Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Gold Cup: Το Μεξικό 1-0 τις ΗΠΑ στον τελικό (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Gold Cup: Το Μεξικό 1-0 τις ΗΠΑ στον τελικό (vid)

Gold Cup: Με γκολ του Ντος Σάντος το Μεξικό κατέκτησε το Gold Cup κερδίζοντας 1-0 τις ΗΠΑ στον τελικό που έγινε στο Σικάγο

Gold Cup: Λίγες ώρες μετά τον τελικό του Κόπα Αμέρικα στη Βραζιλία, το Μεξικό κατάφερε να νικήσει 1-0 τις ΗΠΑ στο «Σόλντιερ Φιλντ» του Σικάγο και κατέκτησε το Gold Cup. Είχαν περάσει τέσσερα χρόνια από την τελευταία φορά που η ομάδα του Χεράλδο Μαρτίνο κατέκτησε την κορυφή της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής στο ποδόσφαιρο. Μια χώρα που σε προηγούμενες δεκαετίες είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε στο Κόπα Αμέρικα. Ο Τζόναθαν ντος Σάντος ήταν ο σκόρερ του μοναδικού γκολ στο 73ο λεπτό για τους Μεξικανούς, που είχαν σε εξαιρετική μέρα και τον έμπειρο γκολκίπερ Οτσόα.

Αυτό ήταν το 11ο Gold Gup για το Μεξικό, που είναι αναμφίβολα η πιο δυνατή ομάδα στη ζώνη της Βορείου και Κεντρικής Αμερικής. Για να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου χρειάστηκε να νικήσει 7-0 την Κούβα στο πρώτο παιχνίδι, ενώ στη συνέχεια επικράτησε 3-1 του Καναδά και 3-2 της Μαρτινίκης. Στα νοκ άουτ απέκλεισε με 5-4 στα πέναλτι την Κόστα Ρίκα (1-1 η κανονική διάρκεια και η παράταση) και 1-0 την Αϊτή στον ημιτελικό στη διάρκεια της παράτασης. Συνάντησε αρκετά εμπόδια και είχε αρκετή τύχη με το μέρος του. κυρίως μέχρι το παιχνίδι του τελικού.

Είχε την ουσία

Σε ό,τι αφορά το παιχνίδι το Μεξικό κατάφερε να κρατήσει το μηδέν χάρη στις επεμβάσεις του 34χρονου Οτσόα. Από την άλλη ήταν αναποτελεσματικοί οι Αμερικανοί στις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν, κυρίως με τον Άλτιντορ. Τη διαφορά στο παιχνίδι έκανε αφενός το υπέροχο γκολ του Ντος Σάντος στο 73′ έπειτα από ωραία συνεργασία, αφετέρου η σωστή διαχείριση των Μεξικανών τόσο πριν όσο και μετά την επίτευξη του τέρματος. Ήταν πάντως μια διοργάνωση στην οποία και οι δύο φιναλίστ του τελικού κατέβηκαν με αλλαγές στο βασικό κορμό, με τους προπονητές να «χτίζουν» τις ομάδες τους από την αρχή για τις υποχρεώσεις των επόμενων ετών.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μεξικό (Μαρτίνο): Οτσόα, Μορένο, Ροντρίγκες, Σαλσίδο, Άλβαρες, Γκουαρδάδο (89’Ρέγιες), Ντός Σάντος, Πισάρο (81′ Γκόμες), Γκαγιάρδο,  Χιμένες, Αντούνα (86′ Αλβαράδο).

ΗΠΑ (Μπερχάλτερ): Στέφεν, Ριμ (83’Λόβιτς), Μιάζγκα, Λονγκ,  Κάνον, Μπράντλεϊ, Αριόλα, Πούλισιτς, ΜακΚένι,  Άλτιντορ (64′ Ζάρντες), Μόρις (61′ Ρόλνταν).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις