alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας – Σρόιτερ: Στα “άδυτα” του Μαξίμου – Το τασάκι Τσε Γκεβάρα, το “γιατί μπαμπά” και η γκρίνια της Μπέτυς
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας – Σρόιτερ: Στα “άδυτα” του Μαξίμου – Το τασάκι Τσε Γκεβάρα, το “γιατί μπαμπά” και η γκρίνια της Μπέτυς

Τσίπρας - Σρόιτερ: Η συζήτηση ξεκίνησε με τον Αντώνη Σρόιτερ να αναρωτιέται τι θυμάται από την πρώτη μέρα που περνούσε την πόρτα του Μαξίμου 4,5 χρόνια πριν.

Τσίπρας – Σρόιτερ: Λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις εκλογές 2019, ο Αλέξης Τσίπρας υποδέχτηκε τον Αντώνη Σρόιτερ στο Μέγαρο Μαξίμου. Αφού τον ξενάγησε στους χώρους του πρωθυπουργικού μεγάρου, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ως πατέρας και σύντροφος. «Ο άνθρωπος Αλέξης τα έχει ζήσει όλα στη ζωή του. Αλλά αισθάνομαι ότι έχω μια μεγάλη ευθύνη για τη χώρα» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας για τα υπέρ και τα κατά της θέσης του πρωθυπουργού.

Πώς διαχειρίστηκε όμως ο Αλέξης Τσίπρας και η Περιστέρα Μπαζιάνα τον αντίκτυπο που είχαν τα καθήκοντά του στα παιδιά του; «Αυτό ήταν και είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση και έχουμε κάνει πολύ δουλειά και εγώ και η σύντροφός μου, η Μπέτυ. Δουλέψαμε με τα παιδιά, να τους εξηγήσουμε, να τους κάνουμε να αισθάνονται ότι αυτό που κάνει ο πατέρας τους δεν είναι κάτι τρομακτικό. Κάποιοι άνθρωποι τον αγαπάνε πολύ, κάποιοι δεν τον συμπαθούν» είπε. «Ο μεγάλος μου γιος ήταν 4 χρονών όταν άκουγε κάποιον αρχηγό της αντιπολίτευσης, να λέει “κύριε Τσίπρα έχετε καταστρέψει τη χώρα”» είπε για την στιγμή που γιος του παρακολουθούσε κάποιον πολιτικό του αντίπαλο στην τηλεόραση.

Το… κακό ποδαρικό

Η συζήτηση ξεκίνησε με τον δημοσιογράφο, Αντώνη Σρόιτερ να αναρωτιέται τι θυμάται από την πρώτη μέρα που περνούσε την πόρτα του Μαξίμου 4,5 χρόνια πριν, όταν μάλιστα, ο προκάτοχός του, Αντώνης Σαμαράς δεν τον είχε υποδεχτεί ως είθισται.

«Καταρχάς, το γραφείο του πρωθυπουργού το είχε αφήσει τότε ο προκάτοχός μου, Αντώνης Σαμαράς, σε διαφορετική διαρρύθμιση. Και ο Σαμαράς τότε είχε επιλέξει και έναν πίνακα -έναν πολύ σημαντικό πίνακα- η «Ελλάς ευγνωμονούσα», αλλά πολύ σκοτεινός. Και όλο το ντεκόρ ήταν σκοτεινό», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ήταν και χειμώνας και μπήκα μέσα σε ένα γραφείο ξύλινο, σκοτεινό, χωρίς να μπορώ να ανοίξω παράθυρο, χωρίς να υπάρχει φως πουθενά. Ήταν απολύτως καταθλιπτικό. Και με το που μπαίνω μέσα, δεν πρόλαβα να καταλάβω τι γίνεται, να μάθω ποιο είναι το λεγόμενο τριψήφιο τηλέφωνο, και χτυπάει αυτό το αναθεματισμένο τηλέφωνο. Δεν καταλαβαίνω ποιο τηλέφωνο είναι. Προσπαθώ να βρω ποιο είναι να το σηκώσω. Το σηκώνω και στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, για να μου πει ότι έπεσε ένα ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος, σε μια επίδειξη στη Μαδρίτη στην Ισπανία. Ωραίο ποδαρικό κάναμε…», είπε ο κ. Τσίπρας.

Το ιδιωτικό σχολείο των παιδιών

Ο Αντώνης Σρόιτερ διερωτήθηκε γιατί τα παιδιά του πρωθυπουργού να πηγαίνουν σε ιδιωτικό σχολείο. «Κάναμε μια επιλογή να πάνε σε ένα σχολείο που έχει κάποιες ιδιαιτερότητες σε ότι αφορά τον τρόπο που γίνεται η διδασκαλία. Στο γυμνάσιο δεν ξέρω αν θα πάνε σε ιδιωτικό ή δημόσιο» είπε και σημείωσε πως και ο ίδιος φοίτησε σε ιδιωτικό δημοτικό, όμως πήγε σε δημόσιο γυμνάσιο και λύκειο. «Νομίζω η εμπειρία μου στο δημόσιο γυμνάσιο και λύκειο ήταν θετική» είπε.

Ρωτήθηκε ακόμη αν ένας πρωθυπουργός κουβαλά μαζί του λεφτά και πού μπορεί να χρειαστούν! Ο Αλέξης Τσίπρας έφερε ως παράδειγμα τυχόν περιοδείες στις οποίες σταματούν με τους συνεργάτες του για καφέδες και… κερνάει, ή όταν μπορεί να βρεθεί έξω για φαγητό.

Τα… ιδιαίτερα δώρα που έχει πάρει ο Τσίπρας

Όσο για τα αντικείμενα που έχει στο γραφείο του έδειξε μια μικρή μπάλα του μπάσκετ η οποία όπως επισήμανε είναι και ξεφούσκωτη. Επίσης υπάρχει ένα τασάκι με την εικόνα του Τσε Γκεβάρα και μια πένα δώρο του Μεντβέντεφ. Ξεχώρισε επίσης και μια ξύλινη προτομή Ινδιάνου που του έχει χαρίσει ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες. Τέλος σε ένα τραπεζάκι δίπλα στο γραφείο του υπάρχει ένα μικρό καραβάκι που του έκαναν δώρο από την Ιθάκη τη μέρα που ανακοίνωσε την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια.

Τσίπρας: «Τρώω γκρίνια αλλά ανταποκρίνομαι στις βασικές υποχρεώσεις του συζύγου»

Ο Αλέξης Τσίπρας παραδέχτηκε πως το βάρος της ανατροφής των παιδιών πέφτει στην σύντροφό του. «Είναι δυνατόν να μην τρώμε γκρίνια;» σημείωσε. «Πάντως οφείλω να ομολογήσω πως στις βασικές μου υποχρεώσεις ανταποκρίνομαι. Δεν έχει υπάρξει στιγμή που τα παιδιά μου να χρειαστεί να πάνε σε ένα γιατρό και να μην είμαι εκεί. Προσπαθώ να ιεραρχώ τις προτεραιότητες». είπε στην ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ για το κατά πόσο ανταποκρίνεται στα οικογενειακά του καθήκοντα.

Όσο για το αν η Μπέτυ Μπαζιάνα παρεμβαίνει στις στιλιστικές του επιλογές, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι η σύντροφός του του λέει καμιά φορά: Πάλι με το ίδιο σακάκι θα εμφανιστείς; Αλλά ως εκεί».