Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορωπί: Συνελήφθη 41χρονος με καταδίκες… 149 ετών κάθειρξης
ΕΛΛΑΔΑ

Κορωπί: Συνελήφθη 41χρονος με καταδίκες… 149 ετών κάθειρξης

Κορωπί: Ο 41χρονος κατηγορείται πω εφάρμοζε σχέδιο "πυραμίδα" για πώληση ηλεκτρικών συσκευών σε πολίτες.

Κορωπί: Σε βάρος του εκκρεμούσαν έξι εντάλματα σύλληψης και 42 καταδικαστικές αποφάσεις με συνολική ποινή κάθειρξης 149 ετών και έξι μηνών για απάτη και με δράση από το 2006 μέχρι το 2019.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο 41χρονος φυγόδικος, που φέρεται να είχε στήσει “πυραμίδα” πώλησης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών προς ζημία πολλών πελατών των ιδιωτικών αυτών συναλλαγών, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής, στην περιοχή του Κορωπίου. Μαζί του συνελήφθη και μία γυναίκα, 38 χρόνων, για υπόθαλψη. Σε βάρος του συλληφθέντα και έως σήμερα φαντομά, σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και σε βάρος τριών επιπλέον ατόμων -δύο 39χρονοι Έλληνες και μία 38χρονη Ελληνίδα- για συνέργεια στα παραπάνω αδικήματα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 41χρονος από τον Νοέμβριο του 2018, έπειθε ανυποψίαστους πολίτες ότι μπορεί να τους εξασφαλίσει ηλεκτρικές – ηλεκτρονικές συσκευές σε χαμηλές τιμές. Τις συσκευές  αυτές τις αγόραζε στην πραγματική τους αξία από διάφορες επιχειρήσεις και τις μεταπωλούσε στις χαμηλές τιμές που είχε, πράγματι, υποσχεθεί. Γιατί, όμως; Με αυτόν τον τρόπο, απαντάει η Αστυνομία, εδραίωσε την αξιοπιστία του και έπεισε για τη φερεγγυότητα της δραστηριότητάς του. Σ’ αυτό, συνέδραμε και ο 39χρονος που του πρότεινε πελάτες.

Πανζουρλισμός, έτρεχαν όλοι να αγοράσουν

Ακολούθησε πανζουρλισμός. Οι όλο και περισσότεροι  υποψήφιοι αγοραστές προέβαιναν σε κατάθεση της προσφερόμενης από αυτόν χαμηλής τιμής, σε ατομικούς λογαριασμούς του δεύτερου 39χρονου και της 38χρονης. Με τον τρόπο, συνεχίζει η Αστυνομία, εισέπραττε τις προκαταβολές των επόμενων υποψηφίων αγοραστών και έτσι  κάλυπτε τη διαφορά μεταξύ αρχικής τιμής και χαμηλότερης προσφερόμενης τιμής των συσκευών (μέθοδος πυραμίδα).

Διέκοψε τις παραδόσεις

Από τον Ιανουάριο του 2019 και μετά και ενώ είχε εισπράξει πλήθος προκαταβολών, διέκοψε την παράδοση των συσκευών που του είχαν παραγγείλει. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα και από την ταυτοποίηση 39 υποθέσεων εξαπάτησης πολιτών, στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, έχει πιστοποιηθεί η είσπραξη εκ μέρους του ποσού των 42.372,4 ευρώ.

Σημειώνεται  από την Αστυνομία, ότι για το χρονικό διάστημα από το Νοέμβριο του 2018 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2019, στους λογαριασμούς των δύο συνεργών του, κινήθηκε όγκος συναλλαγών συνολικού ύψους 230.000 ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις