Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μόρια: 19554 μόρια ο πρώτος των πρώτων στις Πανελλήνιες 2019 (pic)
ΕΛΛΑΔΑ

Μόρια: 19554 μόρια ο πρώτος των πρώτων στις Πανελλήνιες 2019 (pic)

Μόρια: Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Kozanimedia ο διευθυντής του 4ου ΓΕΛ Μπάμπης Γιαννακόπουλος, συγκέντρωσε 19253 μόρια και θα εισαχθεί, φυσικά, στη σχολή της επιλογής του.

Μόρια: Ο μαθητής του 3ου Γενικού Λυκείου Πύργου, Νίκος Δαμασκόπουλος, είναι ο υποψήφιος που ξεχώρισε στην Ηλεία! Συγκέντρωσε συνολικά 19.554 μόρια και έγραψε 20 στην πληροφορική και στις  Α.Ο.Θ., 18,1 στην έκθεση και 19,8 στα μαθηματικά. «Ήταν μια απαιτητική διαδικασία για όλους τους μαθητές διότι χρειάζεται διάβασμα, επιμονή πρόγραμμα και δουλειά. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος ως το τέλος. Δεν είναι κάτι που πρέπει να φοβάται ένας μαθητής ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει. Eίναι μια πρόκληση και πιστεύω ότι όλοι μπορούμε να τα καταφέρουμε αρκεί να έχουμε πίστη σε αυτό που θέλουμε. Στόχος μου είναι η πυροσβεστική Ακαδημία και η σχολή ανθυποπυραγών…» δήλωσε ο ίδιος, μιλώντας στην εφημερίδαΠΑΤΡΙΣ.

Ο Δημήτρης Βόγδου, από το 4ο ΓΕΛ Κοζάνης, φαίνεται πως είναι ο πρώτος των πρώτων σε τελική βαθμολογία (μόρια) των Πανελληνίων 2019, ανάμεσα σε όλους τους υποψήφιους των τεσσάρων Λυκείων της πόλης. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Kozanimedia ο διευθυντής του 4ου ΓΕΛ Μπάμπης Γιαννακόπουλος, συγκέντρωσε 19253 μόρια και θα εισαχθεί, φυσικά, στη σχολή της επιλογής του. Στο 4ο ΓΕΛ Κοζάνης ο Τάσος Παπαδόπουλος συγκέντρωσε 19114 μόρια, ενώ περί τους 20 υποψήφιους συγκέντρωσαν πάνω από 18000 μόρια. Στο 1ο ΓΕΛ Κοζάνης πρώτη είναι η Ευαγγελία Καρβέλλα με 19000 μόρια, καταφέροντας την εισαγωγή της στη Νομική ενώ στο 2ο ΓΕΛ πρώτευσε η Αναστασία Κουσίδου, με πρώτη επιλογή της την Ιατρική. Στο 3ο ΓΕΛ Κοζάνης η Ελένη Αναγνώστου με 18904 συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία.

100/100 στα δύο δυσκολότερα μαθήματα

Ο μαθητής Ανδρέας Μαγκούτας των Εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ν. Ράπτου πέτυχε στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις ένα σπουδαίο κατόρθωμα. Συγκεκριμένα, αρίστευσε με 100/100 στα δύο, παραδοσιακά, δυσκολότερα μαθήματα της Θετικής Κατεύθυνσης, τα Μαθηματικά και τη Φυσική. Πρόκειται για ένα σπάνιο, ίσως και μοναδικό κατόρθωμα σε πανελλαδικό επίπεδο. Ο Ανδρέας ήταν μαθητής των Εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ν. Ράπτου από την Α’ Δημοτικού! Κατά τη διάρκεια της μαθητικής του πορείας βραβεύθηκε επανειλημμένα σε μαθητικούς διαγωνισμούς που διοργάνωναν επιστημονικές ενώσεις (Φυσική, Μαθηματικά, Χημεία κ.ά). Φέτος, στην Γ’ Λυκείου στηρίχτηκε στο σχολείο του για την προετοιμασία στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Χαρακτηριστικό είναι πως όλη τη χρονιά απουσίασε μόνο τρεις ημέρες!

Ο Νίκος
Ο Δημήτρης
Ο Ανδρέας
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις