Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χασισοφυτεία Κύθηρα: Από τα Δερβενοχώρια και τη Λούτσα, στο νησί
ΕΛΛΑΔΑ

Χασισοφυτεία Κύθηρα: Από τα Δερβενοχώρια και τη Λούτσα, στο νησί

Χασισοφυτεία Κύθηρα: Οι φυτείες, ανακαλύπτονται τον τελευταίο καιρό η μία μετά την άλλη, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων εξερεύνησης περιοχών πρόσφορων για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Χασισοφυτεία Κύθηρα: Από τα Δερβενοχώρια στη Λούτσα και από εκεί στα Κύθηρα! Λίγες μόνο ημέρες από τον εντοπισμό, εκρίζωση και σύλληψη καλλιεργητών φυτειών κάνναβης σε δυσπρόσιτες θέσεις Δερβενοχωρίων και Αρτέμιδας, η Δίωξη Ναρκωτικών, αυτή τη φορά, ταξίδεψε, εφοδιασμένη  με… σκαπτικά εργαλεία, στο νησί των Κυθήρων.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Εκεί, σε δύσβατη ημιορεινή περιοχή, στη θέση Αγία Αναστασία, είχε εντοπιστεί φυτεία με πάνω από 2.000 δενδρύλλια κάνναβης και οι αστυνομικοί της Δίωξης έστησαν επιχείρηση επ’ αυτοφώρω σύλληψης των καλλιεργητών. Επειδή όμως, για άγνωστο λόγο κανείς δεν εμφανίστηκε στη φυτεία, οι ταξιδευτές από την Αθήνα, αποφάσισαν να σκάψουν και να ξεριζώσουν όλα τα δενδρύλλια.

Όπως ανακοινώθηκε επρόκειτο για την ακρίβεια για 2.310, ύψους από ογδόντα εκατοστά έως ένα μέτρο και ογδόντα πόντους. Πριν από τη διαδικασία εκρίζωσης, οι αστυνομικοί πήραν με προσοχή από το χώρο της καλλιέργειας συστήματα ύδρευσης και άλλα εργαλεία. Όλα αυτά έχουν αποσταλεί ήδη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για ανεύρεση αποτυπωμάτων, τα οποία θα οδηγήσουν και στα άτομα, που βρίσκονται πίσω από τη νέα  φυτεία που ανακαλύπτει η Δίωξη.

Ειδικό σχέδιο εντοπισμού

Οι φυτείες, ανακαλύπτονται τον τελευταίο καιρό η μία μετά την άλλη, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων εξερεύνησης περιοχών πρόσφορων για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, αναφέρει η Αστυνομία.

Στη Λούτσα με τη βοήθεια από αέρος

Όπως έγινε και προ ημερών, όταν και με τη βοήθεια ελικοπτέρου της αστυνομίας η Δίωξη, προσδιόρισε τοπογραφικά φυτείες σε πέντε διαφορετικά σημεία σε θαμνώδη περιοχή με πυκνή βλάστηση, στην περιοχή Λίμνη Αλυκής Αρτέμιδας Αττικής.

Συνελήφθη ο καλλιεργητής

Οργανώθηκε επιχείρηση,  κατά τη διάρκεια της οποίας, συνελήφθη ένας 35χρονος Αλβανός, υπεύθυνος για την οργάνωση, καλλιέργεια και εποπτεία της φυτείας.

720 τα δενδρύλλια

Συνολικά κατασχέθηκαν 720 δενδρύλλια κάνναβης, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 710 γραμμαρίων, κλώνοι δενδρυλλίων κάνναβης βάρους 12.445 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 2.522 ευρώ και σύνεργα.

Η αρχή στα Δερβενοχώρια

Η αρχή είχε γίνει με τη μεγάλη επιχείρηση εκρίζωσης 12.500 δενδρυλλίων κάνναβης, από δύο φυτείες σε δύσβατη περιοχή των Δερβενοχωρίων. Εκεί συνελήφθη  εξαμελής ομάδα… καλλιεργητών και φρουρών του χώρου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις