Ιαπωνία: Ρομπότ έβαλε σερί 2.020 εύστοχες ελεύθερες βολές

PLUS

Ιαπωνία: Ρομπότ έβαλε σερί 2.020 εύστοχες ελεύθερες βολές

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Ιαπωνία: Ρομπότ-μπασκετμπολίστας της ιαπωνικής Toyota σπάει το ρεκόρ Γκίνες στις ελεύθερες βολές

27.06.2019 | 09:45

Ιαπωνία: Οι Ιάπωνες μας έχουν συνηθίσει στις παραδοξότητες. Ιδίως τις τεχνολογικές. Αυτή τη φορά όμως ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Η ιαπωνική Toyota κατασκεύασε ένα ανθρωποειδές ρομπότ-μπασκετμπολίστα. Αυτό πραγματοποίησε ένα απίστευτο ρεκόρ, που μπήκε στο βιβλίο Γκίνες.

Συγκεκριμένα, κατάφερε να σκοράρει συνεχόμενα 2.020 ελεύθερες βολές. Ο αριθμός των βολών έγινε σε επίδειξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο που θα γίνουν το 2020. Το δίμετρο ρομπότ-μπασκετμπολίστας ονομάζεται  Cue 3 και έχει ύψος 2,1 μέτρα.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, πως το ρομπότ χρειάστηκε αρκετές ώρες για να πετύχει το ρεκόρ. Αυτό γιατί ανάμεσα σε δύο βολές πρέπει να μεσολαβεί ένα χρονικό διάστημα. Το δίμετρο ανθρωποειδές μπορεί να πετύχει και τρίποντα, αλλά από στατική θέση. Αυτό γιατί δεν μπορεί να κινηθεί. Σε μια προηγούμενη επίδειξη είχε βάλει πέντε στα οκτώ τρίποντα.

Για να πετύχει τις βολές, το Cue 3 χρησιμοποιεί μια ποικιλία αισθητήρων και κάμερες. Έτσι υπολογίζει τη σωστή γωνία και τη δύναμη της βολής του. Κάποια πρακτική χρήση για την συγκεκριμένη τεχνολογία δεν έχει ανακοινωθεί από την Toyota. Μένει μόνο η χαρά και ο ενθουσιασμός των μηχανικών της και των φίλων του μπάσκετ. Η ιαπωνική εταιρεία έχει μέχρι σήμερα αναπτύξει αρκετά ανθρωποειδή ρομπότ, μεταξύ των οποίων ένα που παίζει βιολί.

Exit mobile version