Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δόμνα Μιχαηλίδου – Βουλή: Η εξαγγελία για τα επιδόματα και το στρίμωγμα του Τσακαλώτου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δόμνα Μιχαηλίδου – Βουλή: Η εξαγγελία για τα επιδόματα και το στρίμωγμα του Τσακαλώτου

Δόμνα Μιχαηλίδου - Βουλή: Την πρώτη της ομιλία στο βήμα της Βουλής, έκανε χθες η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, ούσα αγχωμένη στο πλαίσιο κυβερνητικών δηλώσεων.

Δόμνα Μιχαηλίδου – Βουλή: Μια σειρά επιδομάτων για τις νέες γεννήσεις εξήγγειλε, η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνη Μιχαηλίδου, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Πιο συγκεκριμένα, ανήγγειλε την χορήγηση επιδόματος 2.000 ευρώ για κάθε βρέφος που γεννιέται το 2020, επαναφέροντας την σχετική εξαγγελία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πέραν του επιδόματος γεννήσεων, αναφέρθηκε και στο επίδομα ΚΕΑ, το οποίο θα αυξηθεί για τους δικαιούχους. Η υφυπουργός, δεν μπορούσε να κρύψει το άγχος της στο βήμα, καθώς είναι η πρώτη της ομιλία. Παρόλα αυτά, διαβεβαίωσε ότι δεν θα κοπεί κανένα επίδομα, αλλά θα ενισχυθούν και θα επεκταθούν στο πλαίσιο της άσκησης “δίκαιης και αποτελεσματικής κοινωνικής πολιτικής”. Η αρμόδια υφυπουργός προανήγγειλε ότι ενισχύεται ο ΟΠΕΚΑ, που αποτελεί τον κύριο φορέα των προνοιακών πολιτικών.

Δόμνα Μιχαηλίδου – Βουλή: Το “στρίμωγμα” του Τσακαλώτου

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, που έχει αναλάβει αναβαθμισμένο ρόλο στον ΣΥΡΙΖΑ, παρακολουθώντας όλες τις ομιλίες αρχηγών και βουλευτών στις προγραμματικές δηλώσεις, μόλις η Δόμνα Μιχαηλίδου κάθισε στα υπουργικά έδρανα, μετά το τέλος της ομιλίας της, ζήτησε το λόγο.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ζήτησε συγκεκριμένες απαντήσεις σχετικά με το “πότε θα αρχίσει να δίνεται το επίδομα παιδιού;”. “Αν είναι έξτρα ή θα προκύψει από περικοπή αλλού;” αλλά και αν θα συνεχιστούν οι προσλήψεις στο “Βοήθεια στο Σπίτι”.

Μάλιστα, σ’ αυτήν την τελευταία ερώτηση, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, εναντιώθηκε στον πρωθυπουργό και δοκίμασε τις αντοχές τη Δόμνας Μιχαηλίδου. “Ως νέα γυναίκα και υπουργός, δεν θα θέλατε όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η γυναίκα να αναλαμβάνει και αυτήν την δουλειά”.

Η απάντηση της Δόμνας Μιχαηλίδου στον Τσακαλώτο

Η υφυπουργός Εργασίας, έλαβε εκ νέου τον λόγο για να απαντήσει, σημειώνοντας πως η απάντηση σε όλα είναι «ναι». “Εκτός από την τελευταία, όπου δεν νομίζω ότι ο πρωθυπουργός έχει τέτοια πρόθεση. Δεν κόβουμε κάτι, το μέτρο είναι οριζόντιο. Δεν περιορίζουμε την «Βοήθεια στο Σπίτι». Όχι, δεν είναι πρόθεση του πρωθυπουργού να είναι η γυναίκα στην κατάσταση που περιγράφετε”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις