Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Εκλογές 2019: Η “επιστροφή”, το παράπονο και οι μάχιμοι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2019: Η “επιστροφή”, το παράπονο και οι μάχιμοι

Εκλογές 2019: Ο Γιάννης Ντσούνος σχολιάζει την πολιτική επικαιρότητα με τον δικό του τρόπο.

Εκλογές 2019: Τα “παραπολιτικά”, μέσα από τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου. Η επανεμφάνιση (;) του Κώστα Καραμανλή, τα “ψάρια” του Ευκλείδη Τσακαλώτου, το debate, η “μπαλίτσα” του Αλέφαντου και διάφορα άλλα.

Από τον Γιάννη Ντσούνο

Το ψηφοδέλτιο επικρατείας του κόμματος ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και εμπιστεύτηκε την πρώτη θέση στην Αλέκα Παπαρήγα. Παλιά δοκιμασμένη συνταγή, που η αλήθεια είναι ότι λείπουν κιόλας οι ομιλίες της στο κοινοβούλιο.

Αργεντινή θα γίνουμε

Άλλαξε τροπάρι η κυβέρνηση και τα στελέχη της αναφέρουν τώρα ότι, αν εκλεγεί ο Μητσοτάκης, η χώρα θα γίνει σαν την Αργεντινή. Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και υποψήφιος στην Α΄ Αθήνας Δημήτρης Τζανακόπουλος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη είπε «Πρότυπο του Μητσοτάκη είναι το οικονομικό πρόγραμμα του Προέδρου Μάκρι της Αργεντινής, θέλει πολιτική ΔΝΤ». Αυτό που δεν μας είπε ο κ. Τζανακόπουλος είναι αν κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σαν ποια χώρα θα γίνουμε;

Σχόλιο με ψάρια

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σχολίασε με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο το προεκλογικό σποτ της ΝΔ για την οικονομία και την ανάπτυξη. Όπως είπε ο υπουργός, «Η ΝΔ μας λέει ότι η μείωση των φόρων από μόνη της δημιουργεί ίσες ευκαιρίες για όλους και οδηγεί στην ανάπτυξη. Μόνο που μια τέτοια πολιτική δεν εξασφαλίζει ίσες ευκαιρίες για όλους ούτε δίκαιη ανάπτυξη. Αντιθέτως οδηγεί σε ένα περιβάλλον που το μεγάλο ψάρι… τρώει το μικρό». Άρα να συνεχίσουμε με φόρους, κύριε υπουργέ;

Μετά από δέκα χρόνια

Και ξαφνικά εμφανίστηκαν οι πρώτες πληροφορίες ότι ο Κώστας Καραμανλής θα προχωρήσει σε δημόσια παρέμβαση μετά από δέκα χρόνια σιωπής. Την Τετάρτη 26 Ιουνίου ο πρώην πρωθυπουργός θα βρεθεί στην Θεσσαλονίκη ενόψει της παρουσίασης από την Διοικούσα Επιτροπή των υποψηφίων της Α΄ και Β΄ Περιφέρειας στο Βελλίδειο. Και εκεί υποστηρίζουν κάποιοι ότι θα ανέβει στο βήμα και θα πραγματοποιήσει μια μικρή ομιλία.  Λέτε; Ο καιρός γαρ εγγύς.

Debate για όλους

Συμφωνήθηκε τελικά η ημερομηνία για την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών και είναι η 1η Ιουλίου, ημέρα Δευτέρα. Ο χώρος διεξαγωγής θα είναι τα στούντιο της ΕΡΤ, ενώ θα συμμετέχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων του συνταγματικού τόξου, δηλαδή εκτός της Χρυσής Αυγής. Η συζήτηση που έχει ξεκινήσει τώρα είναι αν για μια ακόμη φορά θα παρακολουθήσουμε παράλληλους μονολόγους και όχι ουσιαστική αντιπαράθεση. Εγώ πάντως ποντάρω στο «μια από τα ίδια».

Με σημαία

Στην ομιλία του πρωθυπουργού στο Θησείο μια ήταν η φιγούρα που τράβηξε όλα τα βλέμματα. Ήταν ο βουλευτής Κώστας Ζουράρις, που επέλεξε να φορέσει ένα μπλουζάκι με σήμα την σημαία της Κύπρου στο ένα μανίκι. Ευρηματικός για ακόμη μια φορά ο κ. Ζουράρις και κυρίως εντός επικαιρότητας.

Παίξε μπαλίτσα

Έναν πρωτότυπο τρόπο σκαρφίστηκε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Τάσος Αβραντίνης, που στο προεκλογικό του σποτ επιστράτευσε τον γνωστό σε όλους Νίκο Αλέφαντο.  Και λέει στο σποτ ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού: «Στην πολιτική χρειάζεσαι για να χαλάσουμε κόσμο. Βουλή παίξε μπαλίτσα. Βάλε τον φοβερό Τάσο Αβραντίδη μέσα, γιατί βοηθάει: φτωχό, συνταξιούχο, φουκαρά, νέο, μπατίρη, γιαγιάδες. Τα πάντα όλα Αβραντίδης».  Αναμένουμε με αγωνία τα αποτελέσματα της κάλπης για τον συγκεκριμένο υποψήφιο.

Ο καφές

Τον πρωινό τους καφέ απόλαυσαν το πρωί της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Βασιλικός. Οι δύο άντρες ήπιαν τον καφέ τους στην Αίγλη Ζαππείου και συζήτησαν αρκετή ώρα τις πολιτικές εξελίξεις.

Παράπονα

Το παράπονό του που δεν είναι υποψήφιος με την ΝΔ εξέφρασε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης. Ο κ. Βουλγαράκης, απαντώντας σε όσους του έκαναν την ερώτηση γιατί δεν είναι στις λίστες της ΝΔ, έγραψε ότι ζήτησε να δώσει την δική του πολιτική μάχη, ωστόσο δεν μπορεί να δώσει απάντηση στο γιατί δεν του δόθηκε θετική απάντηση. Μάλιστα στην ίδια ανάρτηση ο πρώην υπουργός διαψεύδει τα σενάρια που τον ήθελαν να έχει συζητήσει με την Ελληνική Λύση.

Έτοιμη για Βουλή

Έτοιμη να βρεθεί στα βουλευτικά έδρανα είναι η δικηγόρος Ιωάννα Καλαντζάκου, που είναι υποψήφια με την ΝΔ στον Βόρειο Τομέα της Β΄Αθηνών. Η κα Καλαντζάκου έχει αποκτήσει ισχυρή δυναμική, κυρίως από το γεγονός ότι η επαφή της με τους πολίτες είναι καθημερινή.  Επαγγελματικές ομάδες, επιχειρήσεις, μαγαζιά ακόμη και καφέ και συζήτηση με την νεολαία έχουν ενταχθεί στο καθημερινό πρόγραμμα της υποψήφιας βουλευτού και, από ό,τι φαίνεται, οι πολίτες των Βορείων Προαστίων θα την τιμήσουν με την ψήφο τους.

Πόρτα πόρτα

Όσοι διεκδικούν τον σταυρό του πολίτη πρέπει να βρίσκονται κοντά στους πολίτες και αυτό είναι το μότο που ακολουθεί ο υποψήφιος της ΝΔ στη Β1 εκλογική περιφέρεια του Βόρειου Τομέα Αθηνών Νίκος Κωστόπουλος. Ο εκφραστής της ομάδας των νέων πολιτικών που μπήκαν στον στίβο της πολιτικής έχει επιδοθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα σε σειρά ομιλιών και επαφών με τους κατοίκους του τομέα του και τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα θετικά, αφού το όνομά του ακούγεται έντονα στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις