Φωτιά τώρα: Φωτιά στα Μέγαρα, απειλούνται σπίτια

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα: Φωτιά στα Μέγαρα, απειλούνται σπίτια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Φωτιά τώρα: Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στα Μέγαρα Αττικής. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε κατοικημένη περιοχή και κινδυνεύουν σπίτια.

21.07.2019 | 14:45

Φωτιά τώρα: Νέο μέτωπο φωτιάς, αυτή τη φορά στα Μέγαρα, ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι. Σύμφωνα, μάλιστα με πληροφορίες, η φωτιά εκδηλώθηκε σε κατοικημένη περιοχή και κινδυνεύουν σπίτια. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 13:15 μέσα σε κατοικημένη περιοχή στον οικισμό Αγ. Τριάδα στα Μέγαρα. Η φωτιά σύμφωνα με την πυροσβεστική, καίει χορτολιβαδική έκταση, αλλά επειδή είναι εντός του αστικού ιστού κινητοποιήθηκαν άμεσα και επιχειρούν για την κατάσβεσή της 28 πυροσβέστες με 14 οχήματα, το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) καθώς και δύο ελικόπτερα.

Το θετικό σημείο είναι ότι ουσιαστικά η έκταση στην οποία έχει ξεσπάει η φωτιά είναι μια χερσόνησος μέσα στη θάλασσα και έτσι τα ελικόπτερα που συμμετέχουν στην κατάσβεση ανεφοδιάζονται εξαιρετικά γρήγορα. Επίσης μεταβαίνει εσπευσμένα στην πυρκαγιά ο γγ Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, για τον συντονισμό των δυνάμεων που επιχειρούν.

Φωτιά τώρα: Το tweet της Πυροσβεστικής

Φωτιά τώρα: Μάχη των πυροσβεστών σε Μυτιλήνη και Ιωάννινα

Την ίδια ώρα, η Πυροσβεστική δίνει μάχη με ακόμη δύο πυρκαγιές, στην Μυτιλήνη και τα Ιωάννινα. Στην Μυτιλήνη η φωτιά καεί αγροτική έκταση στην περιοχή Νησέλια. Σύμφωνα με Πυροσβεστική στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες οικίες, ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν κινδυνεύουν.

«Πυρκαγιά σε αγροτική έκταση στην περιοχή Νησέλια Μυτιλήνης. Επιχειρούν 16 πυροσβέστες, 5 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα και 2 αεροσκάφη Πετζετέλ», αναφέρεται στην ενημέρωση της Υπηρεσίας στο Twitter. Η πυρκαγιά στα Ιωάννινα είναι σε εξέλιξη σε περιοχή μεταξύ των οικισμών Ασβεστοχώρι και Κοσμηρά, ωστόσο οι φλόγες είναι μακριά από τα χωριά και δεν κινδυνεύουν σπίτια. Για την κατάσβεσή της, έχουν κινητοποιηθεί 28 πυροσβέστες,10 οχήματα & 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα.

Φωτιά τώρα: Τα tweet της Πυροσβεστικής
Exit mobile version