Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

21

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης – ΕΝΦΙΑ: Μείωση για όλους κατά 30%
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – ΕΝΦΙΑ: Μείωση για όλους κατά 30%

Μητσοτάκης - ΕΝΦΙΑ: Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η άρση των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα θα πρέπει να συνδυαστεί και με μέτρα για τη βελτίωση της θέσης των εργαζομένων.

Μητσοτάκης – ΕΝΦΙΑ: Ισχυρή εντολή ζήτησε για μία ακόμη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τους πολίτες, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα ενότητας στην κοινωνία, αλλά και σεμνότητας στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Από το Κορωπί και την Ανατολική Αττική, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «όσο πιο ισχυρή είναι η εντολή που θα μας δώσει ο ελληνικός λαός, τόσο μεγαλύτερες είναι οι απαιτήσεις την επόμενη μέρα, να είμαστε σεμνοί και κοντά στα προβλήματα των πολιτών» προσθέτοντας πως «το να νοιάζεται κανείς, είναι μία κεντρική αξία της πολιτικής». Όπως είπε χαρακτηριστικά, αν οι πολίτες δώσουν τη διακυβέρνηση της χώρας στη Νέα Δημοκρατία, αυτή «θα είναι νίκη όλων των Ελλήνων, δεν θα είναι μόνο νίκη της ΝΔ».

Ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στα capital controls που επιβλήθηκαν σαν σήμερα το καλοκαίρι του 2015, τόνισε πως «η χώρα σώθηκε από τη Νέα Δημοκρατία, που έβαλε το συμφέρον του τόπου πάνω από το συμφέρον της παράταξης». Μιλώντας για τις βασικές προτεραιότητες του σχεδίου της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για την ανάγκη μείωσης της φορολογίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. «Θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ σε όλους κατά 30%», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε πως οι νέες θέσεις εργασίας «θα έρθουν κυρίως από τον ιδιωτικό τομέα με μία έκρηξη επενδύσεων».

Μιλώντας για την ανάγκη ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως η μείωση των φόρων και η άρση των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα, θα πρέπει να συνδυαστεί και με μέτρα για τη βελτίωση της θέσης των εργαζομένων από την πλευρά των επιχειρήσεων. «Καλή επιχείρηση είναι η επιχείρηση που προσέχει τους εργαζόμενους, είναι η επιχείρηση που πληρώνει καλούς μισθούς» είπε χαρακτηριστικά.

Αυστηρό μήνυμα στις επιχειρήσεις που δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους

«Θα είμαστε πάρα πολύ σκληροί στην εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θύμισε ότι «η κυβέρνηση της Ν.Δ. ήταν αυτή που επέβαλε το πρόστιμο των 10.500 ευρώ για την αδήλωτη εργασία», το οποίο τότε χαρακτηρίστηκε ως υπερβολικό μέτρο από το ΣΥΡΙΖΑ.  «Θα δώσω επαρκή κίνητρα στις επιχειρήσεις, ώστε ο πλούτος και η ευημερία να μοιράζεται δίκαια μεταξύ των επιχειρηματιών και των εργαζόμενων» εξήγησε.

Μιλώντας για την ανάπτυξη που δεσμεύεται να φέρει στη χώρα η ΝΔ διευκρίνισε ότι αυτή θα έχει δύο απαρέγκλιτες προυποθέσεις. «Πρώτον η ανάπτυξη να είναι συμμετοχική δηλαδή να είναι κερδισμένοι και ο κόσμος της εργασίας και ο κόσμος των επιχειρήσεων και δεύτερον η ανάπτυξη να προστατεύει τα βασικά μας συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως είναι το περιβάλλον, διότι δεν νοείται σήμερα ανάπτυξη η οποία δεν προστατεύει το περιβάλλον».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις