Πύρρος Δήμας σύζυγος: Ένας χρόνος από τον θάνατο της Αναστασίας – «Σε βλέπω στα πρόσωπα των παιδιών μας»

LIFESTYLE

Πύρρος Δήμας σύζυγος: Ένας χρόνος από τον θάνατο της Αναστασίας – «Σε βλέπω στα πρόσωπα των παιδιών μας»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Πύρρος Δήμας σύζυγος: Η γλυκιά Αναστασία, άφησε την τελευταία της πνοή το 2018 αφήνοντας πίσω της τον άντρα που τη λάτρεψε και τέσσερα υπέροχα παιδιά. 

14.06.2019 | 12:19

Πύρρος Δήμας σύζυγος: Ένας χρόνος έχει περάσει από τότε που πέθανε η γυναίκα του Πύρρου Δήμα, Αναστασία. Η Αναστασία Δήμα, που ήταν μητέρα τεσσάρων παιδιών, έφυγε από τη ζωή στις 14 Ιουνίου του 2018 νικημένη από τον καρκίνο. Λίγες ημέρες μετά από τον θάνατό της, ο Πύρος Δήμας είχε γράψει στο Facebook: «Αγαπητοί φίλοι, δυσκολεύομαι να βρω τα σωστά λόγια να σας ευχαριστήσω για τη συμπαράσταση σας, μετά τον χαμό της Αναστασίας μου. Εγώ και η οικογένεια μου, μέσα στην οδύνη και στη συντριβή, αισθανθήκαμε σαν ζεστό χάδι παρηγοριάς τα λόγια και τα μηνύματά σας. Η Αναστασία αγωνίστηκε τρία χρόνια απέναντι στο καρκίνο. Στάθηκε γενναία. Ήταν πάντα γεμάτη δύναμη. Και αυτή η δύναμη δίνει σε μένα και στα παιδιά μας το κουράγιο να σταθούμε όρθιοι. Θα ήθελε να σας ευχαριστήσει όλους, έναν προς έναν για την ευγένεια και την καλοσύνη σας. Το κάνω εγώ και τα παιδιά εκ μέρους της».

Ένα χρόνο μετά, ο Πύρρος Δήμας θυμάται αυτό το τραγικό συμβάν, ανεβάζοντας μία φωτογραφία του ίδιου και της γυναίκας του, γράφοντας: «Πέρασε ένας χρόνος από τότε που άφησες τον κόσμο για να ζήσεις μέσα μας. Σε βλέπω στα πρόσωπα των παιδιών μας και καμιά φορά σε κανένα όνειρο…».

Ο Πύρρος Δήμας είχε μιλήσει πρώτη φορά το 2016 για τη μάχη που έδινε η σύζυγός του, Αναστασία, με τον καρκίνο. Όταν ρωτήθηκε γιατί εγκατέλειψε την πολιτική, ο Πύρρος Δήμας απάντησε: «Δεν εγκατέλειψα. Απλώς δεν ψηφίστηκα. Έπεσαν τότε οι εκλογές και πάνω στο πρόβλημα της Αναστασίας. Στις 3 Ιανουαρίου διαγνώστηκε ο όγκος στο κεφάλι, λίγο μετά, 14 του μηνός, χειρουργήθηκε. Γλοιοβλάστωμα. Εγχειρίστηκε στην Ελλάδα. Τώρα είναι σταθερή η κατάστασή της. Δεν έφυγα από την πολιτική γιατί δεν μου άρεσε ή μετάνιωσα αλλά για προσωπικούς λόγους. Δεν θα μπορούσα να αφήσω την Αναστασία, τα παιδιά».

Αργότερα, μιλώντας στο Protagon είχε κάνει τους πάντες να λυγίσουν, όταν σε ερώτηση της δημοσιογράφου πότε έμαθαν για την ασθένεια, περιέγραψε τις πρώτες στιγμές από την επίσκεψη στο γιατρό και μετά. “Το μάθαμε στις 3 Ιανουαρίου 2015. Όγκος στον εγκέφαλο. Για φαντάσου, στο πιο ωραίο μυαλό που υπήρχε στη ζωή μου. Γυρίσαμε από το νοσοκομείο στο σπίτι. Θα πεθάνω μου λέει. Τότε θα πεθάνω και εγώ, της είπα. Δεν υπερβάλλω όταν σου λέω ότι οι δυο μας ζήσαμε τόσα πολλά και απίστευτα μαζί που ήδη είχαμε χορτάσει ζωή.

Από την άλλη, πώς να χορτάσεις τον Νικόλα, που είναι τώρα εννέα, πες μου. Γίνεται να μη θες να απολαύσεις την Ελένη, τη Μαρία, και τον Βίκτορα που τώρα χτίζουν τις ζωές τους; Αποφασίσαμε να το παλέψουμε, να το πάμε όσο πιο μακριά γίνεται. Για εκείνη, για μας τους δύο και φυσικά για τα παιδιά”…

Η γλυκιά Αναστασία, άφησε την τελευταία της πνοή την Πέμπτη 14.06.2018 αφήνοντας πίσω της τον άντρα που τη λάτρεψε και τέσσερα υπέροχα παιδιά.

Η υπέροχη οικογένεια που “έφτιαξαν”

Exit mobile version