Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Φερέιρα – ΠΑΟΚ: Βρέθηκε άμεσα ο διάδοχος του Λουτσέσκου (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φερέιρα – ΠΑΟΚ: Βρέθηκε άμεσα ο διάδοχος του Λουτσέσκου (vid)

Φερέιρα - ΠΑΟΚ: Ο πρώην προπονητής της Μπράγκα Αμπέλ Φερέιρα είναι ο εκλεκτός του Ιβάν Σαββίδη για να αντικαταστήσει τον Λουτσέσκου στη θέση του προπονητή

Φερέιρα – ΠΑΟΚ: Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ ξεκινάει από σήμερα στην Ολλανδία και ο νέος του προπονητής, Αμπέλ Φερέιρα, αναμένεται το βράδυ εκεί για να γνωρίσει τους παίκτες του. Επειτα από την αιφνιδιαστική αποχώρηση του Ραζβάν Λουτσέσκου το απόγευμα της Παρασευής (28/6), ο Ιβάν Σαββίδης κινήθηκε αστραπιαία για να βρει τον κατάλληλο αντικαταστάτη. Ο Αμπέλ Φερέιρα δεν έχει ιδιαίτερη πείρα, ούτε πλούσιο βιογραφικό με επιτυχίες και κατακτήσεις πρωταθλημάτων ή άλλων τροπαίων. Είναι σχεδόν 10 χρόνια μικρότερος από τον Ρουμάνο που διαδέχτηκε και έχει τερματίσει δύο φορές στην τέταρτη θέση της Πριμέιρα Λίγκα της Πορτογαλίας με την Μπράγκα, πίσω από τη γνωστή τριάδα Μπενφίκα, Πόρτο, Σπόρτινγκ. Αυτό και τίποτα παραπάνω…

Εχει δουλέψει βέβαια στις ακαδημίες της Σπόρτινγκ, στην οποία ήταν και παίκτης (φωτό) και έχει συνειδητοποιήσει από 24 ετών ότι θα γίνει προπονητής. Ενα ατύχημα τον έφερε λίγο νωρίτερα, περίπου στα 31, να κάθεται στους πάγκους. Ο προπονητής που θαυμάζει είναι ο συνεπώνυμός του, Ζεσουάλδο Φερέιρα (πρώην του Παναθηναϊκού), με τον οποίο συνεργάστηκαν στην Μπράγκα (ο Αμπέλ ήταν ακόμη παίκτης) τη σεζόν 2004-05. Είναι περίπτωση που θυμίζει Μάρκο Σίλβα πριν έρθει στον Ολυμπιακό, ενώ έρχεται να πλαισιώσει τους συμπατριώτες του, Πέδρο Μαρτίνς (Ολυμπιακός) και Μιγκέλ Καρντόσο (ΑΕΚ), στους πάγκους των τριών πιο δυνατών ομάδων της Σούπερ Λιγκ αυτή την εποχή. Απόλυτη πορτογαλική κυριαρχία στους πάγκους της Σούπερ Λιγκ, αν τυχόν προσθέσουμε και τον Λουίς Κάστρο του Παναιτωλικού.

Γρήγορη απόφαση

Δύο 24ωρα ήταν αρκετά για να καταλήξει στην επιλογή του Φερέιρα ο Ιβαν Σαββίδης. Σαν να μη χρειάστηκε να ψάξει πολύ για να βρει τον κατάλληλο που θα συνεχίσει το έργο του Λουτσέσκου. Οπως φαίνεται, του αρέσει του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ που είναι νέος, φιλόδοξος και με καλή… συστατική επιστολή. Παίζει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, σίγουρα λίγο διαφορετικό από τον Λουτσέσκου, αλλά είναι άγνωστο αν μπορεί να διαχειριστεί τα αποδυτήρια.

Γενικότερα, μοιάζει με στοίχημα για τη διοίκηση του ΠΑΟΚ ο Πορτογάλος προπονητής. Ο ίδιος σχεδίαζε το μέλλον του από νεαρή ηλικία, κρατώντας στατιστικά, διαβάζοντας πολύ, με σκοπό να πάρει το δίπλωμά του και να γίνει γρήγορα αυτό που είναι σήμερα. Ο Μάριο Μπράνκο, τεχνικός διευθυντής του πρωταθλητή Ελλάδας, έπαιξε τον πιο καθοριστικό ρόλο στην πρόσληψή του. Αυτός τον πρότεινε στον Σαββίδη την Παρασκευή, αυτός ανέλαβε και να τον κλείσει άμεσα πριν δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα με την Μπράγκα. Ο Πορτογάλος παράγοντας έχει δηλαδή και τη μεγαλύτερη ευθύνη για την επιλογή.

Το αν είναι ικανός ο Αμπέλ Φερέιρα να σηκώσει το βάρος μετά το νταμπλ της περασμένης περιόδου και τις προσδοκίες που έχει δημιουργήσει η ομάδα τα τελευταία χρόνια, είναι κάτι που θα το δούμε στην πορεία της χρονιάς. Μέχρι τότε οι οπαδοί του ΠΑΟΚ θα πρέπει να δείξουν υπομονή και αυτοσυγκράτηση.

Παρουσιάστηκε ο Λουτσέσκου

Την ίδια ώρα ο Ραζβάν Λουτσέσκου σχεδιάζει τα πλάνα του ως προπονητής της Αλ Χιλάλ στη Σαουδική Αραβία. Η νέα ομάδα του τον παρουσίασε μέσω social media με ένα εντυπωσιακό βίντεο που θυμίζει βιογραφική ταινία. Στο σχετικό κείμενο μάλιστα αναφέρει:

«Βουκουρέστι, 1969. Ένας προπονητής και γιος προπονητή γεννήθηκε. Ξεκίνησε την καριέρα του ως τερματοφύλακας στη Ρουμανία το 1987. Άρχισε την προπονητική του καριέρα μαζί με τον πατέρα του. Προπόνησε αρκετές ομάδες, μέχρι που έφτασε να προπονεί την εθνική ομάδα της Ρουμανίας. Ολοκλήρωσε αήττητος το 2019, κατακτώντας το ελληνικό πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ. Σήμερα… Ραζβάν Λουτσέσκου, προπονητής της Αλ Χιλάλ».

https://twitter.com/Alhilal_EN/status/1145299355672416256?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1145299355672416256&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.sport-fm.gr%2Farticle%2Fpodosfairo%2Fme-epiko-bideo-anakoinwse-ton-loutseskou-i-al-xilal%2F3993068

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις