Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Αντετοκούνμπο – Εθνική: Τρία αδέρφια στην 18αδα! (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αντετοκούνμπο – Εθνική: Τρία αδέρφια στην 18αδα! (vid)

Αντετοκούνμπο - Εθνική: Μετά τους Γιάννη και Θανάση κλήθηκε και ο Κώστας Αντετοκούνμπο στην Εθνική για την προετοιμασία του Μουντομπάσκετ

Αντετοκούνμπο – Εθνική: Με τρεις Αντετοκούνμπο θα ξεκινήσει τελικά η προετοιμασία της Εθνικής για το Μουντομπάσκετ της Κίνας. Μετά τον Γιάννη που έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση του Θανάση Σκουρτόπουλου και τον Θανάση που είχε εξασφαλισμένη θέση στην προεπιλογή, προστέθηκε και τρίτος στην παρέα. Ο 21χρονος Κώστας Αντετοκούνμπο συμπεριλήφθηκε στην 18αδα που θα αρχίσει προπονήσεις από τις 24 Ιουλίου. Ο φόργουορντ των Ντάλας Μάβερικς, που διατηρεί συμβόλαιο και με τους Τέξας Λέτζεντς του NBA G League θα φορέσει για πρώτη φορά το εθνόσημο αλλά δύσκολα θα είναι στην ομάδα που θα ταξιδέψει στην τελική φάση.

Πέρα όμως από την Εθνική… Antetokounbros ο ομοσπονδιακός προπονητής έχει καλέσει τους παίκτες των «αιωνίων»,που δεν συμμετείχαν στα παράθυρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου λόγω EuroLeague. Πρόκειται για τους Νικ Καλάθη, Ιωάννη Παπαπέτρου, Ντίνο Μήτογλου, Γιώργο Παπαγιάννη, Κώστα Παπανικολάου, Βαγγέλη Μάντζαρη και Γιώργο Πρίντεζη. Από τους παίκτες που αγωνίστηκαν στα προκριματικά θα είναι οι Αντώνης Κόνιαρης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Γιάννης Αθηναίου, Χρήστος Σαλούστρος και Παναγιώτης Βασιλόπουλος.

Ξανά με Μπουρούση αρχηγό

Συνεχίζει ο αρχηγός Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος βάζει πάντοτε σε προτεραιότητα την Εθνική ομάδα, ενώ θέση νατουραλιζέ θα έχει ο Τάιλερ Ντόρσεϊ. Οπως εξήγησε μάλιστα ο Σκουρτόπουλος, η επιλογή έγινε αφενός επειδή ο Ντόρσεϊ ταιριάζει στις ανάγκες της ομάδας, αφετέρου έδειξε μεγάλη διάθεση για να είναι παρών στην ομάδα. Πιο αναλυτικά την 18αδα της Εθνικής αποτελούν οι εξής παίκτες:

PG: Νικ Καλάθης, Κώστας Σλούκας, Αντώνης Κόνιαρης, Βαγγέλης Μάντζαρης.

SG: Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Γιάννης Αθηναίου.

SF: Θανάσης Αντετοκούνμπο, Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Χρήστος Σαλούστρος.

PF: Γιάννης Αντετοκούνμπο, Γιώργος Πρίντεζης, Ντίνος Μήτογλου, Παναγιώτης Βασιλόπουλος.

C: Γιάννης Μπουρούσης, Γιώργος Παπαγιάννης, Κώστας Αντετοκούνμπο.

Σκουρτόπουλος: «Πείρα, νιάτα και διάθεση»

Στις δηλώσεις του ο Θανάσης Σκουρτόπουλος ήταν ξεκάθαρος ως προς τις επιλογές του. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε: «Κατ’ αρχάς θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στην διαδικασία των προκριματικών. Έδωσαν ο καθένας ό,τι χρειαζόταν για να ολοκληρωθεί επιτυχημένα η προσπάθεια και έβαλαν τις βάσεις για να βρισκόμαστε σήμερα στην θέση να προγραμματίζουμε την έναρξη της προετοιμασίας και της δουλειάς για το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Κίνα. Το σκεπτικό των επιλογών ήταν απλό. Ένας συνδυασμός εμπειρίας και νέων παιδιών, που να καλύπτουν τις αγωνιστικές ανάγκες και απαιτήσεις που υπάρχουν και να είναι όλοι διατεθειμένου να δουλέψουν σκληρά στην προετοιμασία για να είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Το κύριο μέρος της προετοιμασίας θα γίνει στην Αθήνα, με εξαίρεση το διάστημα 5 – 11 Αυγούστου, κατά το οποίο η ομάδα θα μεταβεί στην Κρήτη για διεθνές τουρνουά με αντιπάλους το Ιράν και την Ουγγαρία. Θα ακολουθήσει το «Ακρόπολις» στο ΟΑΚΑ στις 16, 17 και 18 Αυγούστου με αντιπάλους την Ιταλία, την Τουρκία και τη Σερβία. Στις 21 Αυγούστου η αποστολή θα αναχωρήσει για την Κίνα, με πρώτο σταθμό τη Σουτσόου (Suzhou) και τη συμμετοχή σε τουρνουά με αντιπάλους τις Ιορδανία, Κίνα και Τουρκία ή Σενεγάλη. Στον όμιλο του Μουντομπάσκετ οι αντίπαλοι της Εθνικής είναι οι Νέα Ζηλανδία, Βραζιλία και Μαυροβούνιο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις