Χαλκιδική: Η τραγωδία, μέσα από τα στοιχεία της Πυροσβεστικής

ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Η τραγωδία, μέσα από τα στοιχεία της Πυροσβεστικής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Χαλκιδική: Πήραν μέρος σε διάσωση τεσσάρων οικογενειών μέσα από τα σπίτια τους και πάνω από 20 οδηγών και επιβατών στα αυτοκίνητά τους.

13.07.2019 | 11:43

Χαλκιδική: Χίλιες διακόσιες ογδόντα δύο φορές, οι πολίτες που βρέθηκαν να χτυπιούνται από τη φονική κακοκαιρία σε Κεντρική, Ανατολική, Δυτική Μακεδονία και Ήπειρο, τα ξημερώματα της Πέμπτης, κάλεσαν για βοήθεια την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Διακόσιοι σαράντα τρεις πυροσβέστες με ενενήντα έξι οχήματα, κατάφεραν να ανταποκριθούν στις 1182 κλήσεις και όπως αποκάλυψαν οι ίδιοι, πήραν μέρος στη διάσωση τεσσάρων οικογενειών, που ζούσαν εφιάλτη μέσα στα σπίτια τους, λόγω των δυνατών ανέμων, αλλά και πάνω από είκοσι οδηγούς, οι οποίοι μέσα στο <<μάτι του κυκλώνα>> ακινητοποιήθηκαν στους δρόμους από πτώση αντικειμένων η κορμών δέντρων στο οδόστρωμα. Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι οι πυροσβέστες μπήκαν στην περιοχή της Χαλκιδικής σε δύο σπίτια, από τα οποία είχαν… ξηλωθεί και είχαν… φυγει με τον άνεμο οι στέγες και οι άνθρωποι έμεναν μέσα τρομαγμένοι, σε ένα άλλο που είχαν σπάσει όλα τα τζάμια και υπήρχε φόβος στα μέλη της οικογένειας ότι θα τραυματίζονταν βαριά αν κινούνταν και σε ένα ακόμη όπου στήθηκε επιχείρηση στο μπαλκόνι.

Σε χωριό της Χαλκιδικής οι ένοικοι βλέποντας την καταστροφή μέσα στο σπίτι βγήκαν στο μπαλκόνι όπου στήθηκε τελικά η επιχείρηση. Πυροσβέστες με σκάλα ανέβηκαν και πήραν στο <<καλάθι>> ένα ένα τα μέλη της οικογένειας και τα απεγκλώβισαν. Σε επίσημη ενημέρωση του Σώματος από τον νέο εκπρόσωπο Επιπυραγό Βασίλη Βαρθακογιάννη, έγινε γνωστό ότι η Πυροσβεστική αυτή τη φορά δεν ακολούθησε το ακραίο καιρικό φαινόμενο που προκάλεσε το θάνατο επτά ανθρώπων αλλά είχε πάρει θέσεις και το περίμενε!

Η ΕΜΥ κινητοποίησε το Σώμα

“Μετά την έκδοση έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ”, δήλωσε ο εκπρόσωπος “και περί Ω/15:30(σ.σ. Τετάρτης) με εντολή του Αρχηγού η Υπηρεσία μας άμεσα προέβη στην έκδοση διαταγής, για την ενεργοποίηση του Πυροσβεστικού Μηχανισμού με διασπορά οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή, που αναμένονταν και τελικά εκδηλώθηκαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Οι κλήσεις ανά νομό

Η Υπηρεσία μας δέχθηκε συνολικά 1.182 κλήσεις για την αντιμετώπιση των συμβάντων.

Αναλυτικότερα:

• Στην Κεντρική Μακεδονία, στους Νομούς Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης και Ημαθίας με την συμμετοχή 142 Πυροσβεστών και 54 οχημάτων.

Στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας δεχθήκαμε συνολικά 1.045 κλήσεις

• Στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας, στους νομούς Ροδόπης και Έβρου με την συμμετοχή 55 πυροσβεστών και 19 οχημάτων.

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας δεχθήκαμε συνολικά 109 κλήσεις.

• Στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας στην περιοχή της Εορδαίας όπου δεχθήκαμε συνολικά 35 κλήσεις με την συμμετοχή 10 πυροσβεστών και 5 οχημάτων

• Στην Περιφέρεια της Ηπείρου και συγκεκριμένα στους νομούς Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Πρεβέζης με την συμμετοχή 36 πυροσβεστών και 18 οχημάτων.

Στην Περιφέρεια της Ηπείρου δεχθήκαμε συνολικά 23 κλήσεις.

Exit mobile version