Κώστας Καραγκούνης: Διακυβεύεται το μέλλον της χώρας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Καραγκούνης: Διακυβεύεται το μέλλον της χώρας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Κώστας Καραγκούνης: Ο κ. Καραγκούνης δηλώνει πως θεωρεί ουσιώδους σημασίας την επίτευξη της αυτοδυναμίας, ούτως ώστε η νέα κυβέρνηση να μπορέσει απερίσπαστη να αφοσιωθεί στο έργο της ανασυγκρότησης της χώρας.

05.07.2019 | 19:16

Την «ευκαιρία να απαλλαγούμε μια και καλή από τα απόνερα της νοοτροπίας του κρατισμού και από τις εν γένει νοοτροπίες που στέρησαν από τη χώρα την ανάπτυξη και την ευημερία και υποθήκευσαν το μέλλον της», βλέπει στις εκλογές της Κυριακής ο κ. Κώστας Καραγκούνης, βουλευτής ΝΔ και εκ νέου υποψήφιος στον νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ο κ. Καραγκούνης στην συνέντευξη που παραχώρησε στην Alpha freepress δηλώνει πως θεωρεί ουσιώδους σημασίας την επίτευξη της αυτοδυναμίας, ούτως ώστε η νέα κυβέρνηση να μπορέσει απερίσπαστη και δυνατή να αφοσιωθεί στο έργο της ανασυγκρότησης της χώρας.

Ποιά είναι η εκτίμησή σας για το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής;

«Τα τέσσερα και πλέον χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν επέλυσαν -σύμφωνα με τις εξαγγελίες τους- το οικονομικό πρόβλημα της χώρας, αλλά αντίθετα το επιδείνωσαν, με τον αντίστοιχο βέβαια αρνητικό κοινωνικό αντίκτυπο. Παράλληλα, οι δημοκρατικοί θεσμοί της χώρας απαξιώθηκαν και επικράτησε μια γενικότερη ανυποληψία. Οι πολίτες -ακόμα και αυτή που παραδοσιακά στήριζαν τον ΣΥΡΙΖΑ- από τα ψέματα, την υποκρισία και την ανικανότητα της κυβέρνησης. Στην τελευταία δεν απομένει παρά μόνο ο κρατικοδίαιτος κομματικός στρατός, που τρέμει για την επομένη των εκλογών. Γι’ αυτό και θεωρώ ότι η νίκη της Νέας Δημοκρατίας, όχι μόνο θα είναι άνετη, αλλά θα εξασφαλιστεί και η αυτοδυναμία».

Ποιό πιστεύετε ότι είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών;

«Στην πλέον κρίσιμη για τη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας εκλογική αναμέτρηση, το διακύβευμα δεν είναι η τύχη του ενός ή του άλλου κόμματος. Εδώ μας δίνεται η ιστορική ευκαιρία να απαλλαγούμε μια και καλή από τα απόνερα της νοοτροπίας του κρατισμού και από τις εν γένει νοοτροπίες που στέρησαν από τη χώρα την ανάπτυξη και την ευημερία και υποθήκευσαν το μέλλον της. Το διακύβευμα εδώ, λοιπόν, είναι το ίδιο το μέλλον της χώρας και η επαναχάραξη της πορείας της στο μέλλον. Γι’ αυτό και είναι ουσιώδες να επιτευχθεί η αυτοδυναμία, ούτως ώστε η νέα κυβέρνηση να μπορέσει απερίσπαστη και δυνατή να αφοσιωθεί στο έργο της».

Ως γνώστης των θεμάτων δικαιοσύνης και έχοντας ευδοκίμως θητεύσει στο εν λόγω υπουργείο, πιστεύετε ότι στις μέρες μας ο συγκεκριμένος τομέας πάσχει;

«Δυστυχώς η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας προσέφερε πλείστα όσα παραδείγματα διάβρωσης του θεσμού της δικαιοσύνης, που και μόνο η αναφορά τους υπερβαίνει τα όρια αυτής εδώ της συνέντευξης. Από απροκάλυπτες παρεμβάσεις στη λειτουργία της δικαιοσύνης, φωτογραφικές διατάξεις εξυπηρέτησης συγκεκριμένων ατόμων μέχρι κατασκευασμένες κατηγορίες στοχοποίησης αντιπάλων, απ’ όλα έχει το ενεργητικό τους. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που έρχεται θα προσδώσει στον θεσμό το κύρος και την ανεξαρτησία, που του αρμόζει, ούτως ώστε και να επιτελεί το έργο της απρόσκοπτα και να αποκατασταθεί στα μάτια των πολιτών».

Σε τι έχουν να ελπίζουν οι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας από την εκλογή της Νέας Δημοκρατίας;

«Καταρχάς να αναφέρω ότι κάθε περιοχή της Ελλάδας αποτελεί μοναδική περίπτωση ενδιαφέροντος για τη Νέα Δημοκρατία. Με τις ιδιαιτερότητες, τις ανάγκες και τα προβλήματά της. Ειδικά δε η Αιτωλοακαρνανία, με την εκτεταμένη γεωγραφική της έκταση αποτελεί μια περιοχή με πολλές οικονομικές και κοινωνικές ανάγκες, που χρήζουν εξομάλυνσης και έχει ανάγκη από έργα υποδομής. Η υλοποίηση όλων αυτών θα πραγματοποιηθεί από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με εμένα να αποτελώ την φωνή των συμπολιτών και συντοπιτών μου στην κυβέρνηση και το κοινοβούλιο».

Γιατί οι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας να σας ψηφίσουν ξανά;

«Η απάντηση νομίζω ότι βρίσκεται σε αυτό που μόλις ανέφερα. Θα είμαι η φωνή της Αιτωλοακαρνανίας, για όλους τους πολίτες της, ανεξάρτητα από την πολιτική τους αφετηρία και προσανατολισμό. Εξάλλου η μέχρι τώρα πορεία μου αποτελεί την πιο ασφαλή απόδειξη γι’ αυτό. Υπήρξα πάντοτε κοντά στους συμπολίτες μου και αυτό θα εξακολουθώ να κάνω”.

Από την έντυπη έκδοση της Alpha freepress

Δείτε ακόμη:

Κώστας Καραγκούνης: Η ελπιδοφόρα πολιτική του Μητσοτάκη, τα παιδιά του και το “χρέος” στη σύζυγο

Exit mobile version