Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Μπουφές ξενοδοχείου: Τι να προσέξεις
PLUS

Μπουφές ξενοδοχείου: Τι να προσέξεις

Μπουφές ξενοδοχείου: Μην φας ποτέ αυτά τα φαγητά από έναν μπουφέ!

Μπουφές ξενοδοχείου: Οι διακοπές του Αυγούστου πλησιάζουν και όλοι ετοιμάζονται για τη μεγάλη έξοδο. Τα ξενοδοχεία σε νησιά και τουριστικές περιοχές θα γεμίσουν. Το θέμα της διατροφής, ωστόσο, είναι σοβαρό κατά την τουριστική περίοδο. Πέρα από τις υψηλές θερμοκρασίες, θα πρέπει να προσέχουμε και την ποιότητα των γευμάτων που μας προσφέρονται. Οι ειδικοί προειδοποιούν να μην αγγίζουμε συγκεκριμένα φαγητά από τον μπουφέ του ξενοδοχείου. Είναι γεγονός πως εκεί συναντάμε συχνά έναν απολαυστικό μπουφέ με πολλά εκλεκτά εδέσματα. Δεν είναι όμως όλες αυτές οι τροφές καλές και υγιεινές για εμάς. Ειδικοί και διατροφολόγοι αποκαλύπτουν τι πρέπει να αποφεύγουμε και τι μπορούμε να διαλέξουμε.

Καταρχάς, τονίζουν ότι θα πρέπει να αποφεύγομε το σούσι. Το ωμό ψάρι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Ειδικά όταν δεν είναι στη σωστή θερμοκρασία και δεν έχει φροντιστεί σωστά. Καλύτερα προτιμήστε, μαγειρεμένο ψάρι όπως σολομό. Επίσης, είναι συνετό να αποφεύγουμε τη σαλάτα Caesar’s. Τα ωμά ή μη μαγειρεμένα καλά αυγά, που έχουν οι σος και τα dressing της σαλάτας έχουν υψηλό κίνδυνο για δηλητηρίασης από σαλμονέλα. Αποφύγετα τα κρεμώδη dressings και προτιμήστε ξίδι και λάδι.

Μπουφές ξενοδοχείου: Κοτόπουλα και ζυμαρικά

Το τηγανητό κοτόπουλο επίσης θα πρέπει να αποφεύγεται. Μπορεί να είναι πρωτεϊνούχο, αλλά έχει πολλές θερμίδες και κορεσμένα λίπη. Προτιμήστε ψητό κοτόπουλο και γλυκοπατάτες αντί για τις τηγανιτές. Οι σαλάτες ζυμαρικών από την άλλη έχουν συνήθως μαγιονέζα. Αυτή είναι υπεύθυνη για πολλές δηλητηριάσεις. Έχουν πολλές θερμίδες λόγω των υδατανθράκων. Προτίμησε τις κλασσικές σαλάτες με λαχανικά.

Μπουφές ξενοδοχείου: Αλλαντικά και πουρές

Απόφυγε τα επεξεργασμένα κρέατα και αλλαντικά. Περιέχουν πολύ νάτριο και κορεσμένα λίπη αλλά και νιτρικά άλατα και συντηρητικά. Προτίμησε το φρέσκο κρέας. Συνήθως είναι από προπαρασκευασμένα γεύματα ή έτοιμα σε κουτιά, με πολύ νάτριο και πρόσθετη ζάχαρη. Δεν έχουν τις θρεπτικές ουσίες που έχει η ολόκληρη πατάτα. Προτίμησε ψητή ή βρασμένη πατάτα.

Μπουφές ξενοδοχείου: Γλυκά και παγωτό

Τα γλυκά χουν ζάχαρη, θερμίδες, υδατάνθρακες. Ειδικά σε ένα μπουφέ με πολλές επιλογές, καλύτερα να προτιμήσεις τα φρούτα για να γλυκαθείς. Το παγωτό μηχανής στο οποίο μπορείς να βάλεις ό, τι θέλεις έχει πολύ ζάχαρη και θερμίδες. Προτίμησε frozen yogurt ή κανονικό γιαούρτι που είναι πιο υγιεινό. Για topping προτίμησε φρούτα ή μέλι και ξηρούς καρπούς.

Μπουφές ξενοδοχείου: Scrambled eggs

Οι μπουφέδες πρωινού έχουν σίγουρα αυγά Scrambled. Μπορεί το αυγό να έχει πρωτεΐνη αλλά τα συγκεκριμένα συνήθως δεν φτιάχνονται από φρέσκα. Επίσης, περιέχουν πρόσθετες ουσίες. Το ότι δεν τα κρατούν αρκετά ζεστά, μπορεί να είναι επικίνδυνο. Μια πιο ασφαλής επιλογή είναι μια ομελέτα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις