Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / «Ελληνικό Όραμα»: Ποιο είναι το κόμμα που μετείχε στην επεισοδιακή συνέντευξη στην ΕΡΤ (vid)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ελληνικό Όραμα»: Ποιο είναι το κόμμα που μετείχε στην επεισοδιακή συνέντευξη στην ΕΡΤ (vid)

«Ελληνικό Όραμα»: Η "ΣΥΝ…ΦΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ" παρέθετε τη διακαναλική συνέντευξη με τον εκπρόσωπο του κόμματος Ελληνικό Όραμα να ευχαριστεί την ΕΡΤ και το Star για την κάλυψη και να επιτίθεται στα υπόλοιπα κανάλια.

«Ελληνικό Όραμα»: Το κόμμα «Ελληνικό Όραμα» κατέλαβε την τελευταία θέση στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Πρόκειται για ένα κόμμα το οποίο ιδρύθηκε το 2012 και μέχρι τον Ιανουάριο του 2014 συμπορευόταν με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, περίοδο στην οποία υποστήριζε ότι μας ψεκάζουν με… χημικά. Το κόμμα προτείνει 650 ευρώ για βουλευτική αποζημίωση, δεν αναγνωρίζει τον όρο «πρόσφυγας» και «μετανάστης», αλλά μόνο «λαθρομετανάστης» και ζητά την επαναφορά της θανατικής ποινής για βιαστές και εμπόρους ναρκωτικών. Με ενσωμάτωση 93,76% (μέχρι τις 12:56 της 28ης Μαΐου) το εν λόγω κόμμα συγκέντρωσε ποσοστό σε όλη την Επικράτεια 0,04%, λαμβάνοντας 1.893 ψήφους, τις περισσότερες εκ των οποίων στην Α’ Θεσσαλονίκης (156).

Το “Ελληνικό Όραμα” ξεκίνησε από τα κινήματα της πλατείας. ‘Όταν οι πολιτικοί ψήφιζαν τα μνημόνια εμείς κάναμε αγώνα και τρώγαμε τα χημικά. Συνεχίζουμε αυτόν τον μοναχικό δρόμο και παραμένουμε στον ανηφορικό δρόμο που ξεκινήσαμε από τις 12 Μαρτίου του 2012 μέχρι και τώρα όπου κατεβαίνουμε στις εθνικές εκλογές. Η έδρα μας είναι στην Αθήνα είμαι εδώ στη Θεσσαλονίκη στη μάνα Σαλονίκη όπως το λέμε για να δω φίλους , συνεργάτες και υποψήφιους βουλευτές, στην Πέλλα στο Ρίζο και στα Γιαννιτσά και σε άλλα μέρη της Βορείου Ελλάδος”, έλεγε πρόσφατα ο πρόεδρος, Τάσος Τσανεκλίδης, πτυχιούχος προπονητής ΓΓΑ στο Παγκρήτιο.

«Ελληνικό Όραμα»: Η βασική θέση

Η πρώτη βασική θέση του Ελληνικού Οράματος  είναι ότι η βουλευτική αποζημίωση πρέπει να είναι σύμφωνη με τον βασικό μισθό που είναι στα 650 ευρώ, δεύτερη βασική θέση είναι η επαναφορά της θανατικής ποινής για παιδεραστές και για εμπόρους ναρκωτικών, τρίτη βασική θέση κάθειρξη ενός έτους χωρίς εξαγορά για όσους κακοποιούν ζώα, τέταρτη θέση η προστασία με κλείσιμο των συνόρων σε λαθρομετανάστες ώστε να προστατεύσουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Πέμπτη βασική θέση, άνοιγμα του πόθεν έσχες όλων των δικαστικών με αναδρομική ισχύ για να ξέρουμε πλέον ο καθένας δικαστικώς τι έχει και τι δεν έχει, έκτη  θέση είναι δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες ομογενείς.

“Εμείς έχουμε κάνει συμφωνία με το λευκό το αγροτικό κόμμα  Το «Ελληνικό Όραμα»  έχει μεγάλη δυναμική και θεωρούμε ότι θα κάνουμε ένα δυνατό ξεκίνημα, όπως το  θέλουμε, ώστε να δώσουμε το όραμα που λείπει από τον Έλληνα και την Ελληνίδα”.

“Ελληνικό Όραμα”: Ο πρόεδρος, Τάσος Τσανεκλίδης

“Ελληνικό Όραμα”: Η συνέντευξη που έγινε viral

Σήμερα όμως, φαίνεται πως όλα… τελείωσαν, μόλις λίγο πριν τις εκλογές! Η διακαναλική διέλυσε στα γεννοφάσκια της τη συμμαχία ΣΥΝ…ΦΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ. Η συμμαχία παρέθετε την διακαναλική της συνέντευξη με τον εκπρόσωπο του κόμματος Ελληνικό Όραμα να ευχαριστεί την ΕΡΤ και το Star για την κάλυψη και να επιτίθεται στα υπόλοιπα κανάλια. Αυτό ενόχλησε τον εκπρόσωπο του κόμματος ΕΝ.Π.ΑΝ (Ενώσεις Πολιτισμού και Ανάπτυξης) ο οποίος αποχώρησε. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Οράματος συνέχισε να μιλά παρά τις διαμαρτυρίες των «συμμάχων» του, επιμένοντας πως το κόμμα του έχει την πλειοψηφία των… ψηφοφόρων που θα έρθουν στην κάλπη για τη συμμαχία.

Μεταξύ άλλων, στην κόντρα μπήκε μέχρι και η οπλοκατοχή, με τον εκπρόσωπο του Οράματος να τάσσεται υπέρ της “νόμιμης οπλοκατοχής του νοικοκύρη”, με το ΕΝΠΑΝ να αντιδρά και άλλο μετέχοντα να φωνάζει “φωνάξτε τον μπόγια να τον πάρει”. Η αντιπαράθεση κλιμακώθηκε και διατυπώθηκαν βαρύτατοι χαρακτηρισμοί εκατέρωθεν, όπως “είσαι για ψυχιατρείο και ψυχοφάρμακα”, “δε ντρέπεσαι καπέλωσες τον αντιπρόεδρο μου;”, “βούλωστο”, “είσαι ανύπαρκτος” “αγράμματος” και “εγκάθετος”.

Σημειώνεται ότι στην (πρώην) “ΣΥΝ…ΦΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ”, μετείχαν το Λευκό (Λαϊκές Ενώσεις Υπερκομματικών Ομάδων) ΕΝ.Π.ΑΝ (Ενώσεις Πολιτισμού και Ανάπτυξης) Α.Κ.Ε (Αγροτικό Κόμμα Ελλάδας) – Ελληνικό Όραμα.

Δείτε από το 13′.20” και έπειτα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις