Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Βασίλισσα Ελισάβετ – ταξίδια: Τα περίεργα αντικείμενα που έχει μαζί της
PLUS

Βασίλισσα Ελισάβετ – ταξίδια: Τα περίεργα αντικείμενα που έχει μαζί της

Βασίλισσα Ελισάβετ – ταξίδια: Τι κουβαλάει μαζί της η βασίλισσα στα ταξίδια της.

Βασίλισσα Ελισάβετ – ταξίδια: Ως βασίλισσα της Αγγλίας έχει ταξιδέψει πολύ στη ζωή της. Προφανώς όμως δεν το κάνει με μια βαλιτσούλα στο χέρι. Υπάρχει συγκεκριμένο πρωτόκολλό για το τι παίρνει μαζί της η Βασίλισσα Ελισάβετ όταν ταξιδεύει. Πέρα από αυτό όμως υπάρχουν και ορισμένα πράγματα, που δεν είναι συνηθισμένα. Δεν περιλαμβάνονται δηλαδή σε αυτά που θα έπαιρνε ο καθένας μαζί του σε ένα ταξίδι. Το πιο περίεργο από αυτά είναι μια μπουκάλα με το αίμα της. Όχι και τόσο περίεργο, βέβαια, γιατί μπορεί να χρειαστεί να κάνει κάποια μετάγγιση. Το αίμα της Βασίλισσας το έχει υπό την προστασία του ένας γιατρός του Ναυτικού. Η Βασίλισσα δεν είναι το μόνο μέλος της βασιλικής οικογένειας που το κάνει αυτό. Ο διάδοχος του θρόνου Πρίγκιπας Κάρολος ακολουθεί επίσης το ίδιο πρωτόκολλο.

Το αίμα δεν είναι το μόνο ελαφρώς μακάβριο αντικείμενο που παίρνει μαζί της η Βασίλισσα. Εκείνη, όπως και όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, κουβαλάνε πάντα ένα μαύρο outfit. Αυτό, για την περίπτωση που κάποιος royal πεθάνει πριν την επιστροφή τους στο σπίτι. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να φορέσουν μαύρα ρούχα κατά την επιστροφή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτή η παράδοση προέρχεται από την ημέρα που η Ελισάβετ έμαθε για τον θάνατο του πατέρα της, ενώ βρισκόταν στην Κένυα. Τότε έπρεπε να περιμένει στο αεροπλάνο μέχρι να της φέρουν ένα μαύρο outfit.

Βασίλισσα Ελισάβετ – ταξίδια: Η ταξιδιωτική βαλίτσα της Βασίλισσας

Στην ταξιδιωτική λίστα της Βασίλισσα περιλαμβάνεται επίσης μια τσαγιέρα με το μονόγραμμά της και τσάι earl grey. Ακόμα σαπούνια με άρωμα πεύκου, οικογενειακές φωτογραφίες σε κορνίζα και λουκάνικα από τα Harrods. Επίσης, τζιν, καραμέλες με κριθάρι και ένα μπουκάλι με καυτό νερό. Οι καραμέλες λειτουργούν ως ομοιοπαθητική θεραπεία για το jet lag. Αυτό επειδή βοηθούν το ζάχαρο στο αίμα να προσαρμοστεί στη νέα ζώνη ώρας. Ένα ακόμη απροσδόκητο αντικείμενο, είναι το χαρτί υγείας. Η Βασίλισσα και ο Πρίγκιπας Φίλιππος είναι οι μόνοι που επιτρέπεται να σπάσουν τα αυτοκόλλητα που σφραγίζουν το χαρτί, ώστε να διασφαλιστεί η υγιεινή.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις