Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / ΓΓ Πολιτικής Προστασίας παραίτηση: Τέλος ο Ταφύλλης – Ένας πρώην δήμαρχος στη θέση του
ΕΛΛΑΔΑ

ΓΓ Πολιτικής Προστασίας παραίτηση: Τέλος ο Ταφύλλης – Ένας πρώην δήμαρχος στη θέση του

ΓΓ Πολιτικής Προστασίας παραίτηση: Ο αναπληρωτής Γραμματέας της ΝΔ και εκ των στενών συνεργατών του Μητσοτάκη, πρώην Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, θα είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.

ΓΓ Πολιτικής Προστασίας παραίτηση: Την παραίτηση του υπέβαλε σήμερα το πρωί στον υπουργό Προστασίας του Πολίτης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ ο κ. Ταφύλλης αναφέρει στην επιστολή του προς τον νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ότι θέτει στη διάθεσή του την παραίτησή του για να διευκολύνει το έργο του και αναμένει στο γραφείο του τον νέο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος του έχει συστηθεί προκειμένου να τον ενημερώσει για τα καθήκοντά του.

Επίσης ο κ Ταφύλλης αναφέρει ότι εάν ο νέος υπουργός κρίνει σε οποιαδήποτε περίπτωση ότι η εμπειρία του μπορεί να προσφέρει στο κοινό καλό, είναι πρόθυμος να διαθέσει αυτή την εμπειρία. Σημειώνεται ότι ο κ. Ταφύλλης τοποθετήθηκε στη θέση του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας μετά την τραγωδία στο Μάτι με αποστολή να διαμορφώσει και να επεξεργαστεί την Εθνική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, την οποία και ολοκλήρωσε αλλά το σχέδιο νόμου το οποίο δόθηκε για διαβούλευση, δεν ψηφίστηκε στη Βουλή λόγω εκλογών.

Χθες ο κ. Χρυσοχοϊδης ζήτησε και πήρε τις παραιτήσεις της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Μάλιστα, έκανε και σχετική δήλωση σήμερα αναφέροντας «Σε ένα κράτος δικαίου ο κομματισμός δεν χωρεί σε κανέναν τομέα του Δημοσίου. Πολύ περισσότερο στις Υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας. Ζήτησα και έλαβα την παραίτηση της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Θα γίνουν αξιοκρατικές κρίσεις, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα και περιμένει η κοινωνία. Είναι όρος για την αποτελεσματικότητά τους. Προχωράμε μπροστά, με αίσθηση του δημοκρατικού καθήκοντος».

ΓΓ Πολιτικής Προστασίας: Ετοιμάζεται ο Χαρδαλιάς;

Ο αναπληρωτής Γραμματέας της ΝΔ και ένας εκ των στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκος Χαρδαλιάς, αναμένεται να είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας. Για να καλυφθεί η θέση σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο, διαδεχόμενος τον μέχρι σήμερα ΓΓΠΠ Γιάννη Ταφύλη που παραιτήθηκε σήμερα το πρωί στον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Ο κ.Χαρδαλιάς ήταν Δήμαρχος Βύρωνα για τρεις τετραετίες (2003-2014) και στενός συνεργάτης του Κώστα Μπακογιάννη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αλλά και αναπληρωτής του Λευτέρη Αυγενάκη στη Γραμματεία της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ. Ο 51χρονος είναι Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής και εκλεγμένο μέλος στην Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ. Οσον αφορά την Πολιτική Προστασία, έχει χρόνια εμπειρίας, καθώς όταν ήταν δήμαρχος Βύρωνα ήταν παράλληλα και πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Υμηττού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις