Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εκλογές 2019 – Εξάρχεια: Ψηφίζουν ξανά την Κυριακή οι πολίτες
ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές 2019 – Εξάρχεια: Ψηφίζουν ξανά την Κυριακή οι πολίτες

Εκλογές 2019 - Εξάρχεια: Την προσεχή Κυριακή, 14 Ιουλίου, θα επαναληφθούν οι εκλογές στο 33ο εκλογικό τμήμα του δήμου Αθηναίων, στα Εξάρχεια.

Εκλογές 2019 – Εξάρχεια: Την προσεχή Κυριακή, 14 Ιουλίου, θα επαναληφθούν οι εκλογές στο 33ο εκλογικό τμήμα του δήμου Αθηναίων, στο 35ο δημοτικό σχολείο και 5ο εσπερινό επαγγελματικό λύκειο στα Εξάρχεια (οδός Κωλέττη 34).  Πρόκειται για το εκλογικό τμήμα, από όπου εκλάπη η κάλπη στις εθνικές εκλογές της περασμένης Κυριακής. Τέσσερα άτομα εισέβαλαν στο 33ο εκλογικό κέντρο που βρίσκεται στην οδό Κωλέττη 35 στα Εξάρχεια, άρπαξαν μία από τις κάλπες και διέφυγαν. Με ανακοίνωσή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι “Καλποθήρες εμπρηστές” σημειώνουν ότι “μια μικρή ομάδα συντρόφων συγκινηθήκαμε από τους αξιολύπητους ζητιάνους ψήφων και με όπλα την αποφασιστικότητα, τη θέληση για άμεση δράση και τις βαριοπούλες μας συμμετείχαμε στο δημοκρατικό φιάσκο. “Σπάσαμε με τα παραπάνω το καθεστώς ανάθεσης που επικρατεί σαν κανονικότητα και διαμορφώσαμε τους δικούς μας όρους επίθεσης και σαμποτάζ μέσα στο πανηγυράκι τους” προσθέτουν για το συμβάν στα Εξάρχεια.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές υπήρχε και άλλη ομάδα στην είσοδο του εκλογικού κέντρου ως υποστήριξη. Την ίδια ώρα περίπου εκδηλώθηκε και δεύτερη επίθεση στο εκλογικό κέντρο που λειτουργούσε στο 5ο Γυμνάσιο, στην οδό Αραχώβης, αλλά οι δράστες πέταξαν μόνο πέτρες και τράπηκαν σε φυγή. Στη συνέχεια τονίζουν ότι αναλαμβάνουν “την ευθύνη για την εισβολή στο 33ο εκλογικό κέντρο Αθηνών (σ.σ. στα Εξάρχεια) λίγα λεπτά πριν την λήξη της διαδικασίας, όπου απαλλοτριώσαμε μία κάλπη. Κατά την είσοδό μας ψάξαμε εναγωνίως την αστυνομική φύλαξη του εκλογικού κέντρου, αλλά όπως διαπιστώσαμε ενώ ήταν εκεί επέλεξαν να παίξουν κρυφτούλι (με επιτυχία η αλήθεια είναι)”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις