Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ – Τσβόλε: Ισοπαλία 2-2 με σκόρερ τον Σβιντέρσκι (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΑΟΚ – Τσβόλε: Ισοπαλία 2-2 με σκόρερ τον Σβιντέρσκι (vid)

ΠΑΟΚ - Τσβόλε: Απέφυγε την ήττα από την Τσβόλε ο ΠΑΟΚ με τον Πολωνό επιθετικό να πετυχαίνει και τα δύο γκολ και τον Ενρίκε να αποβάλλεται στο 70'

ΠΑΟΚ – Τσβόλε: Μια χαρά εξελίχθηκε για τον Αμπέλ Φερέιρα το φιλικό του ΠΑΟΚ με την Τσβόλε που τελείωσε 2-2. Ο Πορτογάλος προπονητής πρέπει να έμεινε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις δοκιμές που έκανε, αλλά και από το απρόοπτο που του έτυχε με την αποβολή του Ενρίκε στο 70′ (δύο κίτρινες κάρτες για διαμαρτυρία).  Έτσι είχε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να διαπιστώσει το πώς αντιδρά η ομάδα του σε ειδικές συνθήκες. Η ουσία είναι ότι ο Σβιντέρσκι πέτυχε και τα δύο γκολ, ενώ Βαρέλα και Πασχαλάκης ήταν οι κορυφαίοι και έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αποφυγή της ήττας.

Στο πρώτο ημίχρονο η μία δοκιμή ήταν να παίξει ο Μιχάι δεξιός μπακ, αλλά δεν τα κατάφερε, με συνέπεια να περάσει στόπερ και να γίνει ακραίος ο Κρέσπο. Αντίθετα πήγε αρκετά καλά η χρησιμοποίηση του Τσιγγάρα στον άξονα, καθώς βοήθησε στην πίεση και στην ανασταλτική λειτουργία. Ο Σβιντέρσκι, που σταμάτησε νωρίτερα την άδειά του για να ενσωματωθεί με την αποστολή, σκόραρε μόλις στο 1ο λεπτό. Ο Μπίσεσβαρ είχε εκμεταλλευτεί προηγουμένως λάθος των Ολλανδών και έβγαλε την ασίστ. Το 2-0 έγινε στο 31′ με τον Ζαμπά να «κλέβει» αυτή τη φορά την μπάλα και να γίνεται ο δημιουργός για τον Πολωνό σκόρερ.

Η αμυντική λειτουργία

Αμυντικά ο ΠΑΟΚ φάνηκε να αντιμετωπίζει προβλήματα και χρειάστηκαν δύο καλές αποκρούσεις του Ζίφκοβιτς για να κρατήσει το μηδέν. Στο 36′ όμως ο Γιόνσεν βρήκε στόχο και μείωσε σε 2-1. Τα κενά ήταν μεγάλα στην άμυνα του «δικέφαλου», σε αντίθεση με τα προηγούμενα φιλικά που έδειξε πιο συμπαγής. Στο δεύτερο ημίχρονο βέβαια υπήρχε μια βελτίωση. Έγιναν 10 αλλαγές με εξαίρεση τον Λάμπρου που είχε αντικαταστήσει τον Μπίσεσβαρ από το 37′. Πολύ καλή ήταν και η παρουσία του Ροντρίγκο στο αριστερό άκρο της άμυνας, στο οποίο δείχνει να καθιερώνεται.

Η μόνη παραφωνία ήταν η αποβολή του Ενρίκε, που είδε δύο κίτρινες κάρτες στο 70′. Αν μη τι άλλο επρόκειτο για φιλικό και όχι για ματς με ιδιαίτερη σημασία. Υπερβολικός ο Βραζιλιάνος στις αντιδράσεις του, θα μπορούσε να το αποφύγει. Στο τελευταίο 20λεπτο ο ΠΑΟΚ δέχτηκε πίεση αλλά ο Πασχαλάκης ήταν εξαιρετικός. Νικήθηκε μόνο από πέναλτι του Τάι στο 82′, ενώ στην τελευταία καλή ευκαιρία της Τσβόλε ο Βαρέλα ήταν αυτός που έσωσε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ:

Α’ ημίχρονο: Ζίβκοβιτς, Μιχάι, Κρέσπο, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης, Τσιγγάρας, Μίσιτς, Τζαμπά, Στοχ, Μπίσεσβαρ (37′ Λάμπρου), Σβιντέρσκι (32′ Γαϊτανίδης).

Β’ ημίχρονο: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Ίνγκασον, Ροντρίγκο, Κάτσε, Ντούγκλας, Λάμπρου (62′ Ενρίκε), Λημνιός, Άκπομ, Πέλκας.

ΤΣΒΟΛΕ: Ζέτερερ, Χάμερ, Ντέκερ, Ντουέ, Παλ, Κλεμέντ, Λέμανς (64’ Βέστερμαν), Φαν Κρόι (64’ Ελμπερς), Τάι (82’ Μπαϊσελμανί), Κίσπελ (64’ Χούιμπερτς), Γιόνσεν (64’ Φλέμινγκ).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις