη ρεβάνς.

ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ (Πάβελ Βρμπα): Χρούσκα, Χάβελ, Πέρνιτσα, Μπράμπετς (72′ Χέιντα), Χλούσεκ, Κάλβατς, Χροσόβσκι, Καγιαμπά, Τσέρμακ (84′ Μίχαλικ), Κόπιτς, Κρμέντσικ (69′ Χόρι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Αβραάμ (22′ Μπα), Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Ποντένσε, Βαλμπουενά (57′ Καμαρά), Γιώργος Μασούρας (81′ Ραντζέλοβιτς), Γκερέρο.

Μαρτίνς: «Μάς έλειπε η τελική πάσα»

Δεν κατονόμασε τον Κώστα Φορτούνη αλλά όταν μίλησε για έλλειψη τελικής πάσας, ο Πέδρο Μαρτίνς ουσιαστικά το άφησε να εννοηθεί. Η απουσία του αρχηγού ήταν εμφανέστατη στο μεγαλύτερο διάστημα στο παιχνίδι τουλάχιστον στο δημιουργικό κομμάτι. Στις δηλώσεις του ο Πορτογάλος προπονητής τόνισε:

«Καταρχήν ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε δύσκολο αντίπαλο με διεθνείς Τσέχους ποδοσφαιριστές. Ξέραμε ότι δεν θα είναι εύκολα για εμάς. Θέλαμε να βγάλουμε ποιότητα στο παιχνίδι μας, αλλά φάνηκαν αρκετές ελλείψεις. Δεν δείξαμε αυτό που περιμέναμε. Είχαμε θέματα στην τελική πάσα, μάς έλειψε πολύ αυτό. Ήταν ισορροπημένο το παιχνίδι, όπως συμβαίνει σε αυτά τα ματς. Υπήρχαν διαστήματα που ήταν καλοί εκείνοι και διαστήματα που ήμασταν καλοί εμείς. Νομίζω πως τίποτα δεν έχει τελειώσει γιατί απομένουν ακόμα 90 λεπτά και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο».

Για το γεγονός ότι το παιχνίδι ήταν ανοιχτό στα τελευταία λεπτά: «Η ζέστη ήταν αφόρητη και βλέπετε ότι συνεχίζω να ιδρώνω. Φανταστείτε πόσο επηρέασε τους ποδοσφαιριστές. Ήταν δύο ομάδες που κυνήγησαν το γκολ γιατί είναι και οι δύο επιθετικές. Υπήρχαν στιγμές που μας δημιούργησαν δυσκολίες. Από το 35′ έως το 55′ κυκλοφόρησαν καλά τη μπάλα και μας δυσκόλεψαν πολύ, αλλά μετά ισορροπήσαμε το παιχνίδι. Ήταν δύο ομάδες που κυνήγησαν το γκολ και ο ρυθμός ήταν πολύ υψηλός. Ξέραμε ότι οι δύο ομάδες θα έπαιζαν αυτό το παιχνίδι και αυτό επηρέασε το ρυθμό του αγώνα».

Βρμπα: «Δεν θα είναι καλό να δεχτούμε γκολ στη ρεβάνς»

Από την πλευρά του ο προπονητής της Βικτόρια Πλζεν, Πάβελ Βρμπα, υποστήριξε: «Απογοητευμένος δεν μπορώ να πω ότι είμαι. Είχαμε όμως πολύ καλή ευκαιρία στο πρώτο μισό του αγώνα και δεν καταφέραμε να ευστοχήσουμε. Θα δούμε την επόμενη εβδομάδα τι θα γίνει γιατί το 0-0 είναι καλό αποτέλεσμα. Αν δεχτούμε εκεί κάποιο γκολ δεν θα είναι τόσο καλό. Ο αντίπαλος τερματοφύλακας ήταν πολύ καλός. Είχαμε και δοκάρι, είχαμε ευκαιρίες. Είναι ένα κομμάτι που πρέπει να το δουλέψουμε. Η τελική προσπάθεια είναι κάτι στο οποίο πρέπει να βελτιωθούμε».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις