Πολάκης – Άδωνις αγκαλιά: Τι συνέβη στ’ αλήθεια στο Εντευκτήριο της Βουλής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης – Άδωνις αγκαλιά: Τι συνέβη στ’ αλήθεια στο Εντευκτήριο της Βουλής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Πολάκης - Άδωνις αγκαλιά: Τετ α τετ με τον Παύλο Πολάκη είχε χθες στην Βουλή, στην ορκωμοσία των βουλευτών, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

18.07.2019 | 20:20

Πολάκης – Άδωνις αγκαλιά: Χαμός έγινε στο Εντευκτήριο της Βουλής. Εκεί βρισκόταν ο υφυπουργός, Νότης Μηταράκης, ο οποίος έπινε τον καφέ του μαζί με άλλους βουλευτές της ΝΔ και περίμενε να ξεκινήσει η ψηφοφορία για την εκλογή του προέδρου της Βουλής, του Κώστα Τασούλα. Ιδού όσα γράφει ο Νίκος Χασαπόπουλος από το Βήμα: «Χωρίς καλημέρες κι άλλες χαιρετούρες ‘μπουκάρει’ ο πρώην υπουργός, Παύλος Πολάκης στο καφενείο και απευθυνόμενος στον κ. Μηταράκη του λέει: ‘Εχεις ddt στο σπίτι σου;’ Υπενθυμίζεται ότι το ddt ήταν παλιό ισχυρό παρασιτοκτόνο και ο Πολάκης θέλησε να ψέξει τον Μηταράκη που είπε ότι βρήκε κατσαρίδες στο γραφείο του. Ο κ. Μηταράκης του απαντά: ‘Για να σε έχει ενοχλήσει τόσο πολύ σημαίνει ότι είπα κάτι πολύ σημαντικό’. Ο κ. Πολάκης επέμεινε: ‘Δεν έχεις ddt στο σπίτι σου; Τι είναι αυτά που λες;’

‘Εγώ είπα για κατσαρίδες’ συνεχίζει ο Μηταράκης για να πει ο Πολάκης: ‘Οχι, είπες για κατσαρίδες στο γραφείο του υπουργού.’ Εκείνη την ώρα γίνεται και η μεγάλη έκπληξη. Περνά τυχαία ο Άδωνις Γεωργιάδης από εκεί, και αν κάποιοι νόμιζαν ότι θα πλακωθεί ξανά με τον Πολάκη διαψεύστηκαν. Χαιρετιούνται σαν παλιοί φίλοι, όταν μόλις πριν από μερικούς μήνες βρίζονταν στη Βουλή και ο ένας απειλούσε τον άλλο ότι θα τον κλείσει στη φυλακή, πότε για το ΚΕΕΛΠΝΟ και πότε για τη Novartis. Όταν ρώτησαν τον κ. Γεωργιάδη γιατί αυτή η τόσο θερμή χειραψία αυτός δικαιολογήθηκε: ‘Έπεσε πάνω μου, τι να κάνω, πολιτικός πολιτισμός…’»

Πολάκης – Άδωνις: Χεράκια… και πολύ είναι

Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, οι δύο πολιτικοί- παρά τις διαφορές τους και τα όσα βαριά έχουν ανταλλάξει ο ένας για τον άλλο μέσα και έξω από την Βουλή- χαιρετήθηκαν δια χειραψίας. Μάλιστα ορισμένοι θέλουν τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων να εξηγεί σε φίλους του το γιατί χαιρέτησε τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας, τον οποίο έχει απειλήσει- με αφορμή την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ- να τον στείλει φυλακή. Πολύ απλά «γιατί έπεσε πάνω του» και γιατί αυτό επιβάλει ο πολιτικός πολιτισμός.

Με ανάρτησή του στο twitter ο Άδωνις έσπευσε να διαψεύσει την viral… είδηση της ημέρας, προσθέτοντας ότι οι πολιτικές του διαφορές με τον Παύλο Πολάκη παραμένουν προφανώς ακέραιες.

Πολάκης – Άδωνις αγκαλιά: Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

Στην πολιτική μου διαδρομή ποτέ δεν έχω διαψεύσει παραπολιτικά σχόλια. Κυρίως διότι δεν θα έπρεπε να κάνω άλλη δουλειά. Όμως υποχρεούμαι να πω ότι είναι ψευδές πώς αγκαλιάστηκα με τον κ. Παύλο Πολάκη. Οι πολιτικές μας διαφορές παραμένουν προφανώς ακέραιες.

Δείτε ακόμη: 

Πολάκης σε Μηταράκη: ‘Σπίτι σου δεν έχεις; Υπονόησες ότι είμαστε βρομιάρηδες’

Exit mobile version