Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΝΒΑ: Ο ΛεΜπρον θέλει Λέοναρντ! (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΝΒΑ: Ο ΛεΜπρον θέλει Λέοναρντ! (vid)

ΝΒΑ: Η πρώτη μέρα της ελεύθερης αγοράς του ΝΒΑ φέρνει τον πρωταγωνιστή των τελικών δίπλα στον «βασιλιά» στους Λέικερς

ΝΒΑ: Την ώρα που φαίνεται να αλλάζει ο… χάρτης στο ΝΒΑ με το που άνοιξε η Free Agency, οι Λέικερς εμφανίστηκαν να κρατούν μικρό καλάθι. Μπορεί να μην έκαναν κάποια εντυπωσιακή κίνηση, σε αντίθεση με αρκετές ομάδες στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου, αλλά είναι έτοιμοι μέσα στις επόμενες μέρες (ίσως και ώρες) να κάνουν… ματ. Για την ακρίβεια, θέλουν τον Καγουάι Λέοναρντ των Τορόντο Ράπτορς. Τον κορυφαίο παίκτη των φετινών τελικών που κατέκτησε το πρωτάθλημα με την ομάδα του κόντρα στους Ουόριορς.

Οι Λέικερς, όπως λένε οι φήμες, κινούνται στη μεταγραφική αγορά του ΝΒΑ ανάλογα με τις διαθέσεις του ΛεΜπρον Τζέιμς. Ο «King LeBron» είναι επί της ουσίας εκείνος που δίνει το τελικό οκ για να προχωρήσουν στην ενίσχυση της ομάδας. Πριν από λίγες μέρες ήταν ο Άντονι Ντέιβις που έκλεισε στους «Λιμνανθρώπους», τώρα είναι η σειρά του Λέοναρντ. Θα έχει ενδιαφέρον, εφόσον γίνει η μεταγραφή, το πώς θα ταιριάξουν οι δύο παίκτες, οι οποίοι έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά.

Ο Ντουράντ στο Μπρούκλιν

Αίσθηση πάντως προκάλεσε στο άνοιγμα της Free Agency του ΝΒΑ η αποχώρηση του Κέβιν Ντουράντ (φωτό) από τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Επειτα από τρία χρόνια στο Οκλαντ ο 31χρονος φόργουορντ μετακομίζει στο Μπρούκλιν για λογαριασμό των Νετς. Το συμβόλαιό του θα είναι τετραετές και η αμοιβή του θα φτάσει τα 164 εκατ. δολάρια!!! Και δεν είναι μόνος μεγάλος σταρ του ΝΒΑ που θα συνεχίσει στους Νετς. Μαζί θα τον ακολουθήσoυν ο Κάιρι Ιρβινγκ των Μπόστον Σέλτικς (141 εκατ. δολάρια η δική του αμοιβή, επίσης για τέσσερα χρόνια) και ο ΝτεΆντρε Τζόρνταν που δεν στέριωσε στους Νικς.

Αρκετά γρήγορα τελείωσαν δύο σοβαρές υποθέσεις και οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Κράτησαν τους δύο από τους τρεις free agents. Ο Μπρουκ Λόπεζ εξασφάλισε τετραετές συμβόλαιο και ο Κρις Μίντλετον (εκ των κορυφαίων για τα «ελάφια» στην περασμένη σεζόν) θα υπογράψει πενταετές. Αρκετές ώρες αργότερα αποκτήθηκε ο Ρόμπιν Λόπεζ, ο οποίος θα σμίξει ξανά μετά από 11 χρόνια με τον δίδυμο αδελφό του, Μπρουκ.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις