Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Φριντέτ – Παναθηναϊκός: Αυτοδύναμος… σουτέρ (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φριντέτ – Παναθηναϊκός: Αυτοδύναμος… σουτέρ (vid)

Φριντέτ - Παναθηναϊκός: Τα ποσοστά του Αμερικανού γκαρντ Τζίμερ Φριντέτ που κλείνει ο Παναθηναϊκός ήταν μονίμως άνω του 40% την τελευταία τριετία στην Κίνα

Φριντέτ – Παναθηναϊκός: Η μεταγραφή του Τζίμερ Φριντέτ στον Παναθηναϊκό, εφόσον ανακοινωθεί, δεν θα είναι μια συνηθισμένη μεταγραφή. Ο 30χρονος Αμερικανός γκαρντ με σχετικά καλές παραστάσεις από την Αμερική και μια τριετία με πλουσιοπάροχο συμβόλαιο στους Σαγκάη Σαρκς αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στην Ευρώπη. Ο παίκτης της χρονιάς για το κολλεγιακό μπάσκετ στις ΗΠΑ το 2011 δεν έκανε την καριέρα που υποσχόταν στο ΝΒΑ, με βάση το ταλέντο του. Ωστόσο, τα νούμερά του προκαλούν μεγάλη ζαλάδα.

Ο Τζίμερ Φριντέτ ήταν MVP στην Κίνα τη σεζόν 2016-17 με 37,6 πόντους μέσο όρο ανά παιχνίδι! Αν προσθέσει κανείς ότι δεν υπήρξε χρονιά με ποσοστά κάτω του 40% στο τρίποντο, στο διάστημα που ήταν στους Σαρκς, διαπιστώνει ότι πρόκειται για σουτέρ φαινόμενο. Αυτοδύναμος, για να χρησιμοποιήσουμε και ένα χαρακτηρισμό των τελευταίων εκλογών. Κατά σειρά είχε 41,1% την πρώτη σεζόν, 42,3% τη δεύτερη και 42,4% την τελευταία.

Δεν «κόλλησε» στο ΝΒΑ

Ο Φριντέτ είναι καθαρόαιμος σουτέρ, ο οποίος σε όλη την καριέρα του επιβίωσε λόγω… ποσοστών. Αν η ομάδα δουλεύει πάνω του κι εκείνος εξακολουθήσει να έχει «δολοφονικό» ένστικτο από την περιφέρεια, ο Παναθηναϊκός έχει κάνει σούπερ επιλογή. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην τελευταία τριετία με τους Σαρκς πέτυχε δύο φορές πάνω από 70 πόντους σε ένα ματς. Στις 19 Φεβρουαρίου του 2017 είχε απέναντι στη Ζεγιάνγκ Γκουάνγκσα 73 πόντους με 15/31 δίποντα, 10/18 τρίποντα και 13/13 βολές. Αντίστοιχα, στις 11 Νοεμβρίου 2018 απέναντι στην Μπεϊκόνγκ το κοντέρ έγραψε 75 πόντους με 17/24 δίποντα, 7/10 τρίποντα και 20/21 βολές.

Νωρίτερα πάντως πέρασε από το ΝΒΑ και δεν… «κόλλησε». Σε πέντε σεζόν με ισάριθμες διαφορετικές ομάδες (Σακραμέντο Κινγκς, Σικάγο Μπουλς, Νιου Ορλιανς Πέλικανς, Νιου Γιορκ Νικς, Φοίνιξ Σανς) είχε περιορισμένο χρόνο συμμετοχής χωρίς να πείσει κανέναν από τους προπονητές του. Τη σεζόν 2015-16 ήταν MVP στο All Star Game της NBA G League. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι η αυτοπεποίθηση. Δεν πλησιάζει συχνά κοντά στο καλάθι αλλά σουτάρει έχοντας ο ίδιος την μπάλα στο κατάλληλο τάιμινγκ. Υστερεί στην άμυνα και δεν έχει ιδιαίτερα αθλητικά προσόντα. Δεν τον επέλεξε γι’ αυτά όμως ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις