Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Γκιστ – Παναθηναϊκός: Τίτλοι τέλους μετά από επτά χρόνια (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γκιστ – Παναθηναϊκός: Τίτλοι τέλους μετά από επτά χρόνια (vid)

Γκιστ - Παναθηναϊκός: Χώρισαν οι δρόμοι του Τζέιμς Γκιστ με τον Παναθηναϊκό, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να αποθεώνει τον Αμερικανό μέσω social media

Γκιστ – Παναθηναϊκός: Ο Τζέιμς Γκιστ δεν θα συνεχίσει στον Παναθηναϊκό. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του Αμερικανού σέντερ, ωστόσο έδειξε να είναι ιδιαίτερα δεμένος μαζί του. Οπως έγραψε μάλιστα στο Instagram, από τη μέρα που ανέλαβε τη διοίκηση της ΚΑΕ, ο Γκιστ ήταν ο αγαπημένος του παίκτης. Χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ο Γιαννακόπουλος αναφέρει: «Από την ώρα που ανέλαβα το 2012, αυτός ο άνθρωπος ήταν ο αγαπημένος μου εντός και εκτός παρκέ. ΓΚΙΣΤ, ΓΚΙΣΤ, ΓΚΙΣΤ, ΓΚΙΣΤ, ΓΚΙΣΤ… Σε ευχαριστώ για όλα, ένας από εμάς».

Ο Γκιστ πήγε μέσω ανταλλαγής στον Παναθηναϊκό με τον Αντι Πάνκο στα μέσα της σεζόν 2012/13. Ταίριαξε αμέσως και έγινε από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της ομάδας στην επταετία που ακολούθησε με το τριφύλλι στο στήθος. Είναι σίγουρα το καλύτερο διάστημα της καριέρας του, καθώς κατέκτησε 5 πρωταθλήματα και 6 Κύπελλα Ελλάδας, με καθοριστική συμμετοχή σε όλες τις σεζόν παρά τα προβλήματα τραυματισμών που προέκυψαν κατά καιρούς.

https://www.instagram.com/p/BzNKpw5Ir1d/?utm_source=ig_embed

Η καριέρα του στο «τριφύλλι»

Στην επταετία αυτή ο Τζέιμς Γκιστ έπαιξε σε 178 αγώνες κανονικής περιόδου στην Basket League, έχοντας 8.3 πόντους και 4.8 ριμπάουντ μέσο όρο, σε 21 λεπτά συμμετοχής. Επίσης, σε 47 αγώνες πλέι οφ είχε 8 πόντους και 4.9 ριμπάουντ μέσο όρο σε 23 λεπτά συμμετοχής, ενώ στη EuroLeague πήρε μέρος σε 181 αγώνες, όπου είχε 9.1 πόντους και 4.4 ριμπάουντ μέσο όρο σε 21 λεπτά συμμετοχής.

Ο Γκιστ πάντως δεν αποθεώθηκε μόνο από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού τον αποχαιρέτισαν με κρύα καρδιά, αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις τους στα social media. Ηταν αρκετά δεμένοι μαζί του σε όλη τη διαδρομή και αν μη τι άλλο αναγνώρισαν τη μεγάλη προσφορά του στην ομάδα σε όλα αυτά τα χρόνια, όπου ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε ούτε μία φορά να προκριθεί στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας.

Στη θέση του Γκιστ οι «πράσινοι» αναζητούν ήδη άλλο παίκτη, ενώ ο Τζέικομπ Γουάιλι που αποκτήθηκε πρόσφατα και μέχρι πέρυσι έπαιζε στην Γκραν Κανάρια έχει αρκετά από τα χαρακτηριστικά του 32χρονου Αμερικανού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις