Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Face app: Κάνε download κι εσύ – Πολιτικοί, διάσημοι, διεθνείς – Τι είναι το Face app που προκαλεί “τρέλα”
LIFESTYLE

Face app: Κάνε download κι εσύ – Πολιτικοί, διάσημοι, διεθνείς – Τι είναι το Face app που προκαλεί “τρέλα”

Face app: Παγκόσμια φρενίτιδα έχει προκαλέσει το νέο feature της εφαρμογής Face app, που επιτρέπει σε έναν χρήστη να τροποποιήσει μια φωτογραφία του, ώστε να δει τι επιφυλάσσει... το μέλλον.

Face app: Τη δική της άποψη για τη νέα τρέλα του FaceApp πήρε μέσα από τα Instastories η Ελεονώρα Μελέτη. Η γνωστή παρουσιάστρια είναι αντίθετη στη χρήση της εφαρμογής που σε γερνάει και κάνει λόγο για «μόδα που θα περάσει». «Μόδα είναι θα περάσει το face app. Σε λίγο θα έχουμε και πάλι κοντά μας τις αψεγάδιαστες επαγγελματικές φωτογραφίες, που με αφορμή ένα quote ή ένα give away, θα εκπληρώνει το κρυφό όνειρο πολλών για μία καριέρα στο χώρο του μόντελινγκ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το φίλτρο του Face App που προσθέτει πάνω σου πολλά χρόνια, δείχνοντας σε 70-80 χρονών, είναι ό,τι πιο viral κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες παγκοσμίως. Το viral application μεταξύ άλλων λειτουργιών, μπορεί να πάει το χρόνο μπροστά και να σας δείξει πώς θα είστε σε μερικά χρόνια από τώρα. Εάν έχετε, λοιπόν, απορία για το πώς θα είστε στα 60-70 έτη, κατεβάστε την εφαρμογή και απλά χαμογελάστε. Το Faceapp έχει κάνει πραγματικό χαμό στα social media και είναι το trendin app στον πλανήτη. Διεθνείς ιστοσελίδες έχουν γεράσει πρόωρα τραγουδιστές, ηθοποιούς και ποδοσφαιριστές.

Face app: Και η Σίσσυ Χρηστίδου

Το FaceApp είναι η νέα τρέλα του Διαδικτύου και πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να δουν τον εαυτό τους γερασμένο. Ανάμεσά τους και η Σίσσυ Χρηστίδου η οποία υπέκυψε στον πειρασμό της εφαρμογής και ανέβασε στο λογαριασμό της στο Instagram μια φωτογραφία της. Η αλήθεια είναι πως δεν θα την αναγνωρίζαμε.

https://www.instagram.com/p/B0DA0kuI5Hj/?utm_source=ig_embed

Face app: Κωστής Μαραβέγιας και Τόνια Σωτηροπούλου

O Κωστής Μαραβέγιας και η Τόνια Σωτηροπούλου είναι ένα από τα πιο ταιριαστά και αγαπημένα ζευγάρια. Και οι δυο τους είναι φαν των social media και πολύ συχνά μοιράζονται στιγμές από την καθημερινότητά τους και την προσωπική τους ζωή. Ο γνωστός τραγουδιστής ακολουθεί και αυτός τις νέες τάσεις που επικρατούν και ανέβασε κοινή τους φωτογραφία από το… μέλλον.

Ο Μαραβέγιας έκανε χρήση του Face App δίχως όμως να… τσαλακώσει την εικόνα της αγαπημένης του. Με το χιούμορ που τον διακρίνει ο τραγουδιστής έγραψε στη λεζάντα: «14.03.69 Με την εγγονή μου Αντωνία στην απονομή των Όσκαρ».

Face app: Πόσο ασφαλής είναι η εφαρμογή;

Περισσότεροι από 100 εκατομμύρια χρήστες έχουν κατεβάσει, τις τελευταίες εβδομάδες, την εφαρμογή FaceApp του Facebook, όμως ήδη έχουν αρχίσει και εγείρονται ερωτήματα για την ασφάλεια ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ανεβάσουν μια φωτογραφία τους και να ρίξουν μία ματιά στο μέλλον. Το FaceApp μετατρέπει την εικόνα και δείχνει πώς μπορεί να είναι το πρόσωπο του χρήστη σε μερικά χρόνια.

Το σκάνδαλο με την Cambridge Analytica και η «αμαρτωλή» πορεία του Facebook τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει ερωτήματα για το πόσο ασφαλή είναι τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, ενώ το γεγονός ότι η κατασκευάστρια εταιρεία του FaceApp είναι ρωσική, δίνει πάτημα για την διατύπωση αμφιβολιών για την αξιοπιστία της εφαρμογής.

Το περιοδικό Forbes παρουσιάζει ανάλυση στην οποία αναφέρει ότι οι χρήστες, αποδεχόμενοι τους όρους χρήσης της εφαρμογής μπορεί έχουν ακόμη την «κυριότητα» του περιεχομένου, όμως δίνουν την έγκρισή τους στο FaceApp την άδεια να χρησιμοποιεί, να δημοσιεύσει, να τροποποιεί, να μεταφράζει, να διανείμει και να διακινεί δημόσια τα δεδομένα του χρήστη.  Σύμφωνα με το Forbes μπορεί σε πρώτη ανάγνωση να μην δείχνει τόσο επικίνδυνο αυτό, όμως η ιστοσελίδα επισημαίνει ότι η ρωσική εταιρεία που κατασκεύασε την εφαρμογή, η Wireless Labs, μπορεί να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι η Wireless Labs θα δώσει τα στοιχεία σας στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, όμως έχει κάποιες συνέπειες. Μπορεί να καταλήξεις σε κάποια διαφήμιση στη Μόσχα, αλλά το πιο πιθανό είναι το πρόσωπό σου να ενταχθεί σε κάποιον αλγόριθμό αναγνώρισης προσώπων» αναφέρει ο Πίτερ Κονσταντίνοφ της PhoneArena. «Όταν κάτι μεταφορτωθεί στο cloud έχεις χάσει τον έλεγχο για το κατά πόσο έχεις δώσει ή όχι άδεια για χρησιμοποίηση των δεδομένων σου. Και αυτός είναι ένας καλός λόγος να είμαστε επιφυλακτικοί σε κάθε νέα εφαρμογή που ζητά άδεια για τα ψηφιακά μας δεδομένα» σημειώνει το Forbes.

Face app: Τι γίνεται με τα προσωπικά δεδομένα;

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εν λόγω εφαρμογή γίνεται viral από τους χρήστες με την ρωσική εταιρεία να δηλώνει στην ιστοσελίδα TechCrunch πως όντως οι φωτογραφίες των χρηστών αποθηκεύονται στο Cloud, όμως οι περισσότερες διαγράφονται μετά από 48 ώρες. Ανέφερε ακόμη πως τα δεδομένα των χρηστών δεν μεταφέρονται στη Ρωσία.

Η ανάλυση της ιστοσελίδας δεν ήρθε ξαφνικά, καθώς, τις τελευταίες ημέρες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης  εξέφρασαν μαζικά τις ανησυχίες τους για την χρήση των προσωπικών τους δεδομένων. Το θέμα πήρε και πολιτικές διαστάσεις με τον γερουσιαστή των Δημοκρατικών Τσακ Σούμερ να στέλνει επιστολή στο FBI και την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εμπορίου εκφράζοντας την ανησυχία του πως το FaceApp μπορεί να αποτελεί κίνδυνο «για την εθνική ασφάλεια και τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων Αμερικανών πολιτών».

Ο γερουσιαστής από τη Νέα Υόρκη ζητάει από τις υπηρεσίες να εξετάσουν την υπόθεση.

Face app: Η Εθνική στην εφαρμογή

Το FaceApp κάνει πάταγο τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και το gazzetta.gr το έστρεψε εναντίον της Εθνικής Ανδρών. Σε ένα παράλληλο σύμπαν το έτος είναι 2069 και οι διεθνείς μας παίζουν ακόμα μπάσκετ. Αρνούνται να βγάλουν το εθνόσημο από πάνω τους και συνεχίζουν ακόμα και στα 70-80+ να «μαγεύουν» στο παρκέ. Χορτασμένοι από επιτυχίες και τίτλους σε συλλογικό επίπεδο, βρίσκουν ακόμα απόλαυση στην Εθνική Ομάδα.

Face app: Γιάννης Αθηναίου
Face app: Γιάννης Αντετοκούνμπο
Face app: Θανάσης Αντετοκούνμπο
Face app: Κώστας Αντετοκούνμπο
Face app: Παναγιώτης Βασιλόπουλος
Face app: Νικ Καλάθης
Face app: Αντώνης Κονιάρης
Face app: Γιαννούλης Λαρεντζάκης
Face app: Βαγγέλης Μάντζαρης
Face app: Ντίνος Μήτογλου
Face app: Γιάννης Μπουρούσης
Face app: Ταιλερ Ντόρσει
Face app: Γιώργος Παπαγιάννης
Face app: Κώστας Παπανικολάου
Face app: Ιωάννης Παπαπέτρου
Face app: Γιώργος Πρίντεζης
Face app: Κώστας Σλούκας
Face app: Θοδωρής Παπαλουκάς
Face app: Βασίλης Σπανούλης
Face app: Δημήτρης Διαμαντούλης

Face App: πως η viral εφαρμογή «γερνάει» πολιτικούς και διασημότητες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις