Avengers Endgame: Γράφει κινηματογραφική ιστορία

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Avengers Endgame: Γράφει κινηματογραφική ιστορία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Avengers Endgame: Αφήνει πίσω του το Avatar.

22.07.2019 | 10:10

Avengers Endgame: Ετοιμάζεται να αφήσει πίσω του στο box office το Avatar του James Cameron. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει η πιο κερδοφόρα ταινία παγκοσμίως. Ο λόγος για το κινηματογραφικό έπος της Marvel «Avengers: Endgame». Disney και Marvel Studios ανακοίνωσαν ότι μέχρι στιγμής έχει έσοδα ύψους $2,789.2 δισ. Το ποσό αναμένεται να αυξηθεί κατά $500.000 τις επόμενες ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι θα ξεπεράσει το”Avatar και τα $2,789.7 δισ., τα οποία ήταν και η «κορυφή» των εισπράξεων. Έως τώρα το Avengers Endgame έχει συγκεντρώσει $850 εκ. από τις ΗΠΑ και $1,9 δισ. από το παγκόσμιο box office. Έχει ξεπεράσει και την άλλη ταινία του Cameron, τον Τιτανικό. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι δεν έχει πέσει από το Τοp 10 από τον Απρίλιο.

Tο Avengers Endgame θα γίνει διαθέσιμο ψηφιακά στις 30 Ιουλίου 2019. Τα 4K Ultra HD, Blu-Ray και DVD θα κυκλοφορήσουν στις 13 Αυγούστου 2019. Η ταινία επέστρεψε εκ νέου στις κινηματογραφικές αίθουσες για μικρό διάστημα και έξτρα υλικό διάρκειας 7 λεπτών. Αυτό σαν φόρος τιμής στον Stan Lee, επίτιμο πρόεδρο της Marvel Comics, που «έφυγε» τον Νοέμβριου του 2018.

 

Avengers Endgame: Οι επόμενες ταινίες της Marvel

Τα κινηματογραφικά στούντιο της Marvel έχουν ήδη ανακοινώσει την δεύτερη ταινία του Black Panther. Η πρώτη ταινία είχε ανέλπιστα τρομερή επιτυχία, με έσοδα 1,344 δισεκατομμύρια δολάρια. Βέβαιο θα πρέπει να θεωρείται πως στο καστ της ταινίας θα περιλαμβάνονται οι Chadwick Boseman, Lupita Nyong’o και Danai Gurira.

Σύμφωνα με τις φήμες στο Χόλιγουντ, στο συμβόλαιο του Benedict Cumberbatch περιλαμβάνεται ακόμα μια ταινία στην οποία θα υποδυθεί τον μάγο Doctor Strange. Η πρώτη ταινία έλαβε ιδιαίτερα καλές κριτικές από το κοινό, ενώ οι εισπράξεις της ήταν ιδιαίτερα καλές (677,7 εκατομμύρια).

Οι «Φύλακες του Διαστήματος» μπήκαν στις ζωές μας το 2014 και αμέσως έκαναν επιτυχία με το ιδιαίτερο χιούμορ τους και το έξυπνο σενάριό τους. Η δεύτερη ταινία που βγήκε το 2017, είχε πολύ μεγάλη επιτυχία με έσοδα 863,8 εκατ. δολάρια. Αυτή τη στιγμή είναι ιδιαίτερα πιθανό στην τρίτη τους ταινία να βρίσκεται μαζί τους και ο Thor (Chris Hemsworth). Στο καστ των ταινιών περιλαμβάνονται οι Chris Pratt, Dave Bautista, Vin Diesel και Bradley Cooper(οι δύο τελευταίοι χαρίζουν τις φωνές τους σε Groot και Rocket Raccoon αντίστοιχα).

Avengers Endgame: Οι ηρωίδες

Τα τελευταία χρόνια η Marvel φαίνεται να έχει επενδύσει πολλά στις γυναίκες ηρωίδες της. Μέσα στα επόμενα χρόνια, αναμένουμε μια ταινία στην οποία θα πρωταγωνιστεί η Scarlett Johansson ως «Black Widow». Λογικά θα είναι prequel για τη ζωή της Natasha Romanoff, πριν αυτή ενωθεί με τους Avengers. Επιπλέον, δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανη μια δεύτερη ταινία Captain Marvel, καθώς η πρώτη, με πρωταγωνίστρια τη Brie Larson, τα πήγε αρκετά καλά στο Box office.

Avengers Endgame: Eternals

Οι φήμες αναφέρουν, πως το επόμενο μεγάλο πρότζεκτ που έχει στα σκαριά η Disney, ακούει στο όνομα «Eternals». Πρόκειται για μια ομάδα ηρώων των κόμιξ της Marvel με πανίσχυρες δυνάμεις, που σώζουν τη Γη από εξωγήινες απειλές. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του εγχειρήματος, στο Χόλιγουντ ακούγεται έντονα πως οι παραγωγοί της ταινίας μιλούν ήδη με την Αντζελίνα Τζολί για κάποιον πρωταγωνιστικό ρόλο.

 

 

Exit mobile version