Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εξάρχεια – εκλογικό κέντρο: Ταυτοποιήθηκε ένας 16χρονος Αλβανός
ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρχεια – εκλογικό κέντρο: Ταυτοποιήθηκε ένας 16χρονος Αλβανός

Εξάρχεια - εκλογικό κέντρο: Η έρευνα συνεχίζεται, για να ταυτοποιηθούν και άλλα άτομα που συμμετείχαν στο επεισόδιο, όπως και στην αρπαγή της κάλπης από το εκλογικό κέντρο της οδού Κωλέττη, επίσης στα Εξάρχεια.

Εξάρχεια – εκλογικό κέντρο: Ένας 16χρονος Αλβανός ταυτοποιήθηκε από τους αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας ως ένας από τους δράστες της επίθεσης με πέτρες κατά του 35ου εκλογικού τμήματος, το απόγευμα της Κυριακής 7 Ιουλίου, ημέρας των εκλογών.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, από τη συνεχιζόμενη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ταυτοποιήθηκε ο 16χρονος αλλοδαπός, ο οποίος συμμετείχε σε ομάδα ατόμων, τα οποία, απογευματινές ώρες της Κυριακής 7 Ιουλίου, την ημέρα των εκλογών πέταξαν πέτρες και μπουκάλια σε κτίριο στη συμβολή των οδών Αραχώβης και Εμμανουήλ Μπενάκη στα Εξάρχεια, όπου στεγαζόταν το 35ο Εκλογικό Τμήμα. Η έρευνα συνεχίζεται, για να ταυτοποιηθούν και άλλα άτομα που συμμετείχαν στο επεισόδιο, όπως και στην αρπαγή της κάλπης από το εκλογικό κέντρο της οδού Κωλέττη, επίσης στα Εξάρχεια.

Είναι το περιστατικό όπου οκτώ άτομα, που φορούσαν κουκούλες, εισέβαλαν σχεδόν με την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, απείλησαν με σφυρί τους παρισταμένους, έριξαν και δύο καπνογόνα και απέσπασαν την κάλπη. Λίγες ημέρες αργότερα σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου εστάλη κείμενο με το οποίο την ευθύνη για την αρπαγή της κάλπης ανέλαβε μία ομάδα που αυτοαποκαλείται “καλποθήρες εμπρηστές”. Όπως ανέφεραν στο κείμενο, μεταξύ άλλων “η δράση αυτή αποτελεί ένα θερμό καλωσόρισμα από τη μεριά μας στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία, οι οποίοι έχουν υποσχεθεί πως θα μας τελειώσουν. Σας περιμένουμε”.

Πάντως, υπενθυμίζεται ότι την επόμενη Κυριακή, 14 Ιουλίου, στο 33ο εκλογικό τμήμα του Δήμου Αθηναίων , στο 37ο Δημοτικό Σχολείο της οδού Κωλέττη 14, οι εκλογές θα επαναληφθούν, όπως έχει δηλώσει ο Κ. Ρουπακιώτης. Η διαδικασία είναι τυπική καθώς ό,τι κι αν προκύψει το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου δεν επηρεάζεται σε τίποτε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις