ΠΑΟΚ – ΕΡΤ: Μετακομίζει στη δημόσια τηλεόραση ο «δικέφαλος» του βορά!

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΑΟΚ – ΕΡΤ: Μετακομίζει στη δημόσια τηλεόραση ο «δικέφαλος» του βορά!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

ΠΑΟΚ – ΕΡΤ: Η συμφωνία του ΠΑΟΚ με την ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων έκλεισε στα 7,5 εκατ. ευρώ το χρόνο για τριετές συμβόλαιο

03.07.2019 | 20:42

ΠΑΟΚ – ΕΡΤ: Ετοιμος να αλλάξει τηλεοπτική στέγη είναι ο ΠΑΟΚ, που φαίνεται να έχει έρθει σε συμφωνία με την ΕΡΤ. Όπως όλα δείχνουν, τα επόμενα τρία χρόνια τα παιχνίδια του πρωταθλητή Ελλάδας θα καλύπτονται από τη δημόσια τηλεόραση. Το deal θα κλείσει στα 7,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο, που σημαίνει ότι το συνολικό ποσό θα φτάσει στα 22,5 εκατ. ευρώ. Τη συγκεκριμένη πρόταση, τουλάχιστον μέχρι τις τελευταίες ώρες, δεν μπορούσε να την ανταγωνιστεί η Nova αλλά και κανένα άλλο τηλεοπτικό κανάλι.

Ο ΠΑΟΚ πάντως κατέθεσε στο συνδρομητικό την πρόταση της ΕΡΤ, όπως ακριβώς όφειλε να κάνει και περίμενε μέχρι σήμερα, που έληγε η προσθεσμία, μήπως υπάρξει αντιπρόταση. Αν η Nova του είχε προσφέρει τα ίδια χρήματα, η συμφωνία θα έκλεινε αυτομάτως μεταξύ τους. Προς το παρόν η διοίκηση του «δικέφαλου» του βορά δεν έχει ανακοινώσει τίποτα, ούτε για την προσφορά που δέχτηκε, ούτε για όσα θα συμβούν από εδώ και στο εξής.

Περίπου 5 εκατ. από το συνδρομητικό

Η συνεργασία με τη Nova ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια. Την περασμένη σεζόν ο ΠΑΟΚ εισέπραξε από το συνδρομητικό περίπου 5 εκατ. ευρώ για τα παιχνίδια πρωταθλήματος, στα οποία προστέθηκαν και χρήματα από τα φιλικά του περασμένου καλοκαιριού στην Ολλανδία αλλά και αυτά για τα παιχνίδια των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ με Βασιλεία και Σπαρτάκ Μόσχας. Από τη στιγμή που θα επισημοποιηθεί άμεσα η συμφωνία με την ΕΡΤ, το πιθανότερο είναι να καλυφθούν ζωντανά και τα υπόλοιπα ματς που θα δώσει ο ΠΑΟΚ στην Ολλανδία, όπου βρίσκεται και φέτος για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός έχει καταγγείλει στον Άρειο Πάγο και το ΕΣΡ (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης) τις συμφωνίες των τελευταίων χρόνων της ΕΡΤ με τις ΠΑΕ για το πρωτάθλημα, ζητώντας να γίνει έρευνα και έλεγχος για το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Οι «ερυθρόλευκοι» θεωρούν ότι οι συζητήσεις και οι συμφωνίες έγιναν υπό όρους πλήρους αδιαφάνειας.

Exit mobile version