Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης – Αυτιάς: Το προσωπικό ευχαριστώ του δημοσιογράφου στον πρόεδρο της ΝΔ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – Αυτιάς: Το προσωπικό ευχαριστώ του δημοσιογράφου στον πρόεδρο της ΝΔ

Μητσοτάκης - Αυτιάς: Στο τέλος της συνέντευξης, Κυριάκος Μητσοτάκης - Γιώργος Αυτιάς είχαν έναν πιο προσωπικό διάλογο.

Μητσοτάκης – Αυτιάς: “Θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, ένα διπλό ευχαριστώ. Σας το οφείλω δημοσίως. Μου κάνατε πρόταση να είμαι υποψήφιος όπου ήθελα και ό,τι άλλο ήθελα. Σας ευχαριστώ πρώτα για αυτό. Δεύτερον, μου δώσατε διαβατήριο ζωής όταν την Μεγάλη Τετάρτη καθίσαμε ο ένας δίπλα στον άλλο και μου είπατε ότι ‘Γιώργο δεν μπορώ να διαχειριστώ την αγάπη του κόσμου σε σένα’ και ότι η ζωή είναι μπροστά” είπε στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ο Γιώργος Αυτιάς, στο τέλος της συνέντευξης.

“Θα ήσασταν πολύ χρήσιμος στο κοινοβούλιο αλλά είστε ακόμα πιο χρήσιμος στο λειτουργημα που επιτελείτε, της δημοσιογραφίας. Το μόνο που μπορώ να σας ζητήσω είναι να είστε την επόμενη ημέρα αυστηρός αλλά δίκαιος με την επόμενη κυβέρνηση” ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. “Μπορεί να μην θέλησα να μην μπω στο κοινοβούλιο γιατί νομίζω η φανέλα της Εθνικής μου πάει καλύτερα έξω” πρόσθεσε ο δημοσιογράφος.

Το όνομα του Γιώργου Αυτιά είχε πέσει σαν “βόμβα” στο πολιτικό σκηνικό, μήνες πριν από τις Ευρωεκλογές. Ακολούθησαν πολλά σενάρια, πολλές φήμες, μέχρι που οριστικοποιήθηκε, πως ο μεγαλοδημοσιογράφος δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο. Αν και ακούστηκαν πολλά και άλλα τόσα αμφισβητήθηκαν, η αλήθεια – όπως άλλωστε αποδείχθηκε σήμερα που οι δύο άντρες ήταν τετ α τετ, είναι πως η Πειραιώς δεν μπορούσε να διαχειριστεί την “έκρηξη” σταυρών που θα συγκέντρωνε το όνομα του Γιώργου Αυτιά.

Ο δημοσιογράφος είχε εκφράσει την πικρία του πολλές φορές μέσα από την εκπομπή του, άλλοτε ευθέως, άλλοτε με “καρφιά”. Η τελευταία φορά που εξέφρασε το παράπονό του, ήταν στο τραπέζι της εκλογικής βραδιάς του ΣΚΑΙ με την Σία Κοσιώνη. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Γιώργος Αυτιάς άρχισε να συνομιλεί με τον νέο περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνο Μουτζούρη, για το θέμα των κονδυλίων ΕΣΠΑ.

«Κατ’ αρχήν θα πάρετε τηλέφωνο τον Τζιτζικώστα να σας πει πώς θα πετύχετε 100% απορρόφηση των κονδυλίων. Είναι ο πιο πετυχημένος περιφερειάρχης. Δεύτερον, θα πάτε στη Σάμο και στα νησιά που θέλουν κονδύλια», είπε ο Γιώργος Αυτιάς, με αποτέλεσμα να του πουν με χιούμορ ότι θα τον κάνουν αντιπεριφερειάρχη. Ο νέος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, απάντησε πάντως στον Γιώργο Αυτιά ότι «κονδύλια υπήρχαν, όμως στο Βόρειο Αιγαίο καταφέραμε να απορροφήσουμε μόνο το 19%.» Και πρόσθεσε: «Θα σε πάρω σύμβουλο».

Τότε ήταν που ο Γιώργος Αυτιάς «Μένω δημοσιογράφος, θα σας βοηθούσα αν πήγαινα στις Βρυξέλλες, να σου κόβω και κονδύλια. Και να κάνω μεγάλο αγώνα». Πάντως η Πειραιώς έταξε τον ουρανό με τα άστρα στον δημοσιογράφο για να συμμετάσχει στις εθνικές εκλογές, κάτι που όμως δεν ευδοκίμησε. Άλλωστε σε τέτοια περίπτωση, θα γράφαμε για το ανεκπλήρωτο κενό ποτ θα άφηνε στον Γιάννη Αλαφούζο, μιας και οι εκπομπές του Γιώργου Αυτιά, “χτυπούν” κόκκινο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις