Αθήνα

°C

kairos icon

ΤΕΤΑΡΤΗ

27

ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αποτελέσματα Πανελληνίων 2019: Οι αριστούχες μητέρες – Η μία, περνάει Ιατρική
ΕΛΛΑΔΑ

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2019: Οι αριστούχες μητέρες – Η μία, περνάει Ιατρική

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2019: Δύο μητέρες "πρότυπα" που κατάφεραν παρά τις αντιξοότητες να δώσουν Πανελλήνιες και να πετύχουν.

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2019: Η 44χρονη Σωτηρία έλαβε τη μεγάλη απόφαση να φοιτήσει στο 2ο ΕΠΑΛ Κοζάνης και να δώσει Πανελλήνιες 2019 προκειμένου να καταφέρει ότι δεν μπόρεσε στη νεανική της ηλικία. Δύο από τα παιδιά της ήδη σπουδάζουν στο ΑΠΘ, ενώ ο γιος της -το τρίτο παιδί της οικογένειας- που θέλει να γίνει δημοσιογράφος έκανε ο ίδιος γνωστή μέσω του facebook τη σημαντική επιτυχία της μητέρας του, περιγράφοντας τη ζωή της με τις υποχρεώσεις, τις δουλειές στο σπίτι τη βραδινή μελέτη, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις απαιτητικό πρόγραμμα και τις εξετάσεις της.

«Μετά το μεγάλωμα 4 παιδιών αποφάσισε να πάρει το κουράγιο και να δώσει και αυτή πανελλήνιες, όπως τα 2 μεγάλα μου αδέρφια τα οποία βρίσκονται στο ΑΠΘ ο ένας με 18.000+ και η άλλη με 16.000. Μεγάλωσε ένα δύσκολο παιδί σαν εμένα και έχει ένα παιδί στην ηλικία των 10 ετών, άγνωστο το από που αντλεί αυτή τη ψυχική δύναμη, αλλά το θεωρώ τεράστιο ότι κατάφερε να μας δώσει κάποιες αρχές και αξίες, να είναι συνεχώς δίπλα σε εμάς και στο πατέρα μας και σήμερα μετά από επίμονο διάβασμα έβαλε τα γυαλιά σε όλους και το αποτέλεσμα ήταν 19.125 μόρια».

Ο νεαρός μαθητής, νιώθοντας περήφανος για τις επιδόσεις της μητέρας του, σημειώνει ότι το μεγαλείο του ανθρώπου δεν είναι «στο χρήμα, στη δόξα, στην εξουσία, ή την αναγνώριση αλλά βρίσκεται μέσα στα πιο απλά πράγματα, όπως ότι η μητέρα μου αποφάσισε να δώσει Πανελλήνιες και πήγαινε και αυτή καθημερινά στο σχολείο όπως κάναμε και εμείς».

Η μητέρα που πέρασε στην Ιατρική

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, η 47χρονη Σμαράγδα Λιάτσικου συγκέντρωσε 19.400 μόρια, με την εισαγωγή της στην Ιατρική να θεωρείται δεδομένη. Η γυναίκα που έκανε το όνειρό της πραγματικότητα εργάζεται σε ιδιωτική κλινική της πόλης ως βοηθός νοσηλεύτρια και είναι μητέρα δύο ενήλικων παιδιών. «Όταν είδα τα αποτελέσματα έκλαιγα δύο ώρες! Διάβαζα συνέχεια και παντού. Οι συνάδελφοί μου στην κλινική μου κρατούσαν το βιβλίο για να τους πω μάθημα. Η συγκίνηση αυτή τη στιγμή είναι τεράστια», δήλωσε η 47χρονη αριστούχος. Η ίδια σχολίασε τέλος ότι όλα τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα με σκληρή δουλειά και στην δική της περίπτωση με συνεχές διάβασμα.

Δείτε ακόμη:

Τα παιδιά που “έσκισαν” στις Πανελλήνιες – Πώς τα κατάφεραν, τι ονειρεύονται

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις