Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Tiny pricks: Αμερικανίδα κάνει τα tweets του Τραμπ κεντήματα
PLUS

Tiny pricks: Αμερικανίδα κάνει τα tweets του Τραμπ κεντήματα

Tiny pricks: Μια Αμερικανίδα καλλιτέχνις κεντάει τα tweets του Trump

Tiny pricks: Έτσι ονομάζεται το πρότζεκτ της Αμερικανίδας Diana Weymar. Αυτή είναι καλλιτέχνις και ακτιβίστρια και είχε την πιο εξωφρενική ιδέα. Να προσπαθήσει να παρακολουθήσει τους ρυθμούς με τους οποίους τουιτάρει ο Ντόναλντ Τραμπ. Και όχι μόνο αυτό. Να κεντήσει και τα τουίτς κιόλας.

Μέχρι στιγμής έχει κεντήσει πάνω από 700 «tiny pricks». Επιλέγει κυρίως τα πιο εξοργιστικά τιτιβίσματα του Αμερικανού Προέδρου. Το πρότζεκτ είναι ανοικτό σε συμμετοχές άλλων. Αυτό κυρίως γιατί η ίδια δεν μπορεί να παρακολουθήσει την ταχύτητα του Τραμπ. Σιγά σιγά εξελίσσεται στη μεγαλύτερη πολιτική διαμαρτυρία. Με κέντημα, μην παρεξηγηθούμε κιόλας.

Η Weymar ξεκίνησε το πρότζεκτ στις 8 Ιανουαρίου του 2018. Τότε κέντησε κεντώντας πάνω σε ένα παλιό εργόχειρο της γιαγιάς της από τη δεκαετία του 1960 το τουίτ του Ντόναλντ Τραμπ «I am a very stable genius». Ανέβασε το αποτέλεσμα στον λογαριασμό της στο Instagram και το «έργο τέχνης-διαμαρτυρία» έγινε viral.

Το άνοιγμα του προγράμματος στη διεθνή κοινότητα ήταν έκπληξη. Φανατικοί του κεντήματος έχουν συνεισφέρει αριστουργήματα με κάποια από τα πιο… διασκεδαστικά τουίτ του Προέδρου. Η Weymar σχεδιάζει να συνεχίσει έως τη λήξη της προεδρικής θητείας του Ντόναλντ Τραμπ. Στόχος η δημιουργία 2.020 «tiny pricks» έως το 2020.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις