Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Εκλογές 2019: Το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ – Με γκέι και κλιματική αλλαγή (vid)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2019: Το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ – Με γκέι και κλιματική αλλαγή (vid)

Εκλογές 2019: Το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές 2019 που δημοσιεύθηκε σήμερα ασχολείται με το περιβάλλον, τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και την παιδεία.

Εκλογές 2019: Στη δημοσιότητα δόθηκε το δεύτερο τηλεοπτικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, με τίτλο «μην ασχολείσαι», που κλείνει με το μήνυμα, «τώρα δεν παίζουμε αποφασίζουμε για τη ζωή μας». «Μην ανησυχείς για τα κοινά, μη σκας για το περιβάλλον. Τι σε πειράζει η πλαστική σακούλα; Τι σε νοιάζει το κλίμα; Το έφαγε ο γάιδαρος. Τι θέλεις τις άλλες πηγές ενέργειας. Μια χαρά είναι το πετρέλαιο. Και οι άνδρες με τους άνδρες; Δε λέω. Σπίτι τους να κάνουν ότι θέλουν. Αλλά όχι και επισήμως. Αμάν πια με τα δικαιώματα! Όλοι δικαιώματα. Γιατί να μην απολύσουμε δασκάλους. Μην κολλάς στα παλιά, δωρεάν παιδεία και όλα δωρεάν. Μην μιλάς για δικαιώματα. Μην πας να ψηφίσεις. Μην διεκδικείς μην το ψάχνεις. Τώρα δεν παίζουμε. Αποφασίζουμε για τη ζωή μας».

Το σποτ θυμίζει αρχικά εκείνο των Ευρωεκλογών, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε την ίδια “ρητορική”. Στο βίντεο, μια ανδρική φωνή ακουγόταν να δίνει αυστηρές «συμβουλές», ενώ εναλλάσσονται εικόνες με νέους που κάνουν ακριβώς τα αντίθετα από όσα τους ζητούνται, και αψηφούν τις αυταρχικές εντολές του ομιλητή.  «Μην είσαι απρεπής, μη ρωτάς πολλά, μη γελάς (…) μην είσαι διαφορετικός, μη γίνεις σαν αυτούς, μην κάνεις παρέες με ξένους», ακούγεται να λέει ο άνδρας που φαίνεται να επαναλαμβάνει στερεοτυπικές και οπισθοδρομικές απαγορεύσεις με ρατσιστικές αιχμές ως προς την εθνικότητα, το φύλο και τον σεξουαλικό προσανατολισμό. «Μην ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ», κατέληγε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα η ίδια φωνή, με μια νέα κοπέλα να βγάζει γλώσσα στην κάμερα, δείχνοντας πως δεν σκοπεύει να συμμορφωθεί στα «μη» που ακούγονται στο βίντεο.

Το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές

Δείτε ακόμη:

Εθνικές εκλογές 2019: Το νέο σποτ της Νέας Δημοκρατίας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις