Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Αντετοκούνμπο: Ο Κώστας συμπαίκτης του ΛεΜπρον! (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αντετοκούνμπο: Ο Κώστας συμπαίκτης του ΛεΜπρον! (vid)

Αντετοκούνμπο: Στους Λος Άντζελες Λέιικερς βρέθηκε ο Κώστας Αντετοκούνμπο μέσω waivers list

Αντετοκούνμπο: Το όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο είχε «παίξει» στα ρεπορτάζ για τους Λέικερς αρκετές φορές στο παρελθόν. Τελικά όμως ο Κώστας Ανετοκούνμπο θα βρεθεί στο Λος Άντζελες έχοντας τη μεγάλη πρόκληση να παίξει δίπλα στον ΛεΜπρον Τζέιμς. Ο τρίτος αδερφός της οικογένειας που είχε λύσει το συμβόλαιό του με τους Ντάλας Μάβερικς, βρέθηκε στη waivers list. Σύμφωνα με τους κανονισμούς του ΝΒΑ έχει πλέον two-way συμβόλαιο με τους «Λιμνανθρώπους».

Τι σημαίνει αυτό; Όταν ένας παίκτης μένει ελεύθερος από μία ομάδα, οι υπόλοιπες 29 έχουν το δικαίωμα να τον διεκδικήσουν από τη waivers list. Εφόσον προχωρήσουν πρέπει να του καλύψουν το συμβόλαιο που είχε με την προηγούμενη ομάδα του. Όπως λοιπόν είχε two-way συμβόλαιο στο Ντάλας ο Κώστας, έτσι θα έχει και στους Λέικερς. Η ομάδα του Λος Άντζελες έχει πλέον τα δικαιώματά του και είναι προφανές ότι ποντάρει στην εξέλιξή του.

Τρεις Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ

Με την παρουσία του Κώστα Αντετοκούνμπο στους Λέικερς, δίπλα σε παίκτες όπως ο ΛεΜπρον, ο Άντονι Ντέιβις και ο ΝτεΜάρκους Κάζινς, η οικογένεια έχει πλέον τρεις εκπροσώπους στο ΝΒΑ. Γιάννης και Θανάσης, ως γνωστόν, είναι στο Μιλγουόκι. Την είδηση αποκάλυψε ο δημοσιογράφος και αναλυτής του κορυφαίου πρωταθλήματος, Σαμς Τσαράνια, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter. Όπως και να ‘χει, για τον 21χρονο πάουερ φόργουορντ, που έχει ύψος 2.08, είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία που του έχει παρουσιαστεί έως τώρα.

Την περασμένη σεζόν ο Κώστας Αντετοκούνμπο αγωνίστηκε κυρίως στην G-League με τους Τέξας Λέτζεντς. Τα νούμερά του ήταν αρκετά καλά. Είχε 10,6 πόντους και 6,1 ριμπάουντ σε 25,4 λεπτά κατά μέσο όρο. Επίσης, κατάφερε να αγωνιστεί σε δύο παιχνίδια με τους Ντάλας Μάβερικς, στα οποία είχε συνολικά 6 πόντους, 1 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 1 λάθος σε 11 λεπτά. Όσον αφορά τα σενάρια που εξακολουθούν να κυκλοφορούν για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Λέικερς έχουν στο μυαλό τους πώς ο «Greek Freak» μένει ελεύθερος το 2021.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις