Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Στέλιος Παππάς ΟΑΣΘ: Εξώδικο στον Καράογλου – Τέλος από τον Οργανισμό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέλιος Παππάς ΟΑΣΘ: Εξώδικο στον Καράογλου – Τέλος από τον Οργανισμό

Στέλιος Παππάς ΟΑΣΘ: Εξώδικο στον Θεόδωρο Καράογλου έστειλε ο Στέλιος Παππάς για τις δηλώσεις περί ελλειμμάτων και διαφθοράς στον ΟΑΣΘ.

Στέλιος Παππάς ΟΑΣΘ: Εξώδικο προς τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης και βουλευτή της ΝΔ, Θεόδωρο Καράογλου, απέστειλε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), Στέλιος Παππάς. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το εξώδικο αφορά σε «συκοφαντικές και ψευδείς δηλώσεις» του κ. Καράογλου στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» σχετικά με τον ΟΑΣΘ. Σύμφωνα με αυτές, «από τότε που ανέλαβε η κρατική διοίκηση, τα προβλήματα, τα ελλείμματα και η διαφθορά υπάρχουν σε μέγιστο βαθμό». Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς, στην εξώδικη δήλωση που απέστειλε χαρακτηρίζει τη δήλωση του κ. Καράογλου «τελείως ψευδή και συκοφαντική», ζητά να ανακαλέσει άμεσα τις «συκοφαντικές και αναληθείς δηλώσεις» του και επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά του.

«Βλάπτει την τιμή και την υπόληψη, όχι μόνο τη δική μου αλλά και του ίδιου του ΟΑΣΘ, καθώς και ολόκληρου του διοικητικού συμβουλίου του, όπως και των εργαζομένων του. Έχετε ενδεχομένως δικαίωμα να χαρακτηρίζετε “προβληματική” μια διοίκηση και έναν Οργανισμό, δεν έχετε όμως κανένα απολύτως δικαίωμα να συκοφαντείτε, να προσβάλλετε και να διαδίδετε ψεύδη περί ελλειμμάτων και διαφθοράς, χωρίς βέβαια να αναφέρετε κανένα απολύτως γεγονός ή στοιχείο» σημειώνει στην εξώδικη δήλωση ο κ. Παππάς. Επισημαίνει, ακόμη, ότι, «για πρώτη φορά δημοσιεύτηκε ισολογισμός με κέρδη 5,4 εκατ. ευρώ στο πρώτο έτος και 4,6 εκατ. ευρώ στο δεκάμηνο του δεύτερου έτους, οι δε εξοικονομήσεις για το Ελληνικό Δημόσιο υπερβαίνουν τα 150.000.000 ευρώ στην περίοδο των δύο ετών, η οποία θα κλείσει στο τέλος του μήνα».

Στέλιος Παππάς ΟΑΣΘ: Προς αποχώρηση από τον ΟΑΣΘ – Ποιοι ακούγονται για τη διαδοχή του

Τι και αν ο Στέλιος Παππάς δήλωνε πως δεν φεύγει από τον ΟΑΣΘ ακόμα και με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας; Η πραγματικότητα τον διαψεύδει και πρέπει να αρχίσει να συνηθίσει την ιδέα της αποχώρησης του από τον οργανισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες οι επαφές του νέου υπουργού μεταφορών Κώστα Καραμανλή, για την εξεύρεση νέου προέδρου στον Οργανισμό ξεκίνησαν εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες, πριν από τις εκλογές. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως ο κύριος Παππάς στο τέλος της εβδομάδας θα είναι παρελθόν για τον οργανισμό.

Τα ονόματα που παίζουν πολύ δυνατά για την αντικατάσταση του είναι του κ. Σπύρου Βούγια, πρώην υπουργού μεταφορών, του αντιδημάρχου Γιώργου Δημαρέλου ο οποίος είχε συμμετάσχει στο δ.σ. του ΟΑΣΘ ως εκπρόσωπος του δήμου Θεσσαλονίκης καθώς και του πρώην γενικού διευθυντή του οργανισμού Γιάννη Τσούφη.

Στέλιος Παππάς: Όταν χρησιμοποίησε την ατάκα του Παττακού

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις