Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αρκάς εκλογές: Τα νέα ξεκαρδιστικά σκίτσα για δημοσκοπήσεις και οικονομία
ΕΛΛΑΔΑ

Αρκάς εκλογές: Τα νέα ξεκαρδιστικά σκίτσα για δημοσκοπήσεις και οικονομία

Αρκάς εκλογές: Με νέα σκίτσα σχολιάζει ο Αρκάς τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, ιδίως τις δημοσκοπήσεις που ήρθαν στο φως για τις εθνικές εκλογές.

Αρκάς εκλογές: Ο Αρκάς ξαναχτυπά με δύο νέα σκίτσα, για τις διαφορές στις δημοσκοπήσεις μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για την πορεία της οικονομίας. Στο πρώτο, ο γνωστός σκιτσογράφος με την αιχμηρή του πένα καυτηριάζει τον τρόπο που ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να ανατρέψει τη διαφορά με τη ΝΔ.  Στο δεύτερο σκίτσο, ο Αρκάς σχολιάζει τα αποτελέσματα δημοσκόπησης όπου το 20% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι πηγαίνει καλά η οικονομία. «Οι υπόλοιποι δεν… πίνουν!» λέει ο ήρωας του Αρκά.

Τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων επιβεβαιώνουν την αλλαγή του πολιτικού κλίματος που σηματοδότησαν οι ευρωεκλογές της 26ης Μάιου ωστόσο δείχνουν ότι το κρίσιμο διακύβευμα των εθνικών εκλογών είναι αν θα υπάρξει αυτοδύναμη και ισχυρή κυβέρνηση. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Pulse για τον Σκάι η ΝΔ προηγείται με 8 μονάδες (με αναγωγή επί των εγκύρων) ενώ η αντίστοιχη μέτρηση της Alco για το Open ανεβάζει τον δείκτη στις 9,2 μονάδες. Ειδικότερα, η σφυγμομέτρηση της Pulse που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι με τη Σία Κοσσιώνη εμφανίζει την ΝΔ στο 35% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 27% με αναγωγή επί των εγκύρων, ενώ τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής με 7%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5% και η Χρυσή Αυγή με 4,5%.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Alco για το Open και την εκπομπή της Ελλης Στάη η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 32,4%, έναντι 23,2% που έχει η κυβερνητική παράταξη. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%, το ΚΚΕ με 4,8%, η Χρυσή Αυγή με 3,8%, ενώ στη Βουλή μπαίνουν, με ποσοστό 3,5%, τόσο το Μέρα 25 του Γιάνη Βαρουφάκη όσο και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου. Στις 11,8 μονάδες καταγράφει την διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Δημοκρατίας νέα δημοσκόπηση της INTERVIEW για λογαριασμό της Βεργίνα Τηλεόραση.

Αρκάς: Τα νέα σκίτσα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις