Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Χαπ – Ολυμπιακός: Η έκτη μεταγραφή και η ολοκλήρωση της front line (vid)
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χαπ – Ολυμπιακός: Η έκτη μεταγραφή και η ολοκλήρωση της front line (vid)

Χαπ - Ολυμπιακός: Ο 23χρονος σέντερ Ίθαν Χαπ από το Γουισκόνσιν κλείνει την τριάδα των ψηλών στον Ολυμπιακό

Χαπ – Ολυμπιακός: Η μεταγραφή του Ίθαν Χαπ στον Ολυμπιακό ήταν έκπληξη. Το όνομά του δεν είχε ακουστεί καθόλου και η αλήθεια είναι ότι οι αδερφοί Αγγελόπουλοι αιφνιδίασαν με την κίνησή τους. Ο 23χρονος σέντερ έρχεται για να κλείσει τη front line των «ερυθρόλευκων» μαζί με τους Νίκολα Μιλουτίνοφ και Ογκουστίν Ράμπιτ. Έχει ύψος 2.08 και αυτό θα είναι το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο που υπογράψει, ύστερα από τέσσερα χρόνια στο κολέγιο του Ουισκόνσιν με την ομάδα των Μπάτζερς.

Για την ΚΑΕ Ολυμπιακός ο Χαπ είναι η έκτη μεταγραφή του καλοκαιριού. Οι προηγούμενοι πέντε που αποκτήθηκαν ήταν οι Κέβιν Πάντερ, Αντώνης Κόνιαρης, Μπράντον Πολ, Γουέιντ Μπάλντουιν και Ογκουστίν Ρούμπιτ. Επίσης, η διοίκηση εξασφάλισε την παραμονή του αρχηγού Βασίλη Σπανούλη για ακόμη έναν χρόνο. Επίσης, υπάρχει ενδιαφέρον για τον Λιθουανό Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, που πέρυσι αγωνίστηκε στην Ολίμπια Μιλάνο, ώστε να αποκτηθεί και ένα αθλητικό «4άρι» που διαθέτει καλό σουτ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για τον Χαπ:

“Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Ίθαν Χαπ. Ο απόφοιτος του Wisconsin Badgers υπέγραψε με την ομάδα μας συμβόλαιο διετούς διάρκειας.

Ο 23χρονος παίκτης αγωνίζεται τόσο στη θέση του σέντερ, όσο και του πάουερ φόργουορντ.

Το who is who…

Γεννήθηκε: 07/05/1996

Υπηκοότητα: Αμερικανός

Ύψος: 2.08

Θέση: Πάουερ φόργουορντ

Ομάδες: Wisconsin Badgers (2015-2019)

Οι περσινοί αριθμοί του…

Σε σύνολο 28 αγώνων είχε μέσο όρο 17.3 πόντους (46.6% στις βολές και 53% στα δίποντα), 10.1 ριμπάουντ, 4.6 ασίστ, 1.1 κλεψίματα και 1.3 κοψίματα.”

Οριστικά στην Ούνικς ο Μάντζαρης

Εκτός του Νάιτζελ Γουίλιαμς – Γκος που θα δοκιμάσει την τύχη του στο ΝΒΑ, παρελθόν από τον Ολυμπιακό αποτελεί και ο Βαγγέλης Μάντζαρης. Ο διεθνής πόιντ γκαρντ θα συνεχίσει την καριέρα του στη ρωσική Ούνικς Καζάν, στην οποία προπονητής είναι ο Δημήτρης Πρίφτης. Ο Μάντζαρης φεύγει μετά από οκτώ χρόνια παρουσίας στον Ολυμπιακό έχοντας κατακτήσει δύο Ευρωλίγκες (2012, 2013), τρία πρωταθλήματα (2012, 2015, 2016) και ένα Διηπειρωτικό (2013).

Στην τελευταία σεζόν βρέθηκε αρκετές φορές στο περιθώριο από τον Ντέιβιντ Μπλατ. Τελείωσε τη χρονιά έχοντας 4.3 πόντους, 2.3 ριμπάουντ και 3.5 ασίστ μέσο όρο σε 18 λεπτά συμμετοχής στην Basket League και 1.4 πόντους, 1.6 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ μέσο όρο σε 11 λεπτά συμμετοχής στην Ευρωλίγκα. Στην Ούνικς η συμφωνία είναι για 1+1 χρόνο με αμοιβή 1,5 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις