Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Άννα Ευθυμίου – έγκυος: Η όμορφη δικηγόρος, βουλευτής της ΝΔ τράβηξε όλα τα βλέμματα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άννα Ευθυμίου – έγκυος: Η όμορφη δικηγόρος, βουλευτής της ΝΔ τράβηξε όλα τα βλέμματα

Άννα Ευθυμίου - έγκυος: Η βουλευτής Θεσσαλονίκης διανύει τον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της και με ένα μπλε φόρεμα κάθισε για πρώτη φορά στα έδρανα της Βουλής των 300.

Άννα Ευθυμίου – έγκυος: Αν και έγκυος στον 8 μήνα, η Άννα Ευθυμίου, η όμορφη και δυναμική νέα βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, έκανε καμπάνια και κυνήγησε τον σταυρό μέχρι την τελευταία στιγμή. Και κατάφερε να εκλεγεί στην Α’ περιφέρεια της Θεσσαλονίκης. Σήμερα έκανε την παρθενική της εμφάνιση στην Βουλή, στην ορκωμοσία των βουλευτών και κέρδισε τις εντυπώσεις. Η Άννα Ευθυμίου, μία από τις 61 βουλευτίνες που ορκίζονται σήμερα στη βουλή, είναι μάχιμη δικηγόρος με ειδίκευση στο Εργατικό Δίκαιο, αλλά όπως λέει η οικογένεια είναι η προτεραιότητά της. Ήδη έχει ένα 6χρονο γιο, τον Χρήστο και τώρα… κουβαλάει μαζί της παντού την κόρη της που θα γεννηθεί σύντομα. Πολύτιμη είναι η συμπαράσταση και η βοήθεια που έχει από το σύζυγό της, Γιώργο, τον οποίο γνωρίζει από τότε που και οι δυο τους ήταν παιδιά και αποφάσισαν να παντρευτούν στη Φολέγανδρο το 2012.

Η Άννα Ευθυμίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη αλλά η καταγωγή της είναι από τα Γρεβενά. Σπούδασε στη Νομική του ΑΠΘ και από τα φοιτητικά της χρόνια οργανώθηκε στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και την ΟΝΝΕΔ. Ήταν για πρώτη φορά υποψήφια βουλευτής το 2015. Δεν κατάφερε να εκλεγεί, αλλά έχει διατελέσει δημοτική σύμβουλος με την παράταξη «Ομάδα Δημιουργίας». Η υπόσχεση που έδωσε στην προεκλογική της εκστρατεία η Άννα Ευθυμίου στους ψηφοφόρους της, ήταν ότι δεν θα τους εγκαταλείψει μετά τις εκλογές.

Άννα Ευθυμίου ΝΔ: Ποια είναι η όμορφη πολιτικός

Η Άννα Ευθυμίου γεννήθηκε στα Γρεβενά και από το 1990 μέχρι σήμερα ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Ο πατέρας της, Ταξιάρχης, είναι συνταξιούχος καθηγητής φιλόλογος και κατάγεται από τον Πύργο Ιθώμης Καρδίτσας. Η μητέρα της, Ελένη, είναι συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος, κατάγεται από το Σπήλαιο Γρεβενών και έχει βλάχικες ρίζες από τη Σαμαρίνα, ενώ ο αδερφός της, Γιώργος, είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Υπολογιστών και συνιδρυτής της νεοφυούς εταιρείας Infoscope Hellas. Είναι παντρεμένη με το Γιώργο Μάνο, Ηλεκτρονικό Μηχανικό & Μηχανικό Υπολογιστών, και έναν υπέροχο γιο, το Χρήστο.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Νομικής του Α.Π.Θ. και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στον τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Από την άνοιξη του 2004 ασκεί το επάγγελμα της μάχιμης δικηγορίας στη Θεσσαλονίκη. Από το Σεπτέμβριο του 2005 έως τον Ιούνιο του 2009 εργάστηκε προσφέροντας τις υπηρεσίες της οικειοθελώς ως δικηγόρος και στο γραφείο νομικής στήριξης των εργαζομένων στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Από το έτος 2008 διατηρεί δικηγορικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη με ιδιαίτερη ενασχόληση σε θέματα Διοικητικού, Εργατικού και Αστικού Δικαίου.

Από τον Ιανουάριο του 2007 έως το Σεπτέμβριο του 2010 προσέφερε παράλληλα τις υπηρεσίες της από τη θέση της εντεταλμένης συμβούλου σε θέματα νεολαίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Από τον Ιανουάριο του 2011 έως και τον Αύγουστο του 2014 ήταν Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης με την παράταξη «Ομάδα Δημιουργίας». Στις εθνικές εκλογές του 2012 τοποθετήθηκε στη θέση της εκπροσώπου της Ν.Δ. στα Μ.Μ.Ε. Β. Ελλάδος.

Στις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015 συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. ως υποψήφια βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης και έλαβε 11.491 ψήφους. Στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. ως υποψήφια βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης με το σύστημα της λίστας στην 8η θέση. Στις εκλογές του 2019, εκλέχθηκε βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ με 14.928 ψήφους που έδωσαν την 6η θέση.

Είναι ιδρυτικό μέλος της Οργάνωσης με την επωνυμία «Νέοι Ευρωπαίοι Οργανωμένοι Ικανοί» και διακριτικό τίτλο «Ν.Ε.Ο.Ι.». Είναι μέλος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και της Χ.Α.Ν.Θ., στη UNICEF, του «Ελληνικού Παιδικού Χωριού» στο Φίλυρο, στο Σύλλογο «Αντικαρκινική Εταιρεία Β. Ελλάδος» και στον Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών  «Καλλιπάτειρα». Αρθρογραφεί τακτικά σε εφημερίδες, περιοδικά και ιστολόγια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις