Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μέσι – Κόπα Αμέρικα: Βγήκαν πάλι τα φαντάσματα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μέσι – Κόπα Αμέρικα: Βγήκαν πάλι τα φαντάσματα

Μέσι - Κόπα Αμέρικα: Κακό ξεκίνημα και ήττα για την Αργεντινή από την Κολομβία με 2-0, με τον Λίο να μην μπορεί να αλλάξει τη μοίρα της χώρας του

Μέσι – Κόπα Αμέρικα: Η διοργάνωση του Κόπα Αμέρικα στη Βραζιλία ξεκίνησε για την εθνική Αργεντινής και τον Λιονέλ Μέσι με τον ίδιο τρόπο που τελείωσε πέρυσι το Μουντιάλ της Ρωσίας. Η «αλμπισελέστε» ηττήθηκε 2-0 από την Κολομβία στην πόλη Σαλβαντόρ της Μπαΐα ψάχνοντας επί 90 λεπτά την πραγματική αγωνιστική της ταυτότητα. Η αλλαγή προπονητή με τον 41χρονο Λιονέλ Σκαλόνι πλέον στον πάγκο δεν άλλαξε ούτε στο ελάχιστο την ψυχολογία.

«La Messima historia de siempre» είναι ο τίτλος στο βασικό σχόλιο της εφημερίδας «Ole», που σημαίνει σε ελεύθερη μετάφραση «η συνηθισμένη ιστορία του Μέσι». Διαβάζοντας το βασικό κομμάτι, πέρα από το κλασικό «σηκώνουμε το κεφάλι και προχωράμε» που είπε ο ίδιος στους συμπαίκτες του, η αθλητική εφημερίδα της Αργεντινής αναφέρει ξανά τη ρίζα του προβλήματος: «Ο Μέσι παίζει για τον Μέσι, την ώρα που η ομάδα δεν μπορεί να παίξει γι’ αυτόν αλλά ούτε και για τον εαυτό της». Μέσα σε μια πρόταση όλη η ουσία για την εθνική Αργεντινής τα τελευταία 12 χρόνια.

Ούτε ευκαιρία

Το χειρότερο για την ομάδα του Σκαλόνι είναι ότι δεν έκανε ούτε μια κλασική ευκαιρία σε ολόκληρο το 90λεπτο. Η Κολομβία ήταν ανώτερη και με γκολ του Μαρτίνες στο 71′ και Σαπάτα στο 86′ πήρε δικαίως τη νίκη και τους πρώτους τρεις βαθμούς. Βέβαια η Αργεντινή δεν έχει αποκλειστεί. Έχει άλλα δύο παιχνίδια στη φάση των ομίλων με Παραγουάη και Κατάρ, ενώ μπορεί να προκριθεί στα ημιτελικά ακόμη και ως τρίτη.

Οι τέσσερις χαμένοι τελικοί

Από το 2007 που η Αργεντινή βρέθηκε για πρώτη φορά σε τελικό Κόπα Αμέρικα με τον άσο της Μπαρτσελόνα στη σύνθεσή της και ηττήθηκε με το βαρύ 3-0 από τη Βραζιλία, μετράει συνολικά μέχρι σήμερα τέσσερις χαμένους τελικούς σε μεγάλες διοργανώσεις. Ακολούθησαν άλλοι δύο στο Κόπα Αμέρικα από τη Χιλή (αμφότεροι μάλιστα στη διαδικασία των πέναλτι) το 2015 και το 2016, ενώ μεσολάβησε και ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 (ήττα με 1-0 από τη Γερμανία στην παράταση).

Η απόγνωση και η αμηχανία του Μέσι κάθε φορά που τα πράγματα πάνε στραβά αποτυπώνεται στις εκφράσεις του. Η σύγκριση με τον Ντιέγκο Μαραντόνα, που είναι ομολογουμένως άδικη, εμφανίζεται ξανά και ξανά μπροστά του. Είναι μέχρι τώρα το μεγάλο στίγμα στην καριέρα του. Οπως γράφουν στην Αργεντινή, δεν θα το βγάλει από πάνω του εφόσον κατακτήσει ένα Κόπα Αμέρικα. Θα χρειαστεί οπωσδήποτε ένα Μουντιάλ και το επόμενο το 2022, που θα βρίσκεται στα 35, θα είναι πιθανότατα το τελευταίο του. Πρέπει όμως να κάνει μια αρχή. Το φετινό Κόπα Αμέρικα στη Βραζιλία είναι η ευκαιρία του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις