Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά τώρα: Στις φλόγες και η Θεσσαλονίκη
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα: Στις φλόγες και η Θεσσαλονίκη

Φωτιά τώρα: Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε ξερά χόρτα στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Γιαννιτσών, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Φωτιά τώρα: Στο πόδι είναι η πυροσβεστική στη Θεσσαλονίκη, καθώς αργά το βράδυ ξέσπασε φωτιά στην στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Γιαννιτσών, λίγο έξω από την συμπρωτεύουσα. Η φωτιά ξέσπασε σε ξερά χόρτα, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής, συνθήκες. Στο σημείο βρίσκονται 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα και λίγο μετά τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με το thestival.gr, η πυροσβεστική είχε υπό μερικό έλεγχο την πυρκαγιά. Οι φλόγες «έγλυψαν» εργοστάσιο μεταλλικών κατασκευών.

Σημαντικός παράγοντας για την εξέλιξη της φωτιάς θα είναι οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τις επόμενες ώρες. Από την στιγμή που αποσύρθηκαν τα εναέρια μέσα, η πυροσβεστική ενισχύει τις επίγειες δυνάμεις της, μεταφέροντας και άλλα πεζοπόρα τμήματα από την Λαμία.

Οι φλόγες έκαψαν μεγάλες εκτάσεις χαμηλής βλάστησης, ενώ η κατάσταση θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερη, καθώς πέρασε από απόσταση αναπνοής, από ένα εργοστάσιο μεταλλικών κατασκευών. Κατάφεραν οι πυροσβέστες όμως να την κρατήσουν μακριά από εκεί. Δεν είναι το μόνο ανοιχτό μέτωπο, καθώς μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει και στην Εύβοια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις