Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νέα κυβέρνηση: Ο Αρκάς και το νέο σκίτσο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη – Επικό
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα κυβέρνηση: Ο Αρκάς και το νέο σκίτσο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη – Επικό

Νέα κυβέρνηση: Ο γνωστός σκιτσογράφος Αρκάς ξαναχτύπησε με ένα νέο σκίτσο το οποίο ωστόσο παραμένει στο γνωστό βιτριολικό στυλ.

Νέα κυβέρνηση: Με νέο σκίτσο που αναφέρεται στα… πεπραγμένα της νέας κυβέρνησης που ορκίστηκε την Τρίτη, επανήλθε ο Αρκάς. Στο νέο του σκίτσο ο γνωστός σκιτσογράφος απαντά εμμέσως και τους επικριτές του για την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και δηκτικά αναφέρει: «Για να μην κατηγορηθούμε για μονομερή κριτική, πρέπει να πούμε ότι είναι ολοφάνερο πια πως η καινούργια κυβέρνηση δεν κράτησε τις υποσχέσεις της, αποδείχθηκε ανίκανη σε όλους τους τομείς και κατέστρεψε τη χώρα». Για όσους τα… χάσατε, ο δημοφιλής σκιτσογράφος που σχεδόν καθημερινά μιλά μέσα από τους ήρωες του για την καθημερινότητα και σχολιάζει τις εκλογές, πόσταρε στη σελίδα του τρία σκίτσα αμέσως μετά το αποτέλεσμα των εκλογών.

Στο ένα σκίτσο πρωταγωνιστεί η μορφή ενός άνδρα ο οποίος λέει «Όταν όλα τα κόμματα δηλώνουν κερδισμένα, μαντέψτε ποιος έχασε». Στο δεύτερο σκίτσο που ανέβασε όταν έγιναν γνωστά τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών υπάρχει ένα post it το όποιο γράφει «να μην ξεχάσω να γίνω σοσιαλδημοκράτης», με σαφή αναφορά στα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την παραδοχή της ήττας του λέγοντας ότι η εντολή που έλαβε είναι εντολή μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ σε μια μεγάλη παράταξη. Στο τρίτο σκίτσο ο Αρκάς εμπνέεται από τον Καβάφη και βάζει τον ήρωά του να αναρωτιέται «Και τώρα τι θα γίνουμε χωρίς Βαρβάρους;».

Αρκάς: Το νέο σκίτσο
Αρκάς – εκλογές: Τα σκίτσα μετά το αποτέλεσμα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις