Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστεία ΑΧΕΠΑ: Το κείμενο Σακκά και Δημητράκη – “Καμιά ειρήνη με τα αφεντικά, ούτε βήμα πίσω”
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία ΑΧΕΠΑ: Το κείμενο Σακκά και Δημητράκη – “Καμιά ειρήνη με τα αφεντικά, ούτε βήμα πίσω”

Ληστεία ΑΧΕΠΑ: Το κείμενο αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και υπογράφεται από τους τρεις συλληφθέντες.

Ληστεία ΑΧΕΠΑ: Λίγες ώρες πριν οδηγηθούν στον αρμόδιο ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν για την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος της ένοπλης ληστείας σε βάρος της χρηματαποστολής του ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, οι τρεις συλληφθέντες δύο άνδρες, παλιοί γνώριμοι της αντιτρομοκρατικής και μία γυναίκα, μέσω ιστοσελίδας του αντιεξουσιαστικού χώρου, έδωσαν στη δημοσιότητα κείμενό τους.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στο κείμενο δηλώνουν ότι θα σταθούν όρθιοι “στα νέα μαρτύρια που μας ετοιμάζουν οι επικυρίαρχοι αυτού του κόσμου”, λένε ότι “τρομοκρατία είναι η μισθωτή σκλαβιά, καμία ειρήνη με τα αφεντικά”, ότι δεν θα κάνουν “βήμα πίσω” και πως “τρομοκράτες και ληστές είναι τα κράτη και οι καπιταλιστές”.

Αναλυτικά το κείμενο το οποίο υπογράφουν οι τρεις συλληφθέντες – η κοπέλα κατηγορείται για συνέργεια – έχει ως εξής:

«Από τα μπουντρούμια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης στέλνουμε συντροφικούς χαιρετισμούς στους συντρόφους και τις συντρόφισσες που για μια ακόμα φορά στέκονται αλληλέγγυοι στις νέες μας περιπέτειες με την αστυνομικοδικαστική κατασταλτική κρεατομηχανή. Δηλώνουμε ότι παραμένουμε δυνατοί, με την αξιοπρέπεια μας απρόσβλητη και τις αρχές και τις αξίες μας να καθοδηγούν το είναι μας. Θα σταθούμε όρθιοι στα νέα μαρτύρια που μας ετοιμάζουν οι επικυρίαρχοι αυτού του κόσμου.

Ούτε βήμα πίσω!

Τρομοκρατία είναι η μισθωτή σκλαβιά, καμιά ειρήνη με τα αφεντικά. Τρομοκράτες και ληστές είναι τα κράτη και οι καπιταλιστές.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Γιάννης Δημητράκης

Κώστας Σακκάς

Δήμητρα Συριανού».

Τις συλλήψεις ακολούθησαν έρευνες

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις συλλήψεις λίγο μετά την ένοπλη ληστεία, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, όπως τζάκετ αστυνομικό, αλεξίσφαιρο γιλέκο, αποθηκευτικά μέσα ψηφιακών δεδομένων, κάρτες SIM  και κινητά τηλέφωνα τα οποία εξετάζονται αναλυτικά στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Ο πρώτος είχε συλληφθεί τραυματίας το 2006

Ο πρώτος υπογράφων το κείμενο είχε συλληφθεί το 2006 τραυματίας μετά από ένοπλη ληστεία σε τράπεζα της Σόλωνος και συμπλοκή με αστυνομικούς ως μέλος της ομάδας των “ληστών με τα μαύρα”, που είχαν προχωρήσει σε επτά “απαλλοτριώσεις” τραπεζών με λεία 700.000 ευρώ.

Ο δεύτερος έβγαινε από γιάφκα στη Νέα Σμύρνη οπλισμένος

Ο δεύτερος υπογράφων είχε συλληφθεί το 2010 να βγαίνει από γιάφκα με όπλα και οπλισμένος, κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό για συμμετοχή στη “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”, απαλλάχθηκε σε δεύτερο βαθμό και καταδικάστηκε μόνο για οπλοκατοχή.

Πολλοί τάχθηκαν υπέρ του

Τάχθηκαν υπέρ του πολλοί εκπρόσωποι των δικηγορικών συλλόγων και των πολιτικών κομμάτων όταν παραβιάστηκε ο χρόνος κράτησής του χωρίς να γίνει δίκη και ο ίδιος είχε προχωρήσει σε απεργία πείνας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις