Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σοφία Νικολάου: Φινέτσα, μαχητικότητα και όραμα για την Ελλάδα – “Πρέπει όλοι, να πάμε στις κάλπες”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σοφία Νικολάου: Φινέτσα, μαχητικότητα και όραμα για την Ελλάδα – “Πρέπει όλοι, να πάμε στις κάλπες”

Σοφία Νικολάου: Η επιτυχημένη δικηγόρος και υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Νικολάου, είναι από τα πιο ισχυρά πρόσωπα του γαλάζιου ψηφοδελτίου.

Σοφία Νικολάου: Νέα, με φινέτσα που θυμίζει Παρίσι, μαχητική και πολύ επιτυχημένη από αρκετά νεαρή ηλικία, η Σοφία Νικολάου είναι από τα πρόσωπα που ξεχωρίζουν στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Η κορυφαία δικηγόρος, συνδυάζει γοητεία και πνεύμα, γεγονός αναμφισβήτητο, αν ρίξει κανείς μόλις μια ματιά στο βιογραφικό της.  Στα 17 της χρόνια ήρθε από την Εύβοια στην Αθήνα, ξεκίνησε τις σπουδές της στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου και αποφοίτησε, ενώ συνέχισε τις σπουδές της το 2001, στις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις και το Διεθνές Ποινικό Δίκαιο, στο Πανεπιστήμιο Paris X – Nanterre, Γαλλία.

Προσηλωμένη στον στόχο της, με αρκετές θυσίες και στερήσεις, κατάφερε να γίνει δικηγόρος στον Άρειο Πάγο. Από το 2004 έχει το δικό της δικηγορικό γραφείο στο Κολωνάκι με ισχυρό μάλιστα πελατολόγιο στο χώρο των επιχειρήσεων. Η Σοφία Νικολάου είναι ιδρύτρια και ανώτερος συνεργάτης στην Δικηγορική Εταιρεία Σοφία Νικολάου και Συνεργάτες, η οποία ειδικεύεται στο Φορολογικό Δίκαιο και το Δίκαιο των Επιχειρήσεων. Το όνομά της βρίσκεται στη λίστα των πιο επιτυχημένων δικηγόρων, με τη φήμη της να έχει φτάσει και ως… τον Λευκό Οίκο, μιας και πέρσι, ήταν καλεσμένη του Ντόναλντ Τραμπ στην τιμητική εκδήλωση για την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Ελλάδας.

Η αγάπη της για την πένα

Η γοητευτική δικηγόρος που γνωρίζει άψογα το αντικείμενό της, καλείται συχνά σε τηλεοπτικές ενημερωτικές εκπομπές για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τον πολίτη και αρθρογραφεί σε εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας, αλλά και σε ηλεκτρονικά sites για σειρά ζητημάτων της πολιτικής, και όχι μόνο, επικαιρότητας. Το κάνει για την ίδια και μόνο, μιας και έχει δηλώσει πως ιδίως στις εφημερίδες, έχει ιδιαίτερη αδυναμία. “Το να γράφω είναι για εμένα τρόπος επικοινωνίας και έκφρασης. Η Νομική και τα ΜΜΕ ήταν οι δυο επιλογές μου για σπουδές. Την Νομική την τελείωσα, βγήκα στη δικηγορία και ήθελα πολύ να ασχοληθώ και με το γράψιμο. Αγαπώ πολύ τις εφημερίδες και οι Κυριακές μου είναι πάντα αγκαλιά με εφημερίδες. Αγαπώ να ενημερώνομαι για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο”, έλεγε.

Παρά την καριέρα της που ακολουθεί συνεχώς ανοδική πορεία, αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και πολλών ωρών στο γραφείο, η Σοφία Νικολάου βρίσκει χρόνο για τον εαυτό της. Νιόπαντρη, με τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Δαυλό μετά από έναν κεραυνοβόλο έρωτα σε πλατό, πιστεύει πως η γυναίκα μπορεί να τα συνδυάσει όλα. Λάτρης του τένις, δύσκολα θα το στερηθεί κάποιο Σαββατοκύριακο, ενώ αγαπά να διαβάζει βιβλία για διεθνείς σχέσεις αλλά και λογοτεχνία. Κι επειδή… “νους υγιής εν σώματι υγιεί”, έχει “στριμώξει” και τη γυμναστική στο πρόγραμμά της, με αγαπημένο μέρος για τρέξιμο το «πέταλο» του Σταδίου πάνω στο λόφο του Αρδηττού.

Αποτέλεσμα εικόνας για σοφια νικολαου

Οι δύο βασικές προτεραιότητες

Αυτοδημιούργητη, αλλά και άνθρωπος με πειθώ και όρεξη για δουλειά οραματίζεται ένα μέλλον διαφορετικό για τη χώρα και δηλώνει βέβαιη πως αυτό βρίσκεται στα “χέρια” του Κυριάκου Μητσοτάκη. Χαρακτηρίζει ως συγκεκριμένο και κοστολογημένο το σχέδιο της ΝΔ και ως μονόδρομο τη μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ ειδικά για την περιφέρειά της, την Α’ Αθήνας, επισημαίνει πως οι δύο βασικές προτεραιότητες, εκτός από το αίσθημα ασφάλειας, είναι η καθαριότητα και οι δουλειές, προσβλέποντας ασφαλώς και στη συνεργασία του νέου δημάρχου, Κώστα Μπακογιάννη. Όσο για τον ίδιο τον πρόεδρο, τον χαρακτηρίζει ειλικρινή, αλλά και αυστηρό με τους υποψηφίους.

«Θα πετύχουμε την αυτοδυναμία, αλλά πρέπει πρώτα να καταμετρηθεί και η τελευταία ψήφος υπέρ μας στην κάλπη», δηλώνει στο newsit, σημειώνοντας με έμφαση πως δεν πρέπει από τις εκλογές να προκύψει ακυβερνησία, διότι θα φέρει τον Αλέξη Τσίπρα ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και την απλή αναλογική που αναμένεται να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο το σχηματισμό κυβέρνησης.

«Πρέπει όλοι να ψηφίσουν πρώτα και μετά να κάνουν τα μπάνια τους», προσθέτει η κυρία Νικολάου.

Επιμένει, πως για να έρθει πίσω στη χώρα η ελπίδα, είναι ανάγκη να αλλάξει η πολιτική ζωή. Κατά την ίδια, θα πρέπει να ενταχθούν σε αυτήν άνθρωποι που είναι νέοι, έχουν ένσημα και είναι επαγγελματίες, όχι πολιτικοί που δεν έχουν δουλέψει ποτέ.

Παρά το κλίμα αβεβαιότητας στη χώρα, η Σοφία Νικολάου δεν χάνει την αισιοδοξία της. Έχει όραμα. “Μια Ελλάδα που θα κρατά εδώ τους νέους και θα τους δίνει ευκαιρίες. Μια Ελλάδα που θα έχει δυνατή εξωτερική πολιτική. Είμαστε σπουδαίος λαός, γεννήσαμε την έννοια της Δημοκρατίας και τον πολιτισμό και αυτήν τη στιγμή δίνουμε την εικόνα μιας τριτοκοσμικής χώρας. Δικό μου όραμα είναι να δω και πάλι μια ισχυρή Ελλάδα”, συμπληρώνει.

Άλλωστε, αν τη ρωτήσεις γιατί αποφάσισε να “κατέβει” στην πολιτική, δεν θα αρχίσει τις βαρύγδουπες δηλώσεις. «Για το καλό της χώρας μου, γιατί την αγαπώ και θέλω να προσφέρω», θα σου πει. Και θα σε πείσει αμέσως πως αν εκλεγεί θα πετύχει, όπως ακριβώς και σε προσωπικό επίπεδο. Δεν χρειαζόμαστε άλλη απόδειξη.

Σοφία Νικολάου

Υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Αθήνας

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις