Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ονιάνγκο – Κόπα Άφρικα: Μοιάζει 50αρης αλλά είναι…. 26 ετών (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ονιάνγκο – Κόπα Άφρικα: Μοιάζει 50αρης αλλά είναι…. 26 ετών (vid)

Ονιάνγκο - Κόπα Άφρικα: Ο Τζόας Ονιάνγκο που είναι στο Κόπα Άφρικα με την Κένυα θέλει να μας πείσει ότι γεννήθηκε το 1993 και όχι το 1970!

Ονιάνγκο – Κόπα Άφρικα: Ο Τζόας Ονιάνγκο δεν είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στο Κόπα Άφρικα που μπορεί να κρύβει τα χρόνια του. Ο Κενυάτης σέντερ μπακ, που είναι και ιδιαίτερα δυναμικός στο παιχνίδι του, με συνέπεια να παίρνει εύκολα κάρτες, (λέει ότι) είναι 26 χρόνων. Τα έχει κλείσει από τις 31 του περασμένου Ιανουαρίου, σύμφωνα με τη σχετική λίστα που έχει καταθέσει η χώρα του στην αφρικανική ομοσπονδία για να πάρει μέρος στο τουρνουά.

Ωστόσο, οι φωτογραφίες που βλέπετε δείχνουν κάτι εντελώς διαφορετικό. Δεν αποκλείεται ο Ονιάνγκο, όπως και πολλοί ακόμη Αφρικανοί ποδοσφαιριστές, να μετρούν τα χρόνια τους χωρίς τα… καλοκαίρια. Ανατρέχοντας στο παρελθόν ήταν πολλοί αυτοί που έδειχναν μεγαλύτεροι από την ηλικία που αναγραφόταν στην ταυτότητά τους. Ακόμη και σήμερα γίνεται πρωταγωνιστής σε ποδοσφαιροκουβέντα ο Νιγηριανός Ρασίντ Γιεκινί, που είχε έρθει στον Ολυμπιακό το 1994 σε ηλικία 31 ετών. Κάποιοι έλεγαν ότι στην πραγματικότητα ήταν κοντά στα 40 και ίσως να μην είχαν άδικο.

Ο Ονιάνγκο στάθηκε άτυχος

Ο Τζόας Ονιάνγκο που αγωνίζεται στην Γκορ Μαχία (κατέκτησε με άνεση το τελευταίο πρωτάθλημα στην Κένυα) τραυματίστηκε στον αστράγαλο το περασμένο Σάββατο στην προπόνηση και έχασε το πρώτο ματς με την Αλγερία στο Κόπα Άφρικα, όπου η ομάδα του ηττήθηκε 2-0. Οπως φαίνεται θα χάσει και τα παιχνίδια με την Τανζανία και τη Σενεγάλη που ακολουθούν. Αν η Κένυα αποκλειστεί, ίσως να μην παίξει καθόλου στη διοργάνωση.

Ο Ονιάνγκο έβαψε άσπρο το μούσι του λίγες μέρες πριν ξεκινήσει το Κόπα Άφρικα, προφανώς για να τρολάρει τα μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο που απορούσαν για την ηλικία του. Με την κίνηση αυτή δείχνει ακόμη μεγαλύτερος, αλλά το κυριότερο που φαίνεται να διαθέτει είναι αρκετό χιούμορ. Γι’ αυτό και πόζαρε σε κάποιες από τις φωτογραφίες προκειμένου να προκαλέσει το κοινό. Το μόνο άσχημο για τον ίδιο είναι ότι προοριζόταν για βασικός στη διοργάνωση και το πιθανότερο είναι να την παρακολουθήσει από την εξέδρα.

O 38χρονος(;) Ροζέ Μιλά

Ενα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα ποδοσφαιριστή που έκανε σπουδαία καριέρα σε μεγάλη ηλικία ήταν ο Καμερουνέζος Ροζέ Μιλά. Παρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982 και από τις μεγαλύτερες μορφές του Μουντιάλ του 1990 στην Ιταλία. Στα 38 του οδήγησε τη χώρα του μέχρι τα προημιτελικά, όπου αποκλείστηκε από την Αγγλία με 3-2. Χαρακτηριστικός πέρα από την άρτια τεχνική του κατάρτιση ήταν ο χορός (vid) με τον οποίο πανηγύριζε τα γκολ του (4 πέτυχε στο Μουντιάλ της Ιταλίας) στο σημαιάκι του κόρνερ.

Ο Ροζέ Μιλά σκόραρε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο των ΗΠΑ το 1994 το μοναδικό γκολ του Καμερούν στην ήττα με 6-1 από τη Ρωσία. Ηταν τότε, σύμφωνα με το ληξιαρχείο, 42 χρόνων, αλλά τα ρεπορτάζ τον παρουσίαζαν να έχει κλείσει τα 46! Οπως και να ‘χει, η ηλικία κάποιων Αφρικανών ποδοσφαιριστών θα προκαλεί πάντοτε ερωτηματικά, όσα χρόνια και αν περάσουν. Στην προκειμένη περίπτωση ισχύει το «είμαι όσο φαίνομαι» που λένε και κάποιες κυρίες προχωρημένης ηλικίας.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις