Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γιακουμάκης – δίκη: Αυλαία στην πολύκροτη υπόθεση – Αυτές είναι οι ποινές για τους Κρητικούς
ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΤΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ

Γιακουμάκης – δίκη: Αυλαία στην πολύκροτη υπόθεση – Αυτές είναι οι ποινές για τους Κρητικούς

Γιακουμάκης - δίκη: «Ο Βαγγέλης θα νιώθει καλύτερα εκεί που είναι» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη.

Γιακουμάκης – δίκη: Εκδόθηκε σήμερα η απόφαση για τους 9 φοιτητές που βρέθηκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την υπόθεση εκφοβισμού του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Την απόφαση ανακοίνωσε το Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων για τους εννιά κατηγορούμενους αναφορικά με τις παρενοχλήσεις κατά του σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής, που έκρινε, όπως και ο εισαγγελέας τους οκτώ εξ αυτών ένοχους και έναν αθώο. Σύμφωνα με το τοπικό site, typos-i.gr, οι ποινές διαφοροποιήθηκαν κατά περίπτωση, καθώς ορισμένοι από τους κατηγορούμενους υπήρξαν ανήλικοι κατά τον χρόνο τέλεσης των αδικημάτων.

Σε φυλάκιση τριών ετών χωρίς αναστολή καταδικάστηκαν οι πέντε από τους Κρητικούς στους οποίους είχε απαγγελθεί κατηγορία για επικίνδυνη σωματική βλάβη για τον άτυχο σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής, Βαγγέλη Γιακουμάκη. Στους τρεις Κρητικούς που ήταν ανήλικοι κατά την τέλεση του αδικήματος επιβλήθηκε ποινή κοινωφελούς εργασίας 150 ωρών στο Ηράκλειο. Παράλληλα ο ένατος κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος, όπως είχε προτείνει ο εισαγγελέας. Η ποινή στους πέντε ενήλικες Κρητικούς επιβλήθηκε χωρίς αναστολή ενώ είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα με ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση. Η πρόταση του εισαγγελέα ήταν η επιβολή φυλάκισης 42 μηνών για τους πέντε ενήλικους Κρητικούς.

«Ο Βαγγέλης θα νιώθει καλύτερα εκεί που είναι»

Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη μετά την ανακοίνωση των ποινών δήλωσε ότι η οικογένεια του αδικοχαμένου Κρητικού είναι ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα. «Ο Βαγγέλης εκεί που είναι θα νιώθει καλύτερα» πρόσθεσε ο δικηγόρος της οικογένειας. Σημείωσε ωστόσο ότι «τα τραύματά τους θα μείνουν γιατί ο Βαγγέλης δεν γυρίζει πίσω, η ευπρέπειά τους δεν τους επιτρέπει να είναι υπερβολικοί». «Οι πράξεις βίας κατά ανθρώπου δεν θα μείνουν ατιμώρητες» είπε για το μήνυμα της απόφασης κατέληξε ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη.

Γιακουμάκης – δίκη: Η συγκλονιστική μαρτυρία

Σημειώνεται πως και ο εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή οκτώ από τους εννέα κατηγορούμενους για επικίνδυνη βλάβη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση. Μόλις το βράδυ της Πέμπτης, ιδιωτικός ερευνητής έφερνε στη δημοσιότητα μαρτυρίες φοιτητών στη Γαλακτική Σχολή που ήθελαν τους δράστες να ξυλοκοπούν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη σχεδόν καθημερινά και να τον υποβάλουν σε μια σειρά από μαρτύρια. Ένας από τους μάρτυρες κατηγορίας περιέγραψε τα «μαρτύρια» που περνούσε ο άτυχος φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.

Πρόκειται για έναν από τους πρώτους ανθρώπους που προσπάθησαν να ξετυλίξουν το νήμα στην υπόθεση θανάτου του φοιτητή. Όπως τονίζει ο μάρτυρας κατηγορίας, μιλώντας στην κάμερα του ANT1, «οι φοιτητές μας ανέφεραν συγκεκριμένα γεγονότα όπως το κρέμασμα από το παράθυρο από τον δεύτερο όροφο, τον χτυπούσαν με μήλα στο κεφάλι, κάτι που είναι πολύ επικίνδυνο γιατί είναι σαν να δέχεσαι πέτρες στο κεφάλι, τον κλείδωναν στην ντουλάπα, του έκλειναν το νερό. Οι ξυλοδαρμοί ήταν καθημερινοί…».

«Τα μηνύματα που λάμβανα κατά τη διάρκεια των ερευνών ήταν φόβος από την πλευρά των φοιτητών, υπήρχε ομερτά, δεν άνοιγαν εύκολα στόματα αλλά όσο περνούσαν οι μέρες κάποια παιδιά άρχισαν να ξεθαρρεύουν, συλλέξαμε κάποια στοιχεία και κάθε μέρα που περνούσε όλο και περισσότερα στοιχεία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις