Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Βραζιλία – Παραγουάη: Στα πέναλτι με 4-3 την πρόκριση η «σελεσάο» στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βραζιλία – Παραγουάη: Στα πέναλτι με 4-3 την πρόκριση η «σελεσάο» στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα (vid)

Βραζιλία - Παραγουάη: Η Βραζιλία δεν τα κατάφερε στο 90λεπτο με την Παραγουάη αλλά είχε κρύο αίμα στην ψυχρή διαδικασία των πέναλτι

Βραζιλία – Παραγουάη: Η Βραζιλία να ήταν πολύ καλύτερη από την Παραγουάη στη διάρκεια το πρώτου προημιτελικού του Κόπα Αμέρικα. Χρειάστηκε όμως τη διαδικασία των πέναλτι για να προκριθεί στους τέσσερις με σκορ 4-3. Η έλλειψη παράτασης στη διοργάνωση (αν το 90λεπτο λήξει ισόπαλο, όλα κρίνονται στα πέναλτι) φαίνεται ότι δημιουργεί μεγάλο άγχος στα φαβορί. Το ίδιο δηλαδή πρόβλημα είναι πιθανό να αντιμετωπίσει απόψε το βράδυ (28/6) η Αργεντινή απέναντι στη Βενεζουέλα στο δεύτερο νοκ άουτ παιχνίδι της φάσης των οκτώ.

Η Βραζιλία ήταν μόνιμα στην επίθεση με την Παραγουάη (έμεινε με 10 παίκτες στο 58′ λόγω αποβολής του Μπαλμπουενά) να αμύνεται απεγνωσμένα. Έκανε ευκαιρίες αλλά είχε μεγάλη νευρικότητα και καμία ουσία στο παιχνίδι της, με συνέπεια να μείνει στο μηδέν. Είναι χαρακτηριστικό ότι είχε συνολικά 26 τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων μόνο οι 8 προς την εστία. Όσο για την κατοχή μπάλας ήταν μόνιμα πάνω από 70% υπέρ των γηπεδούχων, που δεν ικανοποίησαν με την εμφάνισή τους το κοινό στην «Αρένα ντο Γκρέμιο» του Πόρτο Αλέγκρε.

Το χαμένο πρώτο πέναλτι

Ο Άλισον απέκρουσε το πρώτο πέναλτι του Γκόμες και έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση της Βραζιλίας. Στη συνέχεια ευστόχησαν κατά σειρά για τη «σελεσάο» οι Γουίλιαν, Μαρκίνιος, Κοουτίνιο και για την Παραγουάη οι Αλμιρόν, Βαλντές και Ρόχας. Το σκορ ήταν 3-3 και ο Φιρμίνο αστόχησε για τους Βραζιλιάνους. Το ίδιο συνέβη για τους Παραγουανούς με τον Γκονζάλες και στο τελευταίο πέναλτι ο Ζεσούς διαμόρφωσε το 4-3 και έστειλε τους διοργανωτές στα ημιτελικά.

Επόμενος αντίπαλος για την ομάδα του Τίτε θα είναι ο νικητής του αποψινού προημιτελικού Αργεντινή-Βενεζουέλα (22:00 ERT Sports) που διεξάγεται στο «Μαρακανά» του Ρίο ντε Τζανέιρο. Η «αλμπισελέστε» είναι θεωρητικά το φαβορί αλλά η εικόνα της μέχρι τώρα ήταν αποκαρδιωτική. Παρά την πρόκριση στην οκτάδα έδειξε να έχει αρκετές δυσλειτουργίες. Σε αντίθεση με τη Βενεζουέλα που πέρασε αήττητη έχοντας δεχτεί μόλις ένα γκολ. Η παρέα του Λιονέλ Μέσι θα έχει εξαιρετικά δύσκολη αποστολή.

Δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής γίνεται και ο τρίτος προημιτελικός του Κόπα Αμέρικα ανάμεσα στην Κολομβία και τη Χιλή (ERT Sports), που είναι το πιο αμφίρροπο ζευγάρι. Η σειρά των προημιτελικών ολοκληρώνεται το Σάββατο (22:00 ERT Sports) με την αναμέτρηση Ουρουγουάη-Περού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις