Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βιολόγος – Κρήτη: Θρίλερ με τον θάνατο της Αμερικανίδας – Έγκλημα δείχνουν τα στοιχεία
ΕΛΛΑΔΑ

Βιολόγος – Κρήτη: Θρίλερ με τον θάνατο της Αμερικανίδας – Έγκλημα δείχνουν τα στοιχεία

Βιολόγος - Κρήτη: Τραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό της αγνοούμενης βιολόγου, που είχε εξαφανιστεί από τις 4 Ιουλίου στην περιοχή του Κολυμβαρίου στην Κρήτη.

Βιολόγος – Κρήτη: Με πολλά ερωτήματα έχει μείνει η Ελληνική Αστυνομία σχετικά με τις συνθήκες θανάτου της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον καθώς δεν αποκλείεται να είναι αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας. Σύμφωνα με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Κρήτης, υποστράτηγο Κωνσταντίνο Λαγουδάκη, ο οποίος και επιβεβαίωσε ότι η σορός που εντοπίστηκε τη Δευτέρα στην περιοχή Πύργος Ψηλονέρου στο Μάλεμε, μέσα σε γερμανική στοά, ανήκει στην 60χρονη Αμερικανίδα, ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζονται είναι η Ίτον να έπεσε θύμα δολοφονίας.

Στο σημείο της σορού, με αίτημα της αστυνομίας, βρέθηκαν και οι δύο ιατροδικαστές του νησιού Αντώνης Παπαδομανωλάκης και Σταμάτης Μπελιβάνης προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία. Η νεκροψία – νεκροτομή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις επόμενες μέρες, σε συνδυασμό με τις εργαστηριακές εξετάσεις, θα ρίξουν περισσότερο φως στις συνθήκες θανάτου της 60χρονης. Αυτό που προβληματίζει τους αστυνομικούς είναι το πώς η βιολόγος του Ινστιτούτου Max Planck στη Δρέσδη βρέθηκε στη σπηλιά, περίπου 10 χιλιόμετρο από το Κολιμπάρι όπου διεξαγόταν το διεθνές επιστημονικό συνέδριο της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης στο οποίο συμμετείχε η 60χρονη.

Βιολόγος – Κρήτη: Έφτασε μόνη της ή την οδήγησαν με τη βία;

Σύμφωνα με το cretalive.gr η σορός της Αμερικανίδας βιολόγου εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου 60 μέτρων σε ευθεία γραμμή από την είσοδο της δαιδαλώδους σπηλιάς-λαγουμιού, ύψους περίπου 1,60.  Η πρόσβαση σε αυτό το λαγούμι είναι εξαιρετικά δύσκολη. Θα πρέπει δηλαδή κάποιος να γνωρίζει πολύ καλά το χώρο και να έχει λόγο να βρίσκεται εκεί. Υπάρχει μια τάφρος ύψους περίπου δύο μέτρων και όταν την ανέβεις, υπάρχει δένδρο και πίσω από αυτό κλαδιά. θα πρέπει δηλαδή, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές χαρακτηριστικά, κάποιος να ανοίξει με τα χέρια του τα κλαδιά για να βρει την είσοδο και να μπει μέσα.

Η εικόνα που είχε σχηματιστεί από την πρώτη στιγμή που χάθηκαν τα ίχνη της ήταν ότι η Ίτον μπορεί να είχε πάει για πεζοπορία, αφού στο δωμάτιό του ξενοδοχείου που έμενε δεν βρέθηκαν τα αθλητικά της παπούτσια. Την ίδια ώρα οι συγγενείς της 60χρονης λένε ότι αν είχε πέσει θύμα κάποιων που θέλησαν να την εξοντώσουν, είχε την δυνατότητα να αντισταθεί μιας και ήταν κάτοχος μαύρης ζώνης στο Tae Kwon Do.

Βιολόγος – Κρήτη: Το χρονικό της υπόθεσης

Η Αμερικανίδα βιολόγος είχε μεταβεί στην Κρήτη προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες διεθνούς συνεδρίου Βιολογίας που διεξάγεται στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης και οι δικοί της άνθρωποί κατάλαβαν ότι έχει εξαφανιστεί το απόγευμα την Τρίτη 2 Ιουλίου. Την ημέρα που έδωσε για τελευταία φορά σημεία ζωής, έφυγε από τις εγκαταστάσεις της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, όπου διέμενε, για να περπατήσει, αφήνοντας στο δωμάτιό της το κινητό της τηλέφωνο.

Η απουσία της διαπιστώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 3 Ιουλίου, όταν οι υπόλοιποι σύνεδροι, επιστρέφοντας στην ΟΑΚ από ημερήσιες εκδρομές, διαπίστωσαν ότι δεν επέβαινε σε κανένα πούλμαν.

Ακολούθησαν έρευνες από δυνάμεις της ΕΜΑΚ με ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί, άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κισσάμου, του Λιμενικού και της Αστυνομίας, αλλά και εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην περιοχή γύρω από την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι, για τον εντοπισμό της βιολόγου.

Μετά από περίπου μια εβδομάδα η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα σε μια στοά σε απόσταση εκατό μέτρων από τον αγροτικό δρόμο, για την οποία, όπως αναφέρουν, αποτελεί ένα δαιδαλώδες καταφύγιο στο οποίο μπορεί κανείς να φτάσει μόνο αν το γνωρίζει καλά.

Να σημειωθεί πως την σορό της άτυχης γυναίκας εντόπισαν πολίτες το βράδυ της Δευτέρας, σε τούνελ ανάμεσα στο χωριό Ξαμουδοχώρι και το Μάλεμε του Δήμου Πλατανιά, από την έντονη δυσοσμία.

Tο πτώμα της 60χρονης βιολόγου βρέθηκε μπρούμυτα χωρίς να διακρίνεται το πρόσωπό της. Ωστόσο από τα ρούχα που φορούσε εκτιμήθηκε ότι ήταν η γυναίκα που είχε εξαφανιστεί την περασμένη Τρίτη από την περιοχή του Κολυμπαρίου στα Χανιά και ειδοποιήθηκαν οι αρχές. Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ήταν σκεπασμένη με ένα πανί, ενώ η σπηλιά ήταν κλεισμένη με μια παλέτα, στοιχεία τα οποία, ωστόσο, δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις