Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εξάρχεια – αντιεξουσιαστές: Περιφρουρούν τις καταλήψεις οι αναρχικοί (pics-vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρχεια – αντιεξουσιαστές: Περιφρουρούν τις καταλήψεις οι αναρχικοί (pics-vid)

Εξάρχεια - αντιεξουσιαστές: Περιπολίες στα υπό κατάληψη κτήρια στα Εξάρχεια κάνουν τις τελευταίες μέρες αντιεξουσιαστές, σύμφωνα με ανακοίνωση των ίδιων στο διαδίκτυο.

Εξάρχεια – αντιεξουσιαστές: Σε μια προκλητική κίνηση δείγμα των προθέσεών τους ενόψει της εφαρμογής του νέου δόγματος τάξης και της νέας αντεγκληματικής πολιτικής που σχεδιάζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχώρησαν αντιεξουσιαστές στα Εξάρχεια. Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η οποία συνοδεύεται με φωτογραφίες, πριν από λίγα 24ωρα προχώρησαν σε μια «περιπολία υπεράσπισης» των καταλήψεων. Η νέα αντεγκληματική πολιτική που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή αμέσως μετά την ολοκλήρωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, την προσεχή Δευτέρα, περιλαμβάνει ειδικό κεφάλαιο για τα Εξάρχεια.

Στη φωτογραφία που δημοσίευσαν μαζί με την ανακοίνωση φαίνονται με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, κρατώντας σημαίες με ξύλινα κοντάρια. Στο κείμενό τους, συγκεκριμένα, γράφουν: «Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τις καταλήψεις, τις γειτονιές μας, τη μνήμη του αγώνα. Θα πολεμήσουμε».  Σύμφωνα με ρεπορτάζ του καναλιού του Open, οι Αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για ένα μήνυμα επίδειξης δύναμης, καθώς τις τελευταίες ημέρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας πολλές αποφάσεις του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με το θέμα των κατειλημμένων κτηρίων στα Εξάρχεια.

Εξάρχεια – αντιεξουσιαστές: Το ρεπορτάζ του OPEN

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις